Λίγες ώρες απέμειναν για το αποψινό (21.30, Μega) καθοριστικό παιχνίδι της εθνικής μας ομάδας κόντρα στους Ελβετούς, στο Σεντ Τζέικομπ Παρκ της Βασιλείας. Παιχνίδι, το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ το 2010 στη Νότια Αφρική. Ο Ότο Ρεχάγκελ έχει στη διάθεσή του 23 παίκτες στους οποίους δέν περιλαμβάνονται οι τραυματίες Καραγκούνης, Τοροσίδης και ο ανέτοιμος Σεϊταρίδης. Παίκτες- εργαλεία, η απουσία των οποίων αποτελεί πλήγμα για την Εθνική μας.

Το τι σκέφτεται ο Ότο Ρεχάγκελ θα το μάθουμε απόψε το βράδυ, όμως η φράση του λίγο πριν από την προχθεσινή αναχώρηση στο αεροδρόμιο ότι «… οι παίκτες πρέπει να παλέψουν, να οργώσουν τον αγωνιστικό χώρο, καθώς το παιχνίδι είναι στην κόψη του ξυραφιού» ουσιαστικά «φωτογραφίζει» αυτούς που θα επιλέξει στην αρχική ενδεκάδα. Είναι βέβαιο ότι θα θωρακίσει την αμυντική γραμμή, βάζοντας στα άκρα τούς Βύντρα ή Πατσατζόγλου (δεξιά), Σπυρόπουλο (αριστερά) και Κυργιάκο, Αβραάμ Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας, ενώ λίγο πιο μπροστά θα αγωνιστεί πιθανότατα ο Μόρας. Στον άξονα σίγουρη είναι η παρουσία του Κατσουράνη με παρτενέρ τον Τζιόλη και στην περίπτωση που προτιμηθεί για δεξιός μπακ ο Βύντρα, ο τρίτος στη μεσαία γραμμή θα είναι ο Πατσατζόγλου. Αν θελήσει να ρισκάρει περισσότερο, ίσως γίνει η έκπληξη με τον Νίνη που διαθέτει την κάθετη πάσα, ενώ μπορεί να βγει και ως κρυφός κυνηγός.

Ως επιθετικές αιχμές θα είναι ο Χαριστέας και ένας εκ των Αμανατίδη, Σαμαρά, Γκέκα και Σαλπιγγίδη. Στόχος του ομοσπονδιακού τεχνικού είναι το συνεχές πρέσινγκ στον χώρο του κέντρου και η αξιοποίηση των αντεπιθέσεων, καθώς η Ελβετία έχει πρόβλημα στην αμυντική της λειτουργία. Από την Πέμπτη που βρίσκεται η εθνική ομάδα στη Βασιλεία, ο Ότο Ρεχάγκελ έχει αναλύσει στους παίκτες το βίντεο του φιλικού της Ελβετίας με την Ιταλία.

Ο ΧΙΤΣΦΕΛΝΤ

Από την πλευρά τους οι Ελβετοί εμφανίζονται αισιόδοξοι για το αποψινό παιχνίδι, όμως ο Ότμαρ Χίτσφελντ δεν θέλει οι παίκτες του να εφησυχάσουν και στις δηλώσεις του τόνισε: «Αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα με τις απουσίες βασικών αμυντικών. Οι Έλληνες είναι δυνατοί, διαθέτουν συμπαγή ομάδα και είναι πολύ επικίνδυνοι στις στημένες φάσεις. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε στο παιχνίδι, αλλά αντίθετα να έχουμε αυτοσυγκέντρωση και στα 90΄ για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο 43χρονος Βέλγος Φρανκ Ντε Μπλέκερε, με βοηθούς τούς συμπατριώτες του Πίτερ Χέρμανς, Βάλτερ Βρόμανς και τέταρτο διαιτητή τον Πολ Άλερτς.

Ισραήλ – Λετονία θέλουν τη 2η θέση


Ισραήλ και Λετονία προσπαθούν να μπουν σφήνα στην Ελλάδα και την Ελβετία, και να κατακτήσουν τη δεύτερη θέση του δεύτερου ομίλου που οδηγεί στα πλέι οφ. Το Ισραήλ υποδέχεται απόψε τη Λετονία και χρειάζεται τη νίκη για να έχει πιθανότητες να «πιάσει» την Ελβετία στην περίπτωση που η τελευταία δεν καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς από την Ελλάδα. Στους επόμενους αγώνες το Ισραήλ υποδέχεται Λουξεμβούργο και Μολδαβία, ενώ στην τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ελβετία. Θεωρητικά πιθανότητες πρόκρισης έχει και η Λετονία, αλλά πολλά θα κριθούν από το αποτέλεσμα του αποψινού αγώνα στο Ραμάτ Γκαν.

Από τους υπόλοιπους ομίλους, η Γαλλία κινδυνεύει να εισέλθει στην περιπέτεια των πλέι οφ αν δεν νικήσει τη Ρουμανία, ενώ νοκ άουτ από τη διεκδίκηση της πρόκρισης μπορεί να βρεθεί η Πορτογαλία αν ηττηθεί από τη Δανία και η Τσεχία που παίζει εκτός έδρας με τη Σλοβακία.