Τρομοκρατημένοι αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος τηςαυστραλιανής εταιρίας Qantas, οι 212 επιβάτες που εκτελούσαν προχθές την πτήσηΣαν Φρανσίσκο – Σίδνεϋ. Μία από τις μηχανές του αεροπλάνου, ενόςBoeing 747-400, εξερράγη στον αέρα, ενώ πετούσαν πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Κάποιοι επιβάτες ανέφεραν ότι είδαν φλόγες ενώ άλλοι τράβηξαν σε βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα αυτά που έζησαν.

}}

«Πετούσαμε ήδη μισή ώρα και ξαφνικά ακούστηκε ένας πολύ ισχυρός θόρυβος στη δεξιά πλευρά του αεροσκάφους», δήλωσε οεπιβάτης του αεροπλάνουΝιλ Ντάφτι στο δίκτυο CBS. «Ακουσα έναν πολύ περίεργο κρότο», πρόσθεσε η Ελίζαμπεθ Τόμας, επίσης επιβάτης. «Είναι δύσκολο να περιγράψω τον ήχο. Δεν ταξιδεύω συχνά αλλά ήξερα ότι δεν ήταν καθόλου καλό αυτό. Και το προσωπικό έδειχνε ανήσυχο», συνέχισε η ίδια.

Ύστερα από το πρόβλημα που παρουσιάστηκε, ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες ότι έπρεπε να επιστρέψει στο Σαν Φρανσίσκο, όπως κι έκανε, αφούετέθη εκτός λειτουργίαςο ένας κινητήρας του.

Το «εξαιρετικά σπάνιο» περιστατικό-όπως τόνισεηQantas-ερευνάται για να διαπιστωθεί για ποιο λόγο εξερράγηο κινητήρας, που είχεκατασκευαστεί από την Rolls Royce.