Η έκπληξη που… έψηνε ο Ολυμπιακός έχει όνομα και επώνυμο, προέρχεται από την Αμερική, είναι μόλις 21 χρονών και θεωρείται επένδυση χαμηλού ρίσκου! Ο Πάτρικ Μπέβερλι, που η… μοίρα τον υποχρέωσε πρόωρα να γίνει επαγγελματίας στη μακρινή- για τις ΗΠΑ- Ουκρανία και την άγνωστη Ντνίπρο, αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό με προοπτική να αγωνίζεται μόνο στην Ευρωλίγκα και ό,τι ήθελε προκύψει…

Ο γεννημένος στις 12 Ιουλίου του 1988 Αμερικάνος γκαρντ αγωνίστηκε για δύο σεζόν στο κολέγιο του Αρκάνσας και μια (συνηθισμένη) παρατυπία τον έφερε στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα στην Ουκρανία και την Ντνίπρο, όπου σε 46 αγώνες είχε 16,7 π., (με 55% στα δίποντα και 38% τρίποντα), 3,6 ασ., 6,9 ρ., 2,2 κλ., και 1,3 τ. μέσο όρο. Έτσι, έπεισε τους Λος Άντζελες Λέικερς να τον επιλέξουν στο φετινό ντραφτ στο Νο 42 αλλά εν συνεχεία έδωσαν τα δικαιώματά του στους Μαϊάμι Χιτ.

Το ΝΒΑ όμως μπορεί να περιμένει. Τουλάχιστον για δύο χρόνια, όσα προβλέπει το συμβόλαιο που θα υπογράψει με τον Ολυμπιακό ο ταλαντούχος Αμερικάνος, με αποδοχές που υπολογίζονται γύρω στα 500.000 δολάρια συνολικά. Το 2011 δηλαδή, όταν ο Ολυμπιακός ελπίζει πως ο Μπέβερλι θα έχει αποδειχθεί μια σπουδαία επένδυση και θα έχει αποκτήσει έναν καλό χειριστή της μπάλας, ικανό οργανωτή και σπουδαίο δημιουργό.

ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ…

Κανονικά το 2011 ο Μπέβερλι, που αναμένεται σήμερα στην Αθήνα, θα τελείωνε τις κολεγιακές σπουδές του. Πέρυσι όμως αποδείχθηκε πως οι εντυπωσιακές εργασίες του δεν ήταν προϊόν δικής του δουλειάς, αλλά κάποιου άλλου (εν προκειμένου κάποιας άλλης) που τις έγραφε για λογαριασμό του. Αποβλήθηκε και υποχρεώθηκε να έρθει στην Ευρώπη για να συνεχίσει την καριέρα του. Δεν ήταν όμως η πρώτη του φορά στα μέρη, καθώς το 2007 ήταν ο ηγέτης της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων (πρώτος σκόρερ, πρώτος στις ασίστ και πρώτος στα κλεψίματα για την ομάδα του) που διεξήχθη στο Βελιγράδι, οδηγώντας την ομάδα του στο αργυρό μετάλλιο. Τώρα θα περάσει τον Ατλαντικό για τρίτη φορά και για λογαριασμό του Ολυμπιακού, που εφόσον δει ότι ο παίκτης έχει τις προδιαγραφές που χρειάζεται, ίσως κατά τη διάρκεια της σεζόν να τον εντάξει στην Α1 αντί του Μίλος Τεόντοσιτς.

●●● Όσον αφορά τον Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός ύστερα από την αρνητική απάντηση που έλαβε από τον Άρη στην πρόταση των 550.000 ευρώ για την εξαγορά των δικαιωμάτων του παίκτη, τηρεί στάση αναμονής, όμως θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες θα επανέλθει με νέα βελτιωμένη πρόταση. Ο Άρης έχει ρίξει τις απαιτήσεις του στο ένα εκατομμύριο ευρώ και αυτό σημαίνει πως σιγά σιγά προσεγγίζουν οι δύο πλευρές. Οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για την επίτευξη ή μη της μεταγραφής.