Έντονη ανοδική αντίδραση σημειώνει σήμερα το χρηματιστήριο, μετά το χθεσινό μίνι κραχ, επιβεβαιώνοντας το κερδοσκοπικό παιχνίδι που έχει στηθεί εις βάρος της ελληνικής οικονομίας.

Λίγο πριν τις 11:30 το πρωί, ο γενικός δείκτης κατέγραφε κέρδη που έφταναν τα ξεπερνούν ακόμη και το 3%, ενώ οι μετοχές τραπεζών όπως η Εθνική Τράπεζα και τη AlphaBank ενισχύονταν ακόμα και άνω του 5%.

Την ίδια στιγμή πάντως, στην αγορά των ομολόγων συνεχίζονται οι πιέσεις εις βάρος των τίτλων του ελληνικού δημοσίου. Νωρίς σήμερα το πρωί η διαφορά του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού έφτασε έως και τις 220 μονάδες, από 202 μονάδες στο χθεσινό κλείσιμο.

Όπως αναφέρει στα ΝΕΑ ο κ. Μάνος Χατζιδάκης, υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, η σημερινή άνοδος αποτελεί κίνηση εξομάλυνσης των στρεβλώσεων που είχαν δημιουργηθεί στην αγορά. Για το επόμενο διάστημα περιμένει έντονη μεταβλητότητα, συνιστώντας ταυτόχρονα ιδιαίτερη προσοχή στους επενδυτές, προσθέτοντας πάντως ότι η πρόσφατη μεγάλη πτώση στις τιμές των μετοχών δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στον τραπεζικό κλάδο.