ΑΓΓΛΙΑ

Ασπίδα προστασίας από την αγγλική ομοσπονδία (FΑ) για τους διαιτητές, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων. Η FΑ απαγορεύει στο εξής σε προπονητές, ποδοσφαιριστές και παράγοντες των ομάδων να κάνουν σχόλια στον Τύπο για τους διαιτητές πριν από τα παιχνίδια, προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο της στοχοποίησης των ρέφερι. Επίσης οι ομάδες θα τιμωρούνται όταν τρεις ή περισσότεροι παίκτες διαμαρτύρονται έντονα στον διαιτητή.

Η FΑ επιτρέπει πάντως να γίνονται σχόλια για τη διαιτησία μετά τα ματς, αρκεί να μην είναι προσωπικά και να μην αμφισβητούν την αξιοπιστία των ρέφερι. ΣΟΥΜΑΧΕΡ

Πρόταση να επιστρέψει στους αγώνες της Φόρμουλα 1 ετοίμαζε ο πρόεδρος της Ferrari Λούκα Ντι Μοντετζέμολο στον Μίχαελ Σούμαχερ πριν ακόμα τραυματιστεί ο Φελίπε Μάσα. Ο επικεφαλής της Σκουντερία είπε ακόμα πως ο Γερμανός επτάκις πρωταθλητής είπε αμέσως το «ναι» μόλις του έγινε η πρόταση να αντικαταστήσει τον Μάσα.

Ο Γερμανός παραπονείται για πόνους στον αυχένα, όπου και είχε τραυματιστεί σε πρόσφατο ατύχημα με αγωνιστική μοτοσυκλέτα και σύμφωνα με εκπρόσωπό του οι γιατροί είναι εκείνοι που θα πρέπει να πουν την τελευταία κουβέντα πριν επιστρέψει στους αγώνες της Φόρμουλα 1. ΣΑΛΚΕ

Υποχωρούν οι αντιδράσεις των μουσουλμάνων στη Γερμανία για τον ύμνο της Σάλκε που αναφέρεται στον Προφήτη Μωάμεθ. Ο γενικός γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου των Μουσουλμάνων της Γερμανίας, Αϊμάν Μάζιεκ, δήλωσε πως κατά την άποψή του «ο ύμνος δεν αποτελεί βλασφημία για τον Προφήτη γιατί έζησε πριν από τη δημιουργία του ποδοσφαίρου» και πως «πρέπει να εξετάσουμε το θέμα με χιούμορ».

ΦΑΝ ΝΤΕΡ ΣΑΡ

Χωρίς τον βασικό της τερματοφύλακα Έντουιν Φαν Ντερ Σαρ θα αρχίσει τις φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο πορτιέρο της πρωταθλήτριας Αγγλίας υπεβλήθη σε επέμβαση στο αριστερό του χέρι όπου και είχε τραυματιστεί στην προσπάθειά του να αποκρούσει πέναλτι στο φιλικό με την Μπάγερν.