Με χαμόγελα υποδέχτηκαν στον Παναθηναϊκό τη χθεσινή κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου στο Τσάμπιονς Λιγκ, που έφερε αντίπαλό τους τη Σπάρτα Πράγας. Ομάδα γνώριμη από πέρυσι, καθώς οι «πράσινοι» την είχαν νικήσει δύο φορές με 2-1 (εκτός) και 1-0 (εντός) και είχαν περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αν υπάρχουν κάποιοι προληπτικοί, αυτοί υποστηρίζουν ότι η Σπάρτα Πράγας είναι η αρχή για μία αντίστοιχη με την περσινή πορεία του Παναθηναϊκού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Όταν έγινε γνωστή η κλήρωση, ο διευθυντής ποδοσφαίρου της «πράσινης» ΠΑΕ, Κώστας Αντωνίου, που βρίσκεται στην Αυστρία, από τη μία δεν έκρυψε την ικανοποίησή του και από την άλλη τόνισε ότι οι Τσέχοι θα έχουν επιπλέον κίνητρο μετά τον περσινό αποκλεισμό τους.

ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ

«Γενικά, η κλήρωση ήταν όπως την περιμέναμε. Σε αυτή τη φάση όλοι οι πιθανοί μας αντίπαλοι ήταν περίπου στο ίδιο επίπεδο δυναμικότητας, κάτι που σημαίνει ότι όποιος κι αν μας έπεφτε δεν θα είχε μεγάλη διαφορά. Με τη Σπάρτα είμαστε παλιοί γνώριμοι, όμως οφείλουμε να δείξουμε μεγάλη προσοχή διότι οι Τσέχοι θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο μετά την περσινή μας πρόκριση εις βάρος τους» τόνισε ο Κώστας Αντωνίου. Σε ερώτηση αν ο Παναθηναϊκός αισθάνεται ασφαλής από το γεγονός ότι πέρσι επικράτησε δύο φορές της Σπάρτα, ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού είπε: «Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό κι έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε. Δεν στεκόμαστε στο τι κάναμε πέρυσι, αλλά τι πρέπει να κάνουμε φέτος. Η αντίπαλός μας είναι γνωστή και αισθανόμαστε καλά από την κλήρωση. Είναι βέβαιο ότι φέτος θα μας υπολογίζουν, θα μας φοβούνται περισσότερο και θα προσπαθήσουν πολύ περισσότερο απ΄ ό,τι πέρσι. Από εκεί και πέρα, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι πιθανότητες πρόκρισης είναι πάντα μοιρασμένες και χρειάζεται μεγιστοποίηση της συγκέντρωσης και της προσοχής μας. Πιστεύω ωστόσο ότι όταν θα γίνουν τα παιχνίδια θα έχουμε φτάσει στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας ώστε να πετύχουμε την πρόκριση. Ο Παναθηναϊκός φέτος είναι περισσότερο ενισχυμένος κι αν βρούμε τον ρυθμό μας τις επόμενες δεκαπέντε μέρες, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

Στη Νιόν της Ελβετίας για την κλήρωση, τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησε ο β΄ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Βεκρής, ο οποίος έσπευσε να ενημερώσει αμέσως τηλεφωνικά τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Πατέρα που βρίσκεται στην Αυστρία. Σχολιάζοντας την αντίπαλο του Παναθηναϊκού, ο κ. Βεκρής είπε: «Μια κλήρωση πρέπει πάντα να την αντιμετωπίζεις με σοβαρότητα, καθώς όλες οι ομάδες είναι υψηλού επιπέδου. Τη Σπάρτα Πράγας τη γνωρίζουμε καλά, αφού την είχαμε αντιμετωπίσει πέρσι και ευελπιστούμε φέτος να έχουμε την ίδια καλή πορεία. Μπορούμε να πούμε ότι η κλήρωση είναι καλή αλλά πρέπει και τα δύο παιχνίδια να τα αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα».