Σε ρόστερ 25 ποδοσφαιριστών είναι λογικό να µην µπορούν να παίξουν όλοι στον Ολυµπιακό. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ακολουθεί κατά γράµµα αυτό που λένε όλοι οι προπονητές: «Ολοι θα πάρουν ευκαιρίες».


Στα λόγια είναι εύκολο, όµως στην πράξη είναι πολύ δύσκολο. Εδώ δεν έπαιξαν όλοι οι ποδοσφαιριστές την προηγούµενη σεζόν που ο Ολυµπιακός είχε ρεκόρ 23 τραυµατιών! Ηδη ο Βαλβέρδε έχει ξεχωρίσει 14+1 ποδοσφαιριστές. Σε αυτούς θα βασιστεί για να φτιάξει οµοιογενές σύνολο. Ασφαλώς στους αγώνες Κυπέλλου, ο βάσκος τεχνικός θα δώσει την ευκαιρία σε 4-5 παίκτες του πάγκου. Οµως θα είναι αδύνατον να παίξει η δεύτερη οµάδα, γιατί ο Ολυµπιακός έχει ως δεύτερο στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ποιοι είναι οι εκλεκτοί του Βαλβέρδε; Στους δύο αγώνες µε Ηρακλή και Κέρκυρα, ο ερυθρόλευκος τεχνικός έδειξε ότι ο Νικοπολίδης είναι ο πρώτος τερµατοφύλακας. Τη δεξιά πλευρά την έχει καπαρώσει ο Τοροσίδης, το κέντρο της άµυνας οι Μέλµπεργκ και Α. Παπαδόπουλος. Την αριστερή πλευρά κάλυψε ο Γερµανός Χοσέ Χολέµπας, γιατί ο Ραούλ Μπράβο ήταν τιµωρηµένος. Ο Ισπανός ήταν από τους καλύτερους σε απόδοση την περυσινή σεζόν και είναι το φαβορί για να καλύψει τη θέση. Στη µεσαία γραµµή, ο Ουρτάδο είναι το νούµερο ένα στη θέση του αµυντικού χαφ. Είναι καθαρός κόφτης και ο Ντουντού κάθησε στον πάγκο στο µατς µε την Κέρκυρα για να παίξει ο Ιµπαγάσα. Ο 46χρονος κόουτς φαίνεται ότι δεν θα βγάλει από την ενδεκάδα τούς Ριέρα (αριστερός µεσοεπιθετικός), Φετφατζίδη (δεξιά πλευρά της µεσαίας γραµµής). Ο Βαλβέρδε δείχνει εµπιστοσύνη και στον συµπατριώτη του Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος δεν βγαίνει από την ενδεκάδα.

ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Για την επίθεση υπάρχουν τέσσερις ποδοσφαιριστές: Πάντελιτς, Μήτρογλου, Μιραλάς, Νέµεθ. Ο Βαλβέρδε έχει µπλέξει! Οι τρεις είναι νεοαποκτηθέντες. Θα είναι αδύνατον να ξεκινάει ένας και οι άλλοι τρεις να κάθονται στον πάγκο. Κάτω από ιδανικές συνθήκες δίπλα στον Βαλβέρδε θα κάθονται δύο επιθετικοί. Ο τέταρτος θα βρίσκεται εκτός 18άδας.

Ο δεξιός µεσοεπιθετικός Ντένις Ρόµενταλ µέχρι τώρα δεν έχει θέση στην ενδεκάδα, παρ’ όλα αυτά βρίσκεται στη λίστα 14+1 των εκλεκτών του Βαλβέρδε.

Σχετικά µε την αποχώρηση του διαιτητή Γιώργου Δαλούκα – όπως δήλωσε – από τα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ στην παρούσα φάση, στον Ολυµπιακό σχολίασαν ότι Ϊ δεν µπορεί ο εν λόγω διαιτητής να µπαίνει και να βγαίνει όποτε θέλει από τους πίνακες Μ . Η διοίκηση της πειραϊκής εταιρείας θεωρεί ότι έγινε ένα βήµα προς την εξυγίανση της διαιτησίας και το µήνυµα το πήραν οι υπόλοιποι διαιτητές για να σφυρίζουν 50-50 σε όλα τα µατς.

Ο Μάρκο Πάντελιτς έχει σήµερα γενέθλια (κλείνει τα 32)

και µετά την πρωινή προπόνηση θα παραθέσει γεύµα στους συµπαίκτες του σε εστιατόριο του Πειραιά.

n Ο πρώην τεχνικός του Ολυµπιακού Εβαλντ Λίνεν σε δηλώσεις του στη γερµανική εφηµερίδα «Βild» τόνισε: «Οταν µία οµάδα σαν τον Ολυµπιακό σού κάνει πρόταση, δύσκολα λες όχι. Οµως στο ένα γραφείο υπέγραφα το συµβόλαιό µου και στο διπλανό γίνονταν οι διαπραγµατεύσεις µε τον νέο ιδιοκτήτη. Δεν θα την ξαναπατήσω».

ΓΙΑ ΔΑΛΟΥΚΑ

«Δεν µπορεί ο εν λόγω διαιτητής να µπαίνει και να βγαίνει όποτε θέλει από τους πίνακες»