Αναψαν τα αίματα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, με το πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής Δαλούκας στο ματς Αρη-Παναθηναικού. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης,έκανε σκληρήδήλωση ζητώντας απότον Δαλούκα να «κρεμάσει τη σφυρίχτρα του»!

Αναλυτικά, η δήλωση: «Δυστυχώς σήμερα διαπράχθηκε ένα καθαρό έγκλημα, εναντίον του ελληνικού ποδοσφαίρου, εναντίον της Ελλάδας. Ηρθαμε εδώ πριν 2 μήνες προσφέραμε χρήματα για να αναβαθμίσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όμως κάναμε ένα τεράστιο λάθος, σε μια εποχή που οι οικονομικές συγκυρίες ήταν πολύ δύσκολες.

Για να αναβαθμίσουμε όμως το ποδόσφαιρο πρέπει να το ξεβρωμίσουμε τον χώρο! Θα πρέπει να ταχθούμε εναντίον των διαιτητών και των παραγόντων του παρακράτους που μεγαλούργησε πέρυσι και λειτουργεί και φέτος. Το έδειξε και στην πρώτη και στην δεύτερη αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός έχει 3 βαθμούς, έπρεπε να έχει 6. Ο Παναθηναϊκός έχει 4 αλλά θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 2. Εξι θα έπρεπε να έχει σήμερα ο Αρης.

Να βγει ο Κόντης (σ.σ. εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης) να το καταδικάσει ή να βγει ο Παναθηναϊκός να καταδικάσει τα όσα έγιναν.

Σήμερα τα ψέματα τελειώνουν. Οποιος νομίζει ότι θα παίξει με τον κόσμο του Ολυμπιακού, του Αρη, του ΠΑΟΚ και των υπολοίπων ομάδων είναι γελασμένος. Ας μην κρυβόμαστε. Ο Δαλούκας και οι Δαλούκες γενικότερα θα πρέπει να κρεμάσουν σφυρίχτρα τους. Δεν υπάρχουν περιθώρια πρέπει να ξεβρωμίσει ο τόπος αν θέλουμε να πάμε το ποδόσφαιρο μπροστά…».

Η απάντηση της ΠΑΕ Παναθηναικός:

«Καλούμε τον πρόεδρο της Superleague να επιδείξει μεγαλύτερη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Μετά τις φωνές της πρώτης αγωνιστικής, σήμερα ακούσαμε για «έγκλημα κατά της Ελλάδας!!!».

Επειδή και ο Παναθηναϊκός εδώ και 2,5 χρόνια, πέρα από τις σημαντικές επενδύσεις, που έχει κάνει σε έμψυχο δυναμικό, έχει δώσει τεράστια μάχη κατά του παρασκηνίου, καλό θα ήταν να επικρατήσει ηρεμία και να μην δυναμιτίζουμε το κλίμα οδηγώντας σε τέτοια επικίνδυνη κλιμάκωση, όταν ενδιαφερόμαστε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Aνακοίνωση εξέδωσε και ο Αρης με την οποίααντιμετωπίζει με ειρωνία όσα συνέβησαν:

«H ΠAE APHΣ θα ήθελε να δώσει τα εύσημα στον κόσμο του APH που γέμισε για μία ακόμα φορά το «Kλεάνθης Bικελίδης» και, παρά τις προκλήσεις και την άδικη διαμόρφωση του αποτελέσματος από ένα πέναλτι που δεν υπήρξε ποτέ, διατήρησε την ψυχραιμία του βάζοντας πάνω από όλα το καλό του συλλόγου. H ΠAE APHΣ οφείλει να δώσει θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα του Παναθηναϊκού για την άξια και δικαιότατη νίκη της στον αγώνα, όπως άλλωστε δήλωσε και ο προπονητής της.

Για να μην κοροϊδευόμαστε όμως μεταξύ μας, θα παρακαλούσαμε τον κ. Δαλούκα να δηλώσει κώλυμα την επόμενη φορά (ο μη γένοιτο) που θα κληθεί να διαιτητεύσει αγώνα της ομάδας μας. Oσον αφορά τον πρόεδρο της Super League, θα περιμέναμε τις ίδιες δηλώσεις και μετά τον αγώνα της ομάδας μας στην Kαβάλα και τον μη καταλογισμό δύο πέναλτι.

O APHΣ δεν χρειάζεται «συμπάθεια» ούτε νουθεσίες από πρόεδρο ανταγωνιστικής ομάδας. Tιμούμε τον ρόλο του ως προέδρου της Super League, αλλά αναφορές στον κόσμο της ομάδας μας και σε συνεργάτες της εταιρείας μας είναι τουλάχιστον ατυχείς. Aς φροντίσουν όλοι να μην επαναληφθούν τέτοιες διαιτησίες στο μέλλον και πιθανώς τότε ο APHΣ να βγάζει ανακοινώσεις συμπάθειας προς τους «συνεταίρους» του…».