Μπορεί τα χρηματιστήρια σε ολόκληρο τον πλανήτη να περνούν δύσκολες ώρες, αλλά το χρηματιστήριο του Μουντιάλ έσπασε όλα τα κοντέρ! Μετοχές παικτών, ανεξαρτήτως εάν οι ομάδες τους αποκλείστηκαν, έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Oι παίκτες αυτοί, ενώ ήρθαν ως «δεύτεροι» στη Νότια Αφρική, τώρα είναι περιζήτητοι, αφού η τιμή τους έχει ανεβεί από 50% έως και 100%! Βεβαίως υπάρχουν και οι σταθερές αξίες. Ασοι που έλαμψαν και δεν πωλούνται στην παρούσα φάση, όπως είναι οι Βίγια, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Μίλερ, κ.ά. Στον αντίποδα όμως, ποιος περίμενε ότι για τον Γιαπωνέζο Χόντα θα έσκιζαν τα ιμάτιά τους ομαδάρες σαν τη Μίλαν και τη Λίβερπουλ; Ποιος θα στοιχημάτιζε ότι παίκτης μιας χρεοκοπημένης ομάδας (ο Μπόατενγκ της Πόρτσμουθ), θα διπλασίαζε την τιμή του, μέσα σε 15 ημέρες;

Στον πίνακα που δημοσιεύουμε αναφέρονται οι τιμές των συγκεκριμένων παικτών πριν από το Μουντιάλ, καθώς και πώς διαμορφώθηκαν αυτές οι τιμές στη διεθνή ποδοσφαιρική αγορά, έπειτα από ελάχιστα παιχνίδια στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Επίσης στο γράφημα θα δείτε πόσες πιθανότητες έχουν οι συγκεκριμένοι άσοι να παραμείνουν στις ομάδες τους ή να μεταγραφούν σε άλλες ομάδες.