Εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ πρέπει να καταβάλει ο Γιάννης Αγγέλου για την εμπλοκή του στην υπόθεση της μονής Βατοπεδίου, για την οποία διαπιστώνονται σοβαρές ενδείξεις ενοχής.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, με βούλευμά του, μείωσε την εγγυοδοσία των 300.000 ευρώ που είχε υποχρεωθεί να καταβάλει ο πρώην διευθυντής του γραφείου του Κώστα Καραμανλή, κατόπιν διάταξης που είχε εκδώσει η εφέτης ανακρίτρια Ειρήνη Καλού.

Το βούλευμα εκδόθηκε κατόπιν προσφυγής του συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος επικαλέστηκε «οικονομική αδυναμία».

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε επιβληθεί στον Γιάννη Αγγέλου, αμέσως μετά την απολογία του, εγγυοδοσία 400.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών επικαλείται τις μαρτυρίες τόσο της κ. Μαντέλη και του κ. Δούκα ενώπιον της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής, όσο και τις καταθέσεις δημοσιογράφων.

Ο πρώην διευθυντής του γραφείου του κ. Καραμανλή θα πρέπει να καταβάλει το ποσό είτε σε μετρητά, είτε βάζοντας υποθήκη ακίνητα ιδιοκτησίας του, έως τις 20 Σεπτεμβρίου.