Ζήτημα… υψομετρικής διαφοράς ήταν το ματς του Παναθηναϊκού με το Μαρούσι χθες στο ΟΑΚΑ (90-73). Στον πρώτο αγώνα με όλους τους παίκτες του παρόντες- πλην Γιασικεβίτσιους που παραμένει εκτός ομάδας γιατί του λείπουν προπονήσεις- ο ΠΑΟ δεν ανέβασε στροφές, αλλά «διάβασε» όλα στα σημεία του παιχνιδιού που υπερτερούσε και «χτύπησε» την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Τα σημεία που είχε σαφέστατο προσανατολισμό η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ήταν στο inside game με τους Πέκοβιτς ή Μπατίστ και δεύτερη επιλογή το «ποστάρισμα» των φιλοξενούμενων γκαρντ που μάρκαραν τους Διαμαντίδη, Τέπιτς και υστερούσαν σε ύψος. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον τρόπο που αγωνιστήκαμε. Ξέρουμε πως το Μαρούσι κινείται εξαιρετικά στην επίθεση, με πολλές πάσες και διεισδύσεις. Αυτό σημαίνει ότι για να αμυνθείς σωστά απέναντί τους πρέπει να παίζεις σε κάθε επίθεσή τους καλή άμυνα για περισσότερα από 20 δευτερόλεπτα. Τα καταφέραμε και γι΄ αυτό είμαι ικανοποιημένος» σχολίασε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς που παραδέχτηκε ότι στην επίθεση «εκμεταλλευτήκαμε την ποιότητά μας σε πολλά mismatch».

Ο Νίκολα Πέκοβιτς επέστρεψε από την εβδομαδιαία καραντίνα λόγω της νέας γρίπης και ήταν αλάνθαστος (7/7δ), ο Μπατίστ με τους 11 πόντους που σημείωσε ανέβασε την επίδοση των «πράσινων» σέντερ στους 37 πόντους, χωρίς όμως να σταματήσει εκεί αφού και ο Σερμαντίνι πρόσθεσε άλλους 6. Οι 43 από τους 90 πόντους του ΠΑΟ ήρθαν από τη ρακέτα όπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε τους τραυματίες και χειρουργημένους Αριγκμπάμπου, Κένταλ και για πρώτο ματς τον Νατζφέι. Οι υπόλοιποι ήρθαν για τους πρωταθλητές Ευρώπης από τους αιφνιδιασμούς (6/6 λέει η στατιστική, αλλά υπήρχαν και αρκετοί δευτερεύοντες) και το σκοράρισμα ή τη δημιουργία των Διαμαντίδη, Τέπιτς στο low-post απέναντι στους Κις, Λούκας ή Μπατή που δεν μπορούσαν να τους κοιτάξουν στα… μάτια.

«Το έργο κάθε ομάδας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, ειδικά στο ΟΑΚΑ, είναι πολύ δύσκολο. Είναι διαφορετικό να το βλέπεις στο βίντεο, να το αναλύεις με τους παίκτες και εκείνοι να το σχολιάζουν, και διαφορετικό να το βιώνεις στο παρκέ ως αντίπαλος. Εμείς ήμασταν κακοί στα ριμπάουντ και για μια ακόμη φορά στις βολές» επεσήμανε ο Μπαρτζώκας, που καθόταν δίπλα από τους αδελφούς Καλάθη, οι οποίοι πριν από λίγους μήνες ήταν άγνωστοι στην Ελλάδα και μάλλον η χώρα μας έμοιαζε σαν μακρινό παραμύθι που τους διηγείτο ο παππούς τους αλλά τώρα πια είναι πρωταγωνιστές της Α1. «Μοιάζει σαν όνειρο. Δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί στη ζωή. Πάντως στην οικογένεια μπορώ να λέω ότι είμαστε 1-0» πείραξε τον αδελφό του Πατ, ο Νικ Καλάθης, που βοήθησε την ομάδα του να φθάσει στη μέγιστη διαφορά (78-55 στο 34΄).