«Μπορούµε να αλλάξουµε την κατάσταση», δήλωνε αµέσως µετά το τέλος του αγώνα µε τη Γεωργία ο Φερνάντο Σάντος και, όπως όλα δείχνουν, ετοιµάζεται να προχωρήσει σε σηµαντικές αλλαγές σε σχήµα και πρόσωπα.


Τα κακά νέα για τον πορτογάλο τεχνικό προέρχονται από το µέτωπο των τραυµατιών. Ο Νίκος Σπυρόπουλος – σκόρερ στο 1-1 της Παρασκευής κόντρα στη Γεωργία – προπονήθηκε χθες, αλλά αντιµετωπίζει πρόβληµα στον έσω πλάγιο και ο οµοσπονδιακός προπονητής τον άφησε εκτός της αποστολής που ταξιδεύει σήµερα στο Ζάγκρεµπ. Ο Σάντος συµπεριέλαβε στην αποστολή τον Βασίλη Τοροσίδη, όµως η συµµετοχή του στο αυριανό παιχνίδι θα κριθεί στη σηµερινή προπόνηση. Ο διεθνής άσος του Ολυµπιακού έχει ενοχλήσεις στον δικέφαλο και χθες ακολούθησε ατοµικό πρόγραµµα προπόνησης. Μάλιστα υποβλήθηκε και σε µαγνητική τοµογραφία, η οποία ήταν «καθαρή». Ετσι, το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής ευελπιστεί πως ο «Τόρο» θα µπορέσει να αγωνισθεί αύριο. Και µάλιστα θα έχει θέση βασικού στο αρχικό σχήµα.

Ο Φερνάντο Σάντος απέφυγε χθες, στη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης επί ελληνικού εδάφους, να αποκαλύψει τις σκέψεις του στη διάρκεια του οικογενειακού διτέρµατος.

Οµως, οι πληροφορίες θέλουν τον οµοσπονδιακό προπονητή να φέρεται αποφασισµένος να προχωρή- σει σε αλλαγές.

Στόχος, να διαφυλάξει τα… µετόπισθεν της οµάδας.

Σύµφωνα µε τα σενάρια που επεξεργάζεται ο πορτογάλος τεχνικός, υπάρχουν δύο επιλογές που εξετάζει:

1. Η πρώτη αφορά σχήµα 4-2-3-1. Σε µια τέτοια περίπτωση ο Κατσουράνης και ένας εκ των Καφέ ή Τζιόλη θα αγωνισθούν µπροστά από τους δύο κεντρικούς αµυντικούς. Οι τρεις της µεσαίας γραµµής θα είναι ο Καραγκούνης (αριστερά), µε τον Τοροσίδη (δεξιά) και τον Σαµαρά. Ο τελευταίος θα αγωνισθεί πίσω από τον µοναδικό επιθετικό που σε αυτή την περίπτωση θα είναι ο Δηµήτρης Σαλπιγγίδης.

2. Η δεύτερη επιλογή είναι το 4-4-2. Με τον Καφέ και τον Τζιόλη να διεκδικούν µια θέση ενώ για τις υπόλοιπες τρεις θεωρούνται σίγουροι οι Καραγκούνης, Κατσουράνης και Τοροσίδης.

Σε αυτή την περίπτωση, Σαµαράς και Σαλπιγγίδης θα είναι οι δύο στην επίθεση.

Ολα δείχνουν λοιπόν, πως ο πορτογάλος τεχνικός εµφανίζεται έτοιµος να εγκαταλείψει το 4-4-2 σε ρόµβο. Σχήµα που παρέταξε στο πρώτο ηµίχρονο του αγώνα µε τη Γεωργία και δεν απέδωσε τα αναµενόµενα. ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ

Από ’κει και πέρα, ο Γιώργος Τζαβέλλας (κορυφαίος παίκτης στην εκτέλεση στηµένων φάσεων στο περασµένο πρωτάθληµα) δείχνει φαβορί να αντικαταστήσει τον τραυµατία Σπυρόπουλο. Ο πρώην άσος του Πανιωνίου και νυν της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά το δεξί άκρο της ελληνικής άµυνας, ο Πορτογάλος δείχνει να καταλήγει στην επιλογή του Λουκά Βύντρα (αντί του Γιούρκα Σεϊταρίδη που χρησιµοποίησε εναντίον της Γεωργίας). Το γκολ της οµάδας του Κετσπάγια προήλθε από τη δεξιά πλευρά (χώρος ευθύνης του Σεϊταρίδη), ενώ συγχρόνως ο Γιούρκας ήταν «λίγος» τόσο αµυντικά όσο και επιθετικά. Ετσι ο Λουκάς Βύντρα, σε ένα παιχνίδι στο οποίο η ελληνική άµυνα θα δεχτεί από την αρχή έντονη πίεση, θεωρείται πιο σίγουρη επιλογή. Εχοντας µάλιστα και βοήθειες από τον Τοροσίδη.

«Είµαστε κι εµείς ποιοτική οµάδα. Και µπορούµε να στοχεύουµε ψηλά», επεσήµανε ο Πορτογάλος στους διεθνείς πριν από την έναρξη της χθεσινής προπόνησης.

ΧΩΡΙΣ ΡΟΜΒΟ

Ολα δείχνουν λοιπόν πως ο πορτογάλος τεχνικός εµφανίζεται έτοιµος να εγκαταλείψει το 4-4-2 σε ρόµβο, που παρέταξε στο πρώτο ηµίχρονο του αγώνα µε τη Γεωργία και δεν απέδωσε