ΝΑ ΛΥΣΕΙ τον γόρδιο δεσμό της υποψηφιότητας για την Περιφέρεια Αττικής θα επιχειρήσει σήμερα η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά και την άρνηση του Μανώλη Γλέζου να πάρει μέρος στον συγκεκριμένο σχεδιασμό.

Η γραμματεία συνεδριάζει για μία ακόμη φορά μετά και το ναυάγιο του περασμένου Σαββάτου όταν διαπιστώθηκε το απόλυτο αδιέξοδο στην προοπτική εξεύρεσης συναινετικής λύσης. Ως εκ τούτου ο Συνασπισμός αναμένεται να προσέλθει στη συνεδρίαση επαναφέροντας την πρόταση υπέρ του Αλέξη Μητρόπουλου, την οποία, όπως σχολίαζαν παράγοντες του κόμματος, θα αποσύρει μόνο εφόσον αποσυρθεί η υποψηφιότητα του Αλέκου Αλαβάνου ή ο ίδιος ο εργατολόγος κάνει πίσω σε σχέση με την απόφασή του να είναι υποψήφιος.

Πιέζουν υπέρ Αλαβάνου

Από την άλλη οι συνιστώσες που υποστηρίζουν το Μέτωπο του κ. Αλαβάνου (ΚΟΕ, ΔΕΑ, ΑΠΟ) καθώς και ο κ. Γλέζος πιέζουν υπέρ της καθόδου του πρώην προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι αποτελεί την ιδανικότερη λύση για την Περιφέρεια Αττικής. Κάπου στη μέση κινείται η ΑΚΟΑ του Γιάννη Μπανιά, που θεωρεί ότι πρέπει να επιλεγεί μία υποψηφιότητα εκτός ΣΥΡΙΖΑ και να απορριφθούν οι υποψηφιότητες Μητρόπουλου και Αλαβάνου.

Σε περίπτωση που και σήμερα δεν εξευρεθεί λύση και δεν υπάρξει συμφωνία, τότε είναι ορατός ο κίνδυνος διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι ο Αλέκος Αλαβάνος ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του θα «πάρει» μαζί του τις μισές από τις συνιστώσες της συμμαχίας.