Το «µπαµ» δεν άργησε να ακουστεί. Μόλις τη δεύτερη αγωνιστική, πριν καλά καλά αρχίσει το πρωτάθληµα.

Ναι, ο ΠΑΟ πέρασε από το Χαριλάου µε πέναλτικωµωδία, αλλά τι ακολούθησε;

Η καυστική και γεµάτη υπονοούµενα ανακοίνωση του κ. Μαρινάκη για τα πεπραγµένα της περασµένης σεζόν ήταν το φιτίλι που ανάβει σταδιακά. Στον Ολυµπιακό περνούν από το µικροσκόπιο τη διαιτησία και έπειτα όσα «είδαν» στο Καυταντζόγλειο πέρασαν από ακτίνες και τη µάχη του «Κλ. Βικελίδης». Η νέα τάξη πραγµάτων του Ολυµπιακού δεν δίστασε να επιτεθεί στον νέο πρόεδρο της «πράσινης» ΠΑΕ. Γιατί περί αυτού επρόκειτο. Βέβαια, δύο ηµέρες νωρίτερα, οι δυο τους δείπνησαν παρέα µε τον πρόεδρο της UΕFΑ Μισέλ Πλατινί.

Από τη µια χτυπήµατα δυνατά στο τραπέζι για να τα ακούσει ο κόσµος και από την άλλη εικόνες σύσφιγξης σχέσεων και κινήσεις µε… θέα την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αλήθεια όµως πώς θα έρθει η βελτίωση µε διαιτησίες τύπου Δαλούκα και δηλώσεις σαν κι αυτές που γίνονται από τον Ολυµπιακό; Ή µε απαντήσεις από την πλευρά του Παναθηναϊκού; Το ζητούµενο σχετίζεται µε το τι θα προκύψει στη συνέχεια της περιόδου. Διότι αν οι δύο µονοµάχοι εκκινούν έχοντας ξεθάψει το τσεκούρι του πολέµου, είναι αµφίβολο αν θα κυλήσει ήρεµα η διοργάνωση.

Διακυβεύονται συµφέροντα, η θητεία των νέων παραγόντων, το µέλλον τους στο ποδόσφαιρο και φυσικά τα πολλά εκατοµµύρια από τη συµµετοχή στο προσεχές Τσάµπιονς Λιγκ.

Ασφαλώς και είναι φίλοι οι κ.κ. Μαρινάκης, Πατέρας. Αλλά ακόµη και οι πιο δυνατές φιλίες, ακόµη και όσες στηρίζονται σε κοινά βιώµατα και συµφέροντα, ενίοτε δοκιµάζονται. Κυρίως γιατί δεν «παίζουν» µόνοι τους οι παράγοντες και κουβαλούν όλη την πίεση για διάκριση και κατάκτηση της κορυφής που τους µεταφέρουν τα δύο στρατόπεδα, του Ολυµπιακού και του Παναθηναϊκού.