Είχε συνεργαστεί με όλους τους μεγάλους του λαϊκού και του ρεμπέτικου τραγουδιού. Η ακορντεονίστρια Λέλα Παπαδοπούλου, που κηδεύτηκε χθες- χτυπημένη από τον καρκίνο- από τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στη Δροσιά Χαλκίδας σε ηλικία 76 ετών, έπαιξε στο πάλκο πλάι στους Μάρκο Βαμβακάρη, Βασίλη Τσιτσάνη, Γιάννη Παπαϊωάννου, Στέλιο Καζαντζίδη, Στράτο Παγιουμτζή, Πάνο Γαβαλά, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Μανώλη Χιώτη, Γιάννη Τατασόπουλο, Γιώργο Λαύκα, Πόλυ Πάνου, Απόστολο Καλδάρα, Γιώργο Ζαμπέτα, Καίτη Γκρέυ, Λάκη Χαλκιά κ.ά.

Η Λέλα Παπαδοπούλου, κόρη βιομηχάνου (ο πατέρας της Παναγιώτης είχε εργοστάσιο τοματοπολτού στην Καβάλα), άρχισε από πολύ νωρίς σπουδές πιάνου στο ωδείο.

Όμως οι δουλειές δεν πήγαν καλά και το εργοστάσιο έκλεισε. Η Λέλα εγκατέλειψε το ωδείο και το πιάνο και άρχισε να παίζει ακορντεόν στην ταβέρνα που διατηρούσε ο πατέρας της στην Αγία Βαρβάρα Αιγάλεω.

Στον κόσμο του λαϊκού τραγουδιού την έβαλε ο σπουδαίος μπουζουξής Στεφανάκης Σπιτάμπελος- συνεργάτης του Μανώλη Χιώτη- όταν την άκουσε να τραγουδά.

Στα τέλη του 1950 με αρχές 1951-όπως αναφέρεται στο βιβλίο του Πάνου Γεραμάνη «Η ζωή μου ένα τραγούδι»- η Λέλα Παπαδοπούλου με το ακορντεόν ανέβηκε στο πάλκο και δεν ξανακατέβηκε. Εμφανίστηκε στα μεγαλύτερα λαϊκά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε εκατοντάδες πανηγύρια στον Μαραθώνα (στο κέντρο «Στελάκης» του Στέλιου Πλακίτση), στα Σπάτα, στη Χασιά, στον Ασπρόπυργο, στο πλευρό όλων των μεγάλων του λαϊκού τραγουδιού.

Στου «Βλάχου», στην Ιερά Οδό, κάθησε για πρώτη φορά στο πάλκο ανάμεσα στον Ζαμπέτα, τον Στράτο, τον Βαγγέλη Περπινιάδη, τον Νίκο Μπουρλιάσκο (πιάνο) και τον Λάκη Ματθαίου, μπουζουξή (αργότερα ιδρυτή του Τρίο Μπελκάντο), όπου έπαιζε ακορντεόν και τραγουδούσε. Σε μια παλαιότερη συνέντευξή της η Λέλα Παπαδοπούλου είχε πει: «Είχα πολύ μεγάλο σουξέ στου ΄΄Καλοκαιρινού΄΄, στις Τζιτζιφιές, το 1953. Τέσσερις γυναίκες ήμασταν στη σειρά. Σωτηρία Μπέλλου, Πόλυ Πάνου, Μπέμπα Μπλανς και εγώ. Για μένα ήταν τα πρώτα χειροκροτήματα».

Η μεγάλη επιτυχία ήρθε τη 15ετία 1955-1970, κατά την οποία εμφανίστηκε στα πιο γνωστά λαϊκά κέντρα: «Περιβόλας» στη Νίκαια με τον Ιορδάνη Τσομίδη, στην «Τριάνα» του Χειλά στη Λεωφόρο Συγγρού, στου «Κολοκοτρώνη» με Καζαντζίδη- Μαρινέλλα, στου «Τζίμη του Χοντρού» με τον Πάνο Γαβαλά. Μάλιστα, τότε ο Καζαντζίδης έδωσε μάχη για να την πάρει από τη «Βεντέτα» στις Τζιτζιφιές όπου εμφανιζόταν με τους Πάνο Γαβαλά, Ρία Κούρτη. Τελευταία εμφάνισή της ήταν τον χειμώνα στη «Στοά των Αθανάτων».

Μεταξύ των (ελάχιστων) τραγουδιών που δισκογράφησε ήταν «Έλα κοντά μου γλυκέ μου αφέντη» του Λαύκα και «Αν ήξερα τι έφταιξα» του Ανέστη Αθανασίου.

Πρώτος σύζυγός της ήταν ο τραγουδιστής δημοτικών τραγουδιών Γιώργος Παπαδόπουλος με τον οποίο απέκτησε μία κόρη, τη Ζαφειρία και έναν γιο, τον Παναγιώτη, ενώ από τον δεύτερο γάμο της με τον κτηματομεσίτη Βασίλη Δεληγιάννη από τη Δροσιά Χαλκίδας απέκτησε έναν γιο, τον Δημήτρη.