Ενα τουρνουά Γκραν Σλαµ έλειπε από τη συλλογή του Ραφαέλ Ναδάλ, το κατέκτησε και µπήκε στο κλαµπ των αθλητών που έχουν κατακτήσει και τα τέσσερα µεγάλα τουρνουά.

Ο Ναδάλ νίκησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς µε 6-4, 5-7, 6-4, 6-2 και κατέκτησε τον τίτλο στο όπεν των ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη. Ηταν ο ένατος τίτλος του σε Γκραν Σλαµ, αφού έχει επίσης πέντε «Ρολάν Γκαρός», δύο Γουίµπλεντον και ένα όπεν στην Αυστραλία. Πόσοι άλλοι έχουν κατακτήσει και τα τέσσερα Γκραν Σλαµ; Ρότζερ Φέντερερ, Αντρέ Αγκάσι, Ροντ Λέιβερ, Ντον Μπατζ, Φρεντ Πέρι και Ρόι Εµερσον.

Ο Ναδάλ αποθεώθηκε από τους συµπατριώτες του. Ακόµα και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Θαπατέρο τού έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφηµα, αναφέροντας µεταξύ άλλων: «Οι επιτυχίες σου έχουν γίνει θρύλος στον αθλητισµό και κάνουν τους Ισπανούς να αισθάνονται υπερήφανοι».

«Είναι ήδη ένας θρύλος. Ο καλύτερος αθλητής στην ιστορία» αναφέρει η «Μarca», ενώ η «Εl Ρais» σηµειώνει: «Ο Ισπανός φεύγει από την πόλη που ποτέ δεν κοιµάται, µε το πιο ευχάριστο όνειρο. Πρωταθλητής, µύθος και, τώρα, θρύλος».

Ολα αυτά, σε µια χρονιά γεµάτη σηµαντικές διακρίσεις για τον ισπανικό αθλητισµό. Εκτός από τις επιτυχίες του Ναδάλ στα τουρνουά Γκραν Σλαµ, η Ισπανία αναδείχτηκε παγκόσµια πρωταθλήτρια στο ποδόσφαιρο και ο Αλµπέρτο Κονταδόρ νίκησε για τρίτη φορά στον Ποδηλατικό Γύρο Γαλλίας.

Για να φτάσει στη νίκη ο Ναδάλ νίκησε ακόµα και τη … βροχή. Ο τελικός διακόπηκε για δύο ώρες λόγω καταιγίδας. Ο αγώνας είχε αναβληθεί το προηγούµενο βράδυ λόγω βροχής. Η συζήτηση για το ποιος είναι καλύτερος, αυτός ή ο Φέντερερ, έχει ήδη αρχίσει.

Ο 24χρονος Ισπανός όµως, χαρακτηρίζει… ηλίθιο αυτό το θέµα: «Γνωρίζω ότι γίνεται κουβέντα για το αν είµαι καλύτερος ή χειρότερος από τον Φέντερερ, αλλά αυτό είναι ηλίθιο να λέγεται. Οι τίτλοι του λένε ότι είναι καλύτερος και αυτή είναι η αλήθεια».

ΔΙΧΑΣΜΟΣ

Η συζήτηση για το ποιος είναι καλύτερος, ο Ναδάλ ή ο Φέντερερ, έχει ήδη αρχίσει