ΣΤΙΣ αρχές της δεκαετίας του ‘80 οι δύο φίλοι, Βαρδινογιάννης και Νταϊφάς, µπήκαν στο ποδόσφαιρο µε στόχο να συµβάλουν στη βελτίωσή του και το µόνο που κατάφεραν ήταν να καταλήξουν σε µια σφοδρή σύγκρουση.

Κοντά στα 30 χρόνια αργότερα, δύο νέοι «κολλητοί», ο Πατέρας µε τον Μαρινάκη, ύστερα από ένα θερµό καλοκαίρι, τίθενται επικεφαλής στην κατάσταση που διαµορφώνεται σε Παναθηναϊκό και Ολυµπιακό αντίστοιχα. Εχουν τη δική τους ευκαιρία να δώσουν ώθηση στο άθληµα.

Ελάχιστοι ανέµεναν τις εξελίξεις, τη φυγή του Κόκκαλη και την περιθωριοποίηση του Βαρδινογιάννη.

Η νέα γενιά όχι µόνο έρχεται στο προσκήνιο, αλλά θα επιδιώξει να φτιάξει το προφίλ του εγχώριου ποδοσφαίρου. Το πρώτο διάστηµα της εισόδου του στα κοινά του Ολυµπιακού, ο κ. Μαρινάκης «έπαιζε» µόνος. Εφτασε να γίνει επικεφαλής της Λίγκας και µε την ψήφο του ΠΑΟ. Καλό σηµάδι για να καταλαγιάζουν τα πάθη. Παράλληλα, εκτόξευσε το µπάτζετ του Ολυµπιακού, έκανε µεταγραφές, θέλησε να ανακατέψει ξανά την τράπουλα σε όλους τους τοµείς. Από χθες τα δεδοµένα φαίνεται πως δεν είναι τα ίδια. Ο κ. Πατέρας, ο αµέσως προηγούµενος πρόεδρος της διοργανώτριας, δεν συγκαταλέγεται στους παράγοντες που πάνε εύκολα «πάσο». Αρκετοί του πιστώνουν πως επί των ηµερών του οι Πράσινοι πήραν το πάνω χέρι στα λεγόµενα ευαίσθητα σηµεία του παιχνιδιού. Τι θα συµβεί τώρα, όπου απέναντί του θα είναι ένας στενός του φίλος;

Δεν πρόκειται µόνο για το πρεστίζ. Εδώ διακινούνται µεγάλα ποσά. Στις µεταγραφές, οι τιµές µε τις µάχες µπορεί να ανέβουν.

Οι επενδύσεις θα αυξηθούν και στις ΠΑΕ περιµένουν έσοδα. Κυρίως, όµως, η πρωτιά στο πρωτάθληµα εξασφαλίζει τα πολλά εκατοµµύρια από το Τσάµπιονς Λιγκ και την ευηµερία κάθε οµάδας. Γιατί µιλάµε για εκατοµµύρια ευρώ που λύνουν προβλήµατα σε δύσκολες εποχές.

Τα όσα συνέβησαν τους τελευταίους µήνες στον ΠΑΟ είναι σηµαντικά. Το χθεσινό ραντεβού θα µείνει στην ιστορία µε τον τίτλο «η συνάντηση των τριών», όπως κάποτε το ΠΑΣΟΚ σηµάδεψε η «συνάντηση των τεσσάρων». Με αυξηµένη ρευστότητα, τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυµπιακός, εκτοξεύονται!