Την ώρα που στην υπόθεση του Αλµπερτ Ριέρα εµφανίζονται εµπόδια, ο Σεµπάστιαν Τζιοβίνκο της Γιουβέντους φαίνεται ότι απασχολεί τον Ολυµπιακό. Ας πάρουµε τα θέµατα µε τη σειρά.


Η µεταγραφή του Ριέρα δεν φαίνεται ότι θα είναι τόσο εύκολη όσο παρουσιάζεται από διάφορους κύκλους της ΠΑΕ καθώς χθες ο µάνατζερ του Ανχελ Καστέλ, µέσω του έλληνα συνεργάτη του που µίλησε στον Sentra FΜ, υποστήριξε ότι ο ισπανός σταρ δεν βρίσκεται τόσο κοντά στην έλευσή του στον Πειραιά όσο το παρουσιάζουν τα ΜΜΕ: «Αρχικά πρέπει να πει το “ναι” η Λίβερπουλ µε χαρτιά και όχι µόνο προφορικά, όπως συµβαίνει τώρα. Αλλά να ξέρετε ότι δεν υπάρχει κανονισµένο ραντεβού µε τον Ολυµπιακό, ούτε στη Βαρκελώνη ούτε στην Αθήνα» τόνισε ο συνεργάτης του ισπανού ατζέντη και πρόσθεσε πως «… δεν έχουµε προχωρήσει σε διαπραγµάτευση µε ποσά. Ο παίκτης πάντως δεν βρίσκεται τόσο κοντά στον Ολυµπιακό όσο θέλετε να τον παρουσιάζετε». Ολα δείχνουν ότι γίνεται παιχνίδι τακτικής από την πλευρά του παίκτη, ο οποίος κοιτάζει να εξασφαλίσει συµβόλαιο µε όσο το δυνατόν καλύτερες απολαβές. Βέβαια χθες κυκλοφόρησε η φήµη ότι ο µάνατζερ του Ριέρα έφτασε στην Αθήνα (κάτι που δεν επιβεβαίωσε η πλευρά του Ολυµπιακού) και επρόκειτο να συναντηθεί µε τους υπευθύνους των «ερυθρολεύκων» προκειµένου να αρχίσουν οι διαπραγµατεύσεις για την ολοκλήρωση της µετακίνησης του διεθνούς ισπανού µεσοεπιθετικού. Να σηµειωθεί ότι η Λίβερπουλ έχει δώσει τη συγκατάθεσή της προφορικά στον Ολυµπιακό από προχθές για να αρχίσει τις επαφές του µε τον Ριέρα (όπως προβλέπουν οι κανονισµοί της ΦΙΦΑ για παίκτη που δεσµεύεται µε συµβόλαιο), γεγονός που σηµαίνει ότι έκανε αποδεκτή την πρόταση των «ερυθρολεύκων» σε ό,τι αφορά το ύψος των χρηµάτων που θα εισπράξει η ίδια για να παραχωρήσει τον 28χρονο ποδοσφαιριστή.

Κι αν η υπόθεση του Αλµπερτ Ριέρα φαίνεται ότι θα έχει κι άλλα επεισόδια, χθες υπήρξε επίσηµη τοποθέτηση του Αντρέα Ντ’ Αµίκο στο tuttomercatoweb, όπου υποστήριξε πως ο Ολυµπιακός έχει καταθέσει πρόταση στη Γιουβέντους για την απόκτηση του Σεµπάστιαν Τζιοβίνκο.

Ο εκπρόσωπος του 23χρονου µεσοεπιθετικού της Γιουβέντους που τις προηγούµενες ηµέρες ήταν στην Αθήνα και συναντήθηκε τον µεγαλοµέτοχο του Ολυµπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη µε τον οποίο διατηρεί εξαιρετική φιλική σχέση, τόνισε ότι τόσο αυτός όσο και ο πελάτης του αξιολογούν την πρόταση των «ερυθρολεύων» και εντός των επόµενων δύο ηµερών θα απαντήσουν.

ΓΙΑ ΓΚΑΤΟΥΖΟ

Ο Αντρέα Ντ’ Αµίκο, εκτός από µάνατζερ του νεαρού παίκτη των «µπιανκονέρι», εκπροσωπεί και τον Τζενάρο Γκατούζο ο οποίος και αυτός αποτελεί µεταγραφικό «στόχο» του Ολυµπιακού, σύµφωνα µε τα ιταλικά ΜΜΕ. Οταν ρωτήθηκε για τον 32χρονο διεθνή Ιταλό µέσο είπε: «Δεν υπάρχει κάτι νεώτερο για τον Γκατούζο. Αυτές τις µέρες επιχειρούµε µια γρήγορη ανάλυση όλων των προτάσεων που έχουµε στα χέρια µας (Αλ Αχλί, Ολυµπιακός, Βόλφσµπουργκ, Μπορούσια Ντόρτµουντ), αν και η αγορά είναι ακόµη µεγάλη και τίποτα δεν µπορούµε να αποκλείσουµε». Πάντως η διοίκηση του Ολυµπιακού έχει διαψεύσει ότι υφίσταται θέµα µε τον πρώην διεθνή µέσο της Μίλαν.

?ΦΡΕΝΟ?

«Αρχικά πρέπει να πει το ναι η Λίβερπουλ µε χαρτιά και όχι µόνο προφορικά. Ο παίκτης πάντως δεν βρίσκεται τόσο κοντά στον Ολυµπιακό όσο τον παρουσιάζετε» τόνισε ο µάνατζέρ του Αλµπερτ Ριέρα

Περιµένουν εξελίξεις για Σένα και Εντιαγέ


Εκτός από την υπόθεση του Ριέρα, οι εξελίξεις τρέχουν και για τον αµυντικό µέσο που θέλει να εντάξει στο ρόστερ του ο Ολυµπιακός.

Τα ονόµατα που κυριαρχούν είναι του 34χρονου Σένα και του 20χρονου Εντιαγέ, ενώ προέκυψε και ο 24χρονος Φατί της Ρόµα, ο οποίος σε χθεσινές δηλώσεις του υποστήριξε ότι τον θέλουν ο Ολυµπιακός και η ΑΕΚ.

Σε ό,τι αφορά τον Σένα, η διαφορά στο οικονοµικό εξακολουθεί να υφίσταται καθώς ο άσος της Βιγιαρεάλ θέλει ετήσιο συµβόλαιο 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο Ολυµπιακός του προσφέρει µάξιµουµ 1,2 εκατ. ευρώ. Για τον Εντιαγέ, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καταθέσει πρόταση 2 εκατ. ευρώ στη Νανσί και περιµένουν την απάντηση των Γάλλων που απαιτούν 3 εκατ. για να τον παραχωρήσουν.

Να σηµειωθεί ότι, εκτός των αµυντικών µέσων, ο Ολυµπιακός θα κινηθεί και για την απόκτηση επιθετικού µε τα ονόµατα των Ιλάν και Εντερ να έχουν προταθεί στην ΠΑΕ και τα οποία εξετάζονται.

n Ατυχος στάθηκε χθες ο Βαλεριάνος, καθώς στην πρωινή προπόνηση του Ολυµπιακού γύρισε το γόνατό του και αποχώρησε µε πόνους.

Οι πρώτες εκτιµήσεις αναφέρουν ότι υπέστη κάκωση στο αριστερό γόνατο, αλλά περισσότερες λεπτοµέρειες θα υπάρξουν µετά τη µαγνητική τοµογραφία που θα υποβληθεί.