Σε διακίνηση εκατομμυρίων ευρώ από τα μαύρα ταμεία της Siemens μέσω off shore εταιρειών σε διάφορες χώρες προκειμένου η γερμανική εταιρεία να συνάπτει ευνοϊκές συμβάσεις με τον ΟΤΕ φαίνεται να εμπλέκεται ο «άνθρωπος- κλειδί» Παντελεήμων Καρακώστας.

Από το υλικό, που κατάσχεσαν οι εισαγγελικές αρχές από το ξενοδοχείο στον Κάλαμο Αττικής όπου κατά διαστήματα έμενε ο μηχανικός Π. Καρακώστας και κατατέθηκε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής η οποία διερευνά το σκάνδαλο της Siemens, εμφανίζεται πως η Ντόϊτσε Τέλεκομ, τουλάχιστον δύο χρόνια πριν αγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών του ΟΤΕ είχε επικοινωνία μέσω του Παντελεήμονα Καρακώστα με στελέχη της τότε διοίκησης του Οργανισμού.

Η αποκάλυψη αυτή οδήγησε ακόμη και «γαλάζιους» βουλευτές να αφήσουν σαφείς αιχμές για το κόστος της αγοράς της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΤΕ το 2005 επί υπουργίας Οικονομικών του Γιώργου Αλογοσκούφη καθώς παρατήρησαν ότι από τις ενέργειες της περιόδου 2003-2005 έχασε χρήματα ο Οργανισμός από τις συμφωνίες με τη Siemens και μειώθηκε η εμπορική και χρηματιστηριακή του αξία.

Πάντως οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξαν να βρίσκονται σε σύγχυση. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και μέλος της εξεταστικής Κώστας Τζαβάρας αρχικά έκανε λόγο για εγκληματική οργάνωση από το 2003 μέχρι σήμερα της Deutche Telekom, της εταιρείας αξιολόγησης Primewaterhouse με το τότε στέλεχος του ΟΤΕ κ. Σκαρπέλλη και τον Π. Καρακώστα ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως ο τελευταίος είχε αναλάβει κεντρικό διαμεσολαβητικό ρόλο στην επίτευξη σκοπών που συνδέονται με δραστηριότητες οι οποίες από το 2003 και μετά δημιούργησαν το έδαφος για να υπονομευτούν τα συμφέροντα του ΟΤΕ υπέρ διαφόρων οίκων του εξωτερικού όπως η Siemens.

Σε ανάλογους τόνους ο Πάνος Καμμένος ( ΝΔ) ο οποίος την πρώτη στιγμή υποστήριξε πως έχουμε ενδείξεις ακόμη για χειραγώγηση της μετοχής του ΟΤΕ ώστε να απαξιωθεί η τιμή του και να τον πάρει η Deutche Telekom αλλά αργότερα έσπευσε να «πάρει πίσω» την αρχική δήλωσή του λέγοντας πως υπάρχει μία σειρά υπεράκτιων εταιρειών που υπογράφουν συμβάσεις με τον ΟΤΕ με τη συμμετοχή συμβούλων που είναι υπεύθυνοι για τους κοστολογικούς ελέγχους και την εφαρμογή της προγραμματικής σύμβασης του Οργανισμού με τη Siemens για τα ψηφιακά και σε όλα αυτά εμπλέκεται η Ντόϊτσε Τέλεκομ με αποτέλεσμα να χάνει χρήματα ο Οργανισμός και να μειώνεται η χρηματιστηριακή και αγοραστική του αξία.

Από το κατασχεθέν υλικό προκύπτει πως ο Π. Καρακώστας είναι το κομβικό πρόσωπο τουλάχιστον μέχρι το 2005 στις επαφές της Ντόϊτσε Τέλεκομ- μετέπειτα αγοραστής του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΤΕ- της Siemens, των οίκων αξιολόγησης για τις προγραμματικές συμβάσεις με στελέχη της διοίκησης του Οργανισμού.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου μολονότι επεσήμανε ότι «θέλει λίγο παραπάνω διάβασμα» τόνισε ότι είναι απολύτως βέβαιο πως υπάρχει επικοινωνία του Παντελήμονα Καρακώστα με τη σημερινή ηγεσία του ΟΤΕ κ.κ. Αϊβάζη και Τσαμάζ που προτείνει η Ντόϊτσε Τέλεκομ για την αντικατάσταση του κ. Π. Βουρλούμη. Και πρόσθεσε πως η Ντόϊτσε Τέλεκομ και η Siemens δεν είναι τελείως άσχετες εταιρείες ούτε ανταγωνίστριες και μπορεί να τους ενώνει το η κοινή στρατηγική του γερμανικού κράτους και το κοινό τους ενδιαφέρον για τα Βαλκάνια.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε ότι από το υλικό φαίνεται ότι ο Π. Καρακώστας δεν απλώς «μαρίδα» αλλά είχε ενεργό ρόλο με ΟΤΕ, Siemens, Deutche Telekom και Intracom.

Πάντως από τα συγκεκριμένα έγγραφα, κατά τον Πάνο Καμμένο, φαίνεται πως έμβασμα 1,1 εκατομμυρίου ευρώ μεταφέρθηκε από τα μαύρα ταμεία της γερμανικής εταιρείας σε τράπεζα του Μονακό το 2003 και από ‘ κει σε off shore εταιρεία με την ονομασία OTE Internationαl LTD, που είχε συστήσει ο κατηγορούμενος, όπου αφού «εμπλουτίσθηκε» με επιπλέον χρήματα φθάνοντας τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, στη συνέχεια κατατέθηκε σε λογαριασμό των Σκοπίων ενδεχομένως για να χρησιμοποιηθεί στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας από τον ΟΤΕ.

Στο μεταξύ ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς κατέθεσε ότι επί των ημερών του η Δικαιοσύνη έκανε καλά τη δουλειά της και πρόσθεσε ότι σήμερα υπάρχει η αίσθηση για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από