Η ΕΘΝΙΚΗ οµάδα πόλο των γυναικών άρχισε µε τον καλύτερο τρόπο τα παι χνίδια της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθληµα του Ζάγκρεµπ, καθώς νίκησε την Ιταλία µε 7-5. Αύριο κόντρα στη Ρωσία θα διεκδικήσει την πρώτη θέση στον όµιλό της.

«Μας βοήθησε σηµαντικά η αµυντικά λειτουργία µας όταν η Ιταλία είχε πλεονέκτηµα» είπε ο προπονητής της Εθνικής Γιώργος Μορφέσης. «Πάντα στο πρώτο µατς µιας διοργάνωσης υπάρχει άγχος και αυτό φάνηκε στις δύο πρώτες περιόδους. Για να έχουµε τύχη στη διοργάνωση πρέπει να παίζουµε καλή άµυνα. Τώρα έχουµε δύο ευκαιρίες, το µατς µε τη Ρωσία, αλλά και το χιαστί στη συνέχεια για να βρε θούµε στα ηµιτελικά. Η οµάδα προέρχεται από ένα άσχηµο τουρνουά στη Νέα Ζηλανδία και αυτό είχε επηρεά σει ψυχολογικά τα κορίτσια. Χρειαζό µασταν αυτή τη νίκη, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους».

«Το πρώτο µατς είναι πάντα δύσκολο» είπε η Αντιγόνη Ρουµπέση. «Δεν αρχίσαµε καλά, αλλά στη συνέχεια βελτιωθήκαµε και όταν πιέσαµε στην άµυνα ήρθε το αποτέλεσµα. Οταν αρχίζεις µε νίκη µια τέτοια διοργάνωση ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση».

Τα γκολ της ελληνικής οµάδας πέτυχαν οι Ρουµπέση, Γερόλυµου από 2, Τσουκαλά, Ασηµάκη, Αντωνάκου.

Στο άλλο µατς του οµίλου, η Ρωσία νί κησε την Κροατία µε 28-3 (Κόνουκ 7). Τα αποτελέσµατα στον άλλο όµιλο: Ολλανδία – Ουγγαρία 8-9, Ισπανία – Γερ µανία 12-10.

Η Εθνική Ανδρών δίνει σήµερα το πιο δύσκολο έως τώρα µατς στη διοργά νωση, αντιµετωπίζοντας την Ολυµπιονίκη του Πεκίνου Ουγγαρία. Η ελληνική οµάδα νίκησε την Ουγγαρία (11-8) σε τουρνουά στις Συρακούσες πριν από µερικές εβδοµάδες, αλλά τώρα στο Ζάγκρεµπ όλα είναι διαφορετικά. Αλ λωστε, στα µεταξύ µας παιχνίδια στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Πρωταθλη µάτων η Ουγγαρία έχει οκτώ νίκες σε ισάριθµα µατς.

ΔΥΣΚΟΛΑ

Η Εθνική Ανδρών δίνει σήµερα το πιο δύσκολο έως τώρα µατς στη διοργάνωση, αντιµετωπίζοντας την Ολυµπιονίκη του Πεκίνου