ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ της επιστροφής στην πρωτεύουσα πήραν χθες οι πρώτοι αδειούχοι των καλοκαιρινών διακοπών. Απρόθυμοι να επιστρέψουν, οι περισσότεροι παρέτειναν στις διακοπές τους και ένα μικρό τμήμα των εκδρομέων επέστρεψε χθες.

Η επιστροφή γίνεται σταδιακά και γι΄ αυτό δεν έχουν παρατηρηθεί μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα στο πρώτο κύμα των εκδρομέων. Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι για τη διευκόλυνση των οδηγών δεν γίνονται εργασίες στα τμήματα του οδικού άξονα Πατρών- Αθήνας, Θεσσαλονίκης- Ευζώνων.

Οι περισσότεροι εκδρομείς άρχισαν να επιστρέφουν νωρίς το μεσημέρι και προκλήθηκαν προβλήματα. Στα διόδια του Ρίου τα αυτοκίνητα που επέστρεφαν σχημάτισαν ουρά δύο χιλιομέτρων. Μικρότερες ουρές που τις ώρες αιχμής έφθασαν τα 300 μέτρα σχηματίστηκαν στον κόμβο της Αμφιλοχίας και στο ύψος των διοδίων της Τραγάνας στην Εθνική Οδό Αθηνών- Λαμίας. Αργότερα η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και μειώθηκε η ουρά που είχε σχηματιστεί στα διόδια του Ρίου. Η επιστροφή αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες και συνεχίζονται τα μέτρα της Τροχαίας για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Αντίθετα, σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα με ουρές και βραδυπορίες παρατηρήθηκαν κατά την έξοδο των Αθηναίων για το Δεκαπενταύγουστο. Από την Παρασκευή μέχρι το Σάββατο τις ημέρες της εξόδου κινήθηκαν στις Εθνικές Οδούς Αθηνών- Κορίνθου και Αθηνών- Λαμίας με κατεύθυνση την περιφέρεια τουλάχιστον 250.000 αυτοκίνητα.