Στα 160 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται φέτος η επιστροφή του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης στους αγρότες.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης υπεγράφη και απεστάλη ήδη για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Με την Κ.Υ.Α. καθορίζονται για το έτος 2010 οι διαδικασίες επιστροφής στους αγρότες του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου που χρησιμοποιείται στη γεωργία.

Δικαιούχοι είναι οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ (ενεργοί και συνταξιούχοι), κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, τα στοιχεία των οποίων είναι καταχωρημένα στη βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με τις αιτήσεις τους για την ενιαία ενίσχυση.

Το πόσο της επιστροφής θα είναι διαθέσιμο στους λογαριασμούς των δικαιούχων την επόμενη εβδομάδα. Συνολικά θα επιστραφούν 160 εκατ. ευρώ.

Όπως τονίζεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, «παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Κυβέρνηση, μετά την υλοποίηση της δέσμευσης της για αύξηση του ποσοστού επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες από 7% σε 11%, ενισχύει και πάλι τον έλληνα αγρότη αυξάνοντας το συνολικό ποσό επιστροφής του ΕΦΚ κατά 40 περίπου εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από