ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Στη διάθεση του Γιώργου Δώνη για το παιχνίδι µε την Κέρκυρα τέθηκε από χθες ο Ανδρέας Τάτος. Ο νεαρός µέσος του Ατροµήτου, ύστερα από είκοσι µέρες απουσίας λόγω τραυµατισµού, πήρε κανονικά µέρος στην προπόνηση χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις στο πόδι του. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Αιχµηρή ανακοίνωση εναντίον των διοικούντων του Πανιωνίου, εξέδωσαν χθες οι οργανωµένοι οπαδοί του «Πάνθηρες», ανήµερα τη συµπλήρωση 120 χρόνων ιστορίας του συλλόγου και αφού διατυπώνουν τις ευχές τους στην αγαπηµένη τους οµάδα, τονίζουν: «Συγγνώµη που αφήσαµε να σε διοικούν άνθρωποι που δεν τιµούν την Ιστορία σου και δεν τη γιορτάζουν. Δεν ξέρουν… Και φταίµε κι εµείς! Γι’ αυτό συγγνώµη! Εµείς θα γιορτάζουµε κάθε µέρα».

ΚΥΠΕΛΛΟ

Με τις αναµετρήσεις της δεύτερης φάσης συνεχίζεται σήµερα και αύριο η διοργάνωση του Κυπέλλου.

Σήµερα θα παίξουν:

Αν. Γιαννιτσών – Ιωνικός, Εορδαϊκός – Καλλιθέα, Ολυµπιακός Χερσ. – ΟΦΗ, Μ. Αλέξανδρος – Βέροια, Αν. Επανοµής – Παναιτωλικός, Παναχαϊκή – Λεβαδειακός, Ρόδος – Διαγόρας, Πλατανιάς – Ηλιούπολη, Κοζάνη – Θρασύβουλος, Δόξα Κρ. – Εθνικός, Αγ. Παρασκευή – Εθνικός Αστ., Παναιγιάλειος – Τρίκαλα και Αίας – Πιερικός. Αύριο θα γίνουν τα παιχνίδια Απόλλων – Πανθρακικός, ΠΑΟ Ρουφ – Αγροτικός Αστ., Αν. Σερρών – ΠΑΣ Γιάννινα, Τίρναβος – Δόξα Δρ. και Αετός Σκ. – Αν. Καρδίτσας.

ΓΛΙΤΩΣΕ

Πολύ κοντά στoν θάνατο έφτασε ο µέσος του Αγιαξ Εβάντερ Σνο ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή στη διάρκεια αγώνα µε τη Βίτεσε τη Δευτέρα. Οι γιατροί που έσπευσαν τάχιστα κοντά του χρησιµοποίησαν τρεις φορές τον απινιδωτή για να τον επαναφέρουν στη ζωή.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ

«Πλαστή» χαρακτηρίστηκε από την πολιτική και αθλητική ηγεσία του Τόγκο η οµάδα που εκπροσώπησε τη χώρα στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι µε το Μπαχρέιν!

Ο επικεφαλής της οµοσπονδίας της αφρικανικής χώρας Σεϊγι Μεµένε δήλωσε πως «δεν στείλαµε παίκτες στο Μπαχρέιν. Οι παίκτες που αγωνίστηκαν ήταν απάτη».

Ο υπουργός Αθλητισµού Κριστόφ Τσάο θα ζητήσει από τη FΙFΑ να ερευνήσει αυτή την πρωτοφανή για τα ποδοσφαιρικά χρονικά υπόθεση.

ΣΤΗΜΕΝΑ

Στους 54 ανεβάζουν οι δικαστικές αρχές της Γερµανίας τους αγώνες που πιθανότατα έχουν στηθεί στη χώρα.

Οι αρχικές εκτιµήσεις έκαναν λόγο για 32 αγώνες αλλά όσο συνεχίζονται οι έρευνες τόσο αυξάνονται και τα «µολυσµένα» παιχνίδια.

Μόνο την περίοδο Μάιος 2008 – Δεκέµβριος 2009 στήθηκαν 13 παιχνίδια στη δεύτερη κατηγορία, ενώ υπάρχουν ενδείξεις πως είχαν στηθεί µατς και στις παιδικές κατηγορίες!

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Εξαιρετικό ξεκίνηµα για τον Αντώνη Μπουγιούρη στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Ιστιοπλοΐας µε σκάφη τύπου Laser master, που διεξάγεται στο Χέιλινγκ της Αγγλίας. Ο έλληνας ιστιοπλόος πήρε την πρωτιά και στις δύο πρώτες ιστιοδροµίες και οδηγεί την κούρσα. Αρκετά καλή εµφάνιση πραγµατοποιεί και ο Δηµήτρης Θεοδωράκης (τερµάτισε 11ος και 4ος) που βρίσκεται στην 8η θέση στη γενική κατάταξη. Συνολικά συµµετέχουν 36 ιστιοπλόοι από 18 χώρες του κόσµου.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Δεκαµελής (επτά αθλητές και τρεις αθλήτριες) θα είναι η ελληνική αποστολή που θα ταξιδέψει σήµερα για την Αττάλεια της Τουρκίας, προκειµένου να πάρει µέρος στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Αρσης Βαρών που αρχίζει µεθαύριο στη γειτονική χώρα.

Η σύνθεση της ελληνικής οµάδας: Ανδρες: Γεράσιµος Μελάς (62 κ.), Αντώνης Μαρτασίδης (77 κ.), Κώστας Παπαδόπουλος (85 κ.), Δαβίδ Καβελασβίλι (94 κ.), Χρήστος Σαλτσίδης (94 κ.), Κώστας Γκαρίπης (105 κ.), Δηµήτρης Παπαγερίδης (+105 κ.).

Γυναίκες: Αννα Αθανασιάδου (48 κ.), Κωνσταντίνα Μπεντέλη (53 κ.), Μαρία Παναγιωτίδου (63 κ.).