«ΔΙΩΞΕ ΤΩΡΑ τονΔαλούκα». Αυτό ζήτησε χτες ο πρόεδρος του Ολυµπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης από τον οµότιµό του της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, στη συνάντηση που είχαν. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πριν από την απογευµατινή συνάντηση είχε σύσκεψη στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυµπιακός µε τους Σωκράτη Κόκκαλη, Γιάννη Φρέντζο και Γιάννη Μώραλη, στη διάρκεια της οποίας έγινε εκτίµηση της κατάστασης στον χώρο της διαιτησίας και αποφασίστηκε η «γραµµή» που θα τηρηθεί.

Στον Ολυµπιακό θεωρούν πως στα πλέι οφ της περασµένης σεζόν ο Δαλούκας αδίκησε την οµάδα τους στα παιχνίδια µε τον ΠΑΟΚ στον Πειραιά και τον Αρη στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν είδες ό,τι είδε όλη η Ελλάδα; Ολος ο κόσµος κατάλαβε τι έγινε. Αυτά που είπα για τη διαιτησία του Δαλούκα στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης ήταν αυθόρµητα.

Και τις ίδιες δηλώσεις θα κάνω ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας αν σε κάποιο παιχνίδι ευνοηθεί ο Ολυµπιακός. Δεν πάει άλλο. Θέλουµε να φύγει ο Δαλούκας από τους πίνακες της Σούπερ Λίγκας», είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον πρόεδρο της ΕΠΟ. Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του Ολυµπιακού εξέφρασε την ελπίδα «κάτι να αλλάξει». Από την πλευρά του ο Σοφοκλής Πιλάβιος είπε ότι «στα θέµατα της διαιτησίας έχω τα µάτια µου ανοιχτά και τα αυτιά µου κλειστά», δήλωσε ανοικτός σε κάθε συζήτηση και ξεκαθάρισε πως «σε θέµατα αποφάσεων που θεωρούνται θεσµικά εµείς παίρνουµε τις αποφάσεις».

Στην ΕΠΟ ετοιµάζονται να βάλουν τον Γιώργο Δαλούκα στο «ψυγείο» τουλάχιστον για 2-3 µήνες. Κάποιοι µάλιστα λένε πως δεν πρόκειται να σφυρίξει ξανά µέχρι το τέλος του πρώτου γύρου.

Στο µεταξύ στη χτεσινή συνάντηση που είχε µε τον πρόεδρο της UΕFΑ Μισέλ Πλατινί (παρουσία του Σ. Πιλάβιου), ο υφυπουργός Αθλητισµού Χρήστος Αηδόνης εξέφρασε προς τον γάλλο παράγοντα τον προβληµατισµό γύρω από το αν θα µπορούσε η ΕΠΟ να χρησιµοποιεί 6 διαιτητές στο ελληνικό πρωτάθληµα, ώστε να σταµατήσουν τα θλιβερά φαινόµενα που συµβαίνουν σε κάθε αγωνιστική. Τέλος, ο κ. Αηδόνης τόνισε: «Προσπάθειά µας είναι να µπορέσουµε να υλοποιήσουµε τις αλλαγές εκείνες οι οποίες χρειάζονται, για να υπάρχει η καλύτερη δυνατή αντικειµενικότητα στις αποφάσεις των διαιτητών».