Ο Τσότσαλιτς ήταν ο µοιραίος παίκτης που µε την αψυχολόγητη ενέργειά του στο 37’ αποβλήθηκε, αφήνοντας τον Πανιώνιο µε δέκα παίκτες στο γήπεδο των Πηγαδιών, στερώντας έτσι το δικαίωµα στην οµάδα της Νέας Σµύρνης να κυνηγήσει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθληµα απέναντι στην Ξάνθη, που µέχρι τη στιγµή της αποβολής έψαχνε ακόµη τα πατήµατά της µέσα στο γήπεδο.

Στο 10’ ο Ριέρα εκµεταλλεύτηκε λάθος του Κωστούλα και µε πλασέ έκανε το 0-1. Από κει και πέρα όλα έδειχναν ότι ο Πανιώνιος θα διατηρούσε τον έλεγχο του αγώνα, αφού η Ξάνθη φαινόταν να µην µπορεί να ξεπεράσει το σοκ του γρήγορου γκολ. Το σκληρό όµως µαρκάρισµα του Τσότσαλιτς στον Βασιλακάκη από πίσω στο κέντρο του γηπέδου, οδήγησε τον διαιτητή της αναµέτρησης στον να του δείξει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να τον αποβάλει στο 37’. Από κει και πέρα, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους, πίεσαν την εστία του Μάχο, δηµιούργησαν ευκαιρίες για γκολ και στο 51’ ήρθε η ισο-φάριση µε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαρσελίνιο.

Το πέναλτι σηµειώθηκε όταν ο Βαρό ανέτρεψε τον Βασιλακάκη µέσα στην περιοχή.

Η Ξάνθη συνέχισε να πιέζει όµως δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, ούτε στα τελευταία επτά λεπτά της αναµέτρησης, όταν ο Πανιώνιος έµεινε µε εννιά παίκτες λόγω αποβολής του Ριέρα στο 89’. «Είµαστε στεναχωρηµένοι από το αποτέλεσµα και από την εµφάνιση», δήλωσε µετά το τέλος του αγώνα ο Νίκος Κεχαγιάς και συνέχισε: «Μετά το επτάλεπτο θα έλεγα, είχαµε λάθος επιλογές, πολλά ατοµικά λάθη µε αποτέλεσµα να δεχθούµε γκολ κι ευκαιρίες. Οταν έµεινε µε δέκα παίκτες ο Πανιώνιος εµείς πιέσαµε, ισοφαρίσαµε, αλλά δεν είχαµε καθαρό µυαλό για να κάνουµε τη σωστή πάσα ή να παίξουµε πιο γρήγορα». Ο Μίκαελ Στόρε µε τη σειρά του, είπε: «Είχαµε στόχο τους τρεις βαθµούς όταν ήρθαµε εδώ, αλλά πήραµε έναν εξαιτίας των λανθασµένων κινήσεών µας µε τις κίτρινες κάρτες. Θέλαµε να είµαστε επιθετικοί αλλά όχι κατ’ αυτόν τον τρόπο. Είναι σηµαντικό για µένα να έχουµε πειθαρχία µέσα στο παιχνίδι».