ΕΝΤΟΝΑ πτωτικά κινήθηκε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αγορές όπου επικράτησαν σταθεροποιητικές τάσεις. Ο Γενικός Δείκτης έφτασε να σημειώνει απώλειες πάνω από 2% και τελικά έκλεισε με πτώση 1,47% στις 2.620,44 μονάδες καθώς προς το τέλος της συνεδρίασης εκδηλώθηκαν επιλεκτικές αγορές σε μεγάλες τράπεζες που έβαλαν φρένο σε μεγαλύτερες απώλειες. Τις μεγαλύτερες πιέσεις στη μεγαλύτερη διάρκεια της συνεδρίασης δέχτηκαν οι τραπεζικές μετοχές που συμπαρέσυραν σε πτώση και την υπόλοιπη αγορά.

Φήμες εξάλλου στο Χ.Α. ήθελαν κι άλλες ελληνικές τράπεζες να προχωρούν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου για να συγκεντρώσουν μεγαλύτερη ρευστότητα και να ενισχύσουν περισσότερο τη θέση τους στην αγορά.

Οι ξένοι «παίκτες» πάντως στις τελευταίες συνεδριάσεις φαίνεται να μειώνουν τις θέσεις τους σε ελληνικές μετοχές παρά το θετικό κλίμα που εξακολουθεί να υφίσταται στις αμερικανικές και ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, στην αγορά εμπορευμάτων και στα πολύτιμα μέταλλα. Χθες ο χρυσός σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ φτάνοντας έως τα 1.117

δολάρια η ουγγιά πριν υποχωρήσει στη συνέχεια.