Ο Σνάιντερ ολοκλήρωσε αυτό που άρχισε ο Ρόµπεν και η Ολλανδία επικράτησε της Σλοβακίας µε 2-1 και πανηγύρισε την πρόκριση στην προηµιτελική φάση του Παγκοσµίου Κυπέλλου.

Οι Σλοβάκοι προσπάθησαν να αλλάξουν τη µοίρα τους στο δεύτερο ηµίχρονο αλλά το µόνο που κατάφεραν ήταν να µειώσουν στην εκπνοή της αναµέτρησης.

Το γκολ του Αριεν Ρόµπεν αποτέλεσε αντικείµενο συζήτησης µετά τον αγώνα. Στο 18’ ο ολλανδός χαφ έκανε την… κλασική κίνησή του αλλά κανείς δεν µπόρεσε να τον σταµατήσει.

Ο Ρόµπεν πήρε την µπάλα από δεξιά, έκοψε µέσα αριστερά έχοντας δύο αµυντικούς µπροστά του και µε το αριστερό σούταρε δυνατά στέλνοντας την µπάλα στα δίχτυα της εστίας του Μούχα, ο οποίος βρισκόταν κάποια µέτρα έξω από αυτήν και δεν µπόρεσε να αντιδράσει (1-0).

«Δεν παίξαµε τέλεια. Το τέλειο παιχνίδι δεν έχει έρθει ακόµη. Είµαι ευτυχισµένος που πέτυχα γκολ µπροστά στους γονείς µου και τη γυναίκα µου που βρίσκονταν στις εξέδρες» είπε ο Ρόµπεν, στον οποίο απένειµαν τα εύσηµα και οι δύο προπονητές. «Το γκολ του Ρόµπεν ήταν φανταστικό, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάµε ότι επέστρεψε από τραυµατισµό» δήλωσε ο Μπερτ Φαν Μαρβάικ, ενώ ο τεχνικός της Σλοβακίας Βλαντίµιρ Βάις είχε να πει ακόµη καλύτερα λόγια: «Προετοιµαζόµασταν τρεις ηµέρες για τον τρόπο παιχνιδιού του Ρόµπεν, αλλά είναι µία πραγµατική ιδιοφυΐα.

Οταν είδα ότι ήταν στη βασική ενδεκάδα ήξερα ότι η ολλανδική οµάδα θα είναι κατά 50% πιο δυνατή και είχα δίκιο». Στο δεύτερο µισό του αγώνα οι οράνιε µπήκαν και πάλι δυνατά και προσπάθησαν να τελειώσουν το µατς νωρίς, αλλά ο σλοβάκος τερµατοφύλακας είχε σωστές αντιδράσεις στα σουτ του Ρόµπεν στο 50’ και του Ματάισεν στο 52.

Οι Σλοβάκοι άργησαν να γίνουν απειλητικοί παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν µέσα στο παιχνίδι λόγω του ρευστού 1-0 και η καλύτερη στιγµή τους ήταν στο 67’ όταν ο Βίτεκ βρέθηκε στα όρια της περιοχής, απέναντι από τον Στεκέλενµπουργκ, αλλά ο ολλανδός τερµατοφύλακας ήταν ο νικητής στη µονοµαχία τους.

Ολα τελείωσαν στο 84’ όταν ο Κάιτ ξέφυγε στην κόντρα, µπήκε στην περιοχή, απέφυγε και τον τερµατοφύλακα και έστρωσε την µπάλα στον Σνάιντερ που δεν είχε πρόβληµα να τη στείλει στην άδεια εστία (2-0). Το γκολ ήρθε πολύ αργά για τους Σλοβάκους. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Στεκέλενµπουργκ ανέτρεψε τον Γιάκουµπκο και ο Βίτεκ βρήκε στόχο από τη βούλα του πέναλτι (2-1). Αµέσως µετά όµως ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του αγώνα.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλεν µπουργκ, Φαν ντερ Βιλ, Χάιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόµελ, Κάιτ, Ντε Γιονγκ, Φαν Πέρσι (80’ Χούντελαρ), Σνάιντερ (90’+ Αφελάι), Ρόµπεν (71’ Ελίας).

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Μούχα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ζάµπαβνικ (88’ Γιάκουµπκο), Βάις, Βίτεκ, Στοχ, Ντούριτσα, Χάµσικ (87’ Σάπαρα), Γέντρισεκ (71’ Κόπουνεκ), Κούτσκα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλµπέρτο Ουντιάνο (Ισπανία).

ΒΑΪΣ

«Οταν είδα ότι ο Ρόµπεν ήταν στη βασική ενδεκάδα ήξερα ότι η ολλανδική οµάδα θα είναι κατά 50% πιο δυνατή» είπε ο τεχνικός των Σλοβάκων

Ματιές

«Δεν παίξαµε τέλεια. Το τέλειο παιχνίδι δεν έχει έρθει ακόµη. Είµαι ευτυχισµένος που πέτυχα γκολ µπροστά στους γονείς µου και τη γυναίκα µου» είπε ο πρωταγωνιστής

Οι Σλοβάκοι άργησαν να γίνουν απειλητικοί παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν µέσα στο παιχνίδι λόγω του ρευστού 1-0