Τα σενάρια πρόκρισης του Παναθηναϊκού από τη φάση των οµίλων του Τσάµπιονς Λιγκ άλλαξε από την πρώτη κιόλας αγωνιστική ένας πρώην παίκτης του, ο Νταµ Εντόι.


Ο σενεγαλέζος επιθετικός πέτυχε το γκολ της νίκης (1-0) των Λιονταριών της Κοπεγχάγης επί της φιλόδοξης και αλαζονικής Ρούµπιν Καζάν, αλλάζοντας τις ισορροπίες αλλά και τα ζητούµενα για τον Παναθηναϊκό.

Ο Εντόι «χτύπησε» µε κεφαλιά ύστερα από φάουλ που κέρδισε ο ίδιος τρία λεπτά πριν από το τελευταίο σφύριγµα, βυθίζοντας στην απογοήτευση τους Τατάρους που ήλπιζαν να στηρίξουν την πρόκρισή τους στον επόµενο γύρο στους έξι βαθµούς που θα κατακτούσαν από την οµάδα της Δανίας.

Στραβοπάτησαν η κάτοχος του τίτλου Ιντερ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ η Βέρντερ Βρέµης επιβεβαίωσε τον τίτλο της «βασίλισσας» των ανατροπών.

Το µαγικό αριστερό πόδι του Γιάνσεν υποχρέωσε σε ισοπαλία 2-2 την Ιντερ στην έδρα της Τβέντε. Ο Γιάνσεν ισοφάρισε µε βραζιλιάνικης εκτέλεσης φάουλ το γκολ του Σνάιντερ, ενώ υποχρέωσε ουσιαστικά σε αυτογκόλ τον Μιλίτο δέκα λεπτά αργότερα (30’) µε τα φάλτσα που έδωσε σε χτύπηµα φάουλ. Τους Νερατζούρι έσωσε ο Ετό.

Ούτε ο Γουέιν Ρούνι που επέστρεψε στην ενδεκάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να ξεκλειδώσει την άµυνα της Ρέιντζερς (0-0), η οποία απείλησε ακόµα και µε ήττα τους Κόκκινους Διαβόλους.

Δυσάρεστη στιγµή, ο σοβαρός τραυµατισµός του Βαλέντσια (κάταγµα στον αστράγαλο).

Δύο γκολ πίσω βρέθηκε ως συνήθως η Βέρντερ Βρέµης από την Τότεναµ και – ως συνήθως – κατάφερε να επιστρέψει (2-2). Το ωραιότερο γκολ της χθεσινής βραδιάς πέτυχε ο Λουιζάο στη νίκη της Μπενφίκα µε 2-0 επί της Χάποελ Τελ Αβίβ.

Σαρωτική η Βαλένθια πέτυχε τη νίκη της ηµέρας µε το εντυπωσιακό 4-0 επί της Μπούρσασπορ στην Προύσα.

ΑΣΦΑΙΡΗ

Ούτε ο Γουέιν Ρούνι που επέστρεψε στην ενδεκάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να ξεκλειδώσει την άµυνα της Ρέιντζερς (0-0), η οποία απείλησε ακόµα και µε ήττα τους Κόκκινους Διαβόλους

Βενγκέρ: Δικό µας!


ΤΟ ΓΟΥΕΜΠΛΕΪ στο οποίο θα διεξαχθεί τον Μάιο ο τελικός του Τσάµπιονς Λιγκ απέχει µόλις δέκα χιλιόµετρα από την έδρα της Αρσεναλ, το «Εµιρέιτς». Ο Αρσεν Βενγκέρ αισιοδοξεί πως όχι µόνο θα φτάσει εκεί, αλλά θα φύγει αγκαλιά µε το ιερό δισκοπότηρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

«Δεν µπορώ να κοιµηθώ τα βράδια. Το Τσάµπιονς Λιγκ µε κυνηγά. Δεν το έχουµε κατακτήσει ποτέ αλλά πιστεύω ότι φέτος είναι η χρονιά µας», λέει ο Αλσατός στο περιθώριο του αγώνα των Κανονιέρηδων µε την Μπράγκα και προβλέπει πως οι αγγλικές οµάδες θα αποδείξουν φέτος πως η περυσινή αποτυχία τους στη διοργάνωση ήταν συµπτωµατική.

Με ενδιαφέρον αναµένεται το ντεµπούτο του Ζοζέ Μουρίνιο ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάµπιονς Λιγκ. Η «βασίλισσα» υποδέχεται τον Αγιαξ.

Η φιναλίστ της τελευταίας διοργάνωσης Μπάγερν υποδέχεται τη Ρόµα αλλά το ενδιαφέρον των Βαυαρών είναι στραµµένο στην κόντρα που έχει ξεσπάσει µε την ολλανδική οµοσπονδία από την οποία διεκδικούν αποζηµίωση αρκετών εκατοµµυρίων ευρώ για τον τραυµατισµό του Αριεν Ρόµπεν στο Μουντιάλ.

Με τους χειρότερους οιωνούς κάνει ντεµπούτο στη διοργάνωση η ρουµανική Κλουζ, καθώς λίγες ώρες πριν υποδεχτεί τη Βασιλεία απέλυσε τον ιταλό προπονητή Αντρέα Μαντορλίνι.

Καλύτερο ξεκίνηµα απ’ αυτό που έκανε στο Καµπιονάτο µε τα χρώµατα της Μίλαν ελπίζει να κάνει µε τους Ροσονέρι στην Ευρώπη ο Ζλάταν Ιµπραΐµοβιτς. Η Μίλαν υποδέχεται την Οσέρ.