Σε εξέλιξη βρίσκεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν, ενώ στον αέρα παραμένει η ανανέωση του συμβολαίου του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης δεν βιάζεται στο θέμα του Βάσκου τεχνικού, περιμένει τον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ωστόσο βιάζεται για τη συγκρότηση του «ερυθρόλευκου» ρόστερ. Ο Ούρκο Πάρντο θα υπογράψει σήμερα συμβόλαιο στον Ολυμπιακό. Ο Αντώνης Νικοπολίδης θα κάνει επέκταση του συμβολαίου του για ακόμα ένα χρόνο και ο Γιώργος Κατσικογιάννης επιστρέφει στους «ερυθρόλευκους». Παρελθόν αποτελεί ο Κώστας Μενδρινός, ενώ στην πόρτα εξόδου βρίσκεται ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ.

Ο Ισπανός γκολκίπερ έφθασε χθες από το Βουκουρέστι στην Αθήνα. Σήμερα θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα μεταβεί στα γραφεία του Ολυμπιακού για να συναντηθεί με τον γενικό διευθυντή Γιάννη Χρυσικόπουλο και να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αποκτήσουν δανεικό τον Πάρντο και θα υπάρχει οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι του 2010. Λίγο πριν αναχωρήσει από τη Ρουμανία, ο 26χρονος τερματοφύλακας τόνισε: «Ο Ολυμπιακός είναι όνειρο για μένα και ελπίζω να τα καταφέρω σε αυτή τη νέα προσπάθεια. Είμαι ευτυχισμένος που όλα πήγαν καλά». Ο Νικοπολίδης ειδοποίησε χθες τον Ολυμπιακό ότι θα μεταβεί σήμερα στα γραφεία για να υπογράψει το νέο συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους, με αποδοχές 500.000 ευρώ.

Ο Κατσικογιάννης που είχε δοθεί δανεικός στον Λεβαδειακό για δύο χρόνια, επιστρέφει νωρίτερα στον Ολυμπιακό, στη θέση του Μενδρινού. Ο τελευταίος συναντήθηκε χθες με τον κ. Χρυσικόπουλο, διαφώνησε στο οικονομικό και θα συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα.

Ο Ολυμπιακός έκανε αύξηση των αποδοχών του Μενδρινού (από 100.000 σε 120.000 ευρώ, ετησίως), ωστόσο ο 24χρονος αμυντικός μέσος διαπίστωσε ότι δεν έχει μέλλον στην ομάδα που ανδρώθηκε. Για τη θέση του αμυντικού χαφ υπάρχουν οι Ντουντού, Στολτίδης, Γ. Παπαδόπουλος, Κατσικογιάννης και ο Λεντέσμα, ο οποίος θα αφήσει τη Σαν Λορέντζο και θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Ο μάνατζερ του Ζεβλάκοφ σε επαφή που είχε με τον γενικό διευθυντή του Ολυμπιακού υποστήριξε ότι υπάρχει πρόταση από άλλη ομάδα (στην Κύπρο αναφέρουν ότι ο Τάκης Λεμονής θέλει τον Πολωνό διεθνή αμυντικό στην Ομόνοια) για κλειστό διετές συμβόλαιο. Ο κ. Χρυσικόπουλος απάντησε στον ατζέντη του Ζεβλάκοφ ότι ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να κάνει αύξηση σε αποδοχές και διάρκεια στο συμβόλαιο (έχει προτείνει συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με αποδοχές 400.000 ευρώ). Εξάλλου μετά τον τελικό θα ανακοινωθεί η μεταγραφή του 27χρονου Μαροκινού μεσοεπιθετικού Ζουάντ Ζαϊρί.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΡΤΑ

Όσον αφορά τον Ερνέστο Βαλβέρδε, οι Ισπανοί και οι Άγγλοι (!) επιμένουν ότι η πόρτα της Σεβίλλης είναι ανοιχτή, καθώς ο προπονητής Μανόλο Χιμένεθ θα αποχωρήσει από την ομάδα. Ο μάνατζερ του Βάσκου τεχνικού Ινιάκι Ιμπάνιεθ θα παρακολουθήσει τον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ το ερχόμενο Σάββατο στο ΟΑΚΑ και την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον κ. Χρυσικόπουλο.

Ο Βαλβέρδε έδωσε χθες σύνθημα για την κατάκτηση του Κυπέλλου στους παίκτες του: «Θέλουμε να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του Κυπέλλου. Συγκεντρωθείτε στον τελικό και δείξτε τον καλύτερό σας εαυτό».

ΒΡΑΒΕΥΘΗΚΕ

Αναφορικά με την προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον τελικό του Κυπέλλου, οι Μπελούτσι και Α. Παπαδόπουλος προπονήθηκαν χθες με την υπόλοιπη ομάδα και θα δώσουν το «παρών» στο ΟΑΚΑ. Την αποθέωση γνώρισε χθες ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος βραβεύτηκε στο περιθώριο φιλικού αγώνα ανάμεσα στους παλαίμαχους των «ερυθρολεύκων» με μεικτή ομάδα καλλιτεχνών και παρουσιαστών στο Δημοτικό Γήπεδο Μοσχάτου. Περίπου 1.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο, ενώ είχε αναρτηθεί πανό που έγραφε: «Ντάρκο, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ». Ο Κοβάσεβιτς πήρε το βραβείο του από τον δήμαρχο Μοσχάτου, Ταξιάρχη Παπαντώνη και φανερά συγκινημένος δήλωσε: «Κι εγώ δεν θα σας ξεχάσω ποτέ. Του χρόνου θα παίζω με την ομάδα των βετεράνων. Υπόσχομαι ότι θα κάνω τον γιο μου ποδοσφαιριστή και θα ξεκινήσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό». Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε για την οικονομική ενίσχυση της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου (Γηροκομείου).

●●● Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών έστειλε χθες συγχαρητήρια επιστολή στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σωκράτη Κόκκαλη για την κατάκτηση του τίτλου.

ΚΑΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ

Ο Νικοπολίδης ειδοποίησε χθες τον Ολυμπιακό ότι θα μεταβεί σήμερα στα γραφεία για να υπογράψει το νέο συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους, με αποδοχές 500.000 ευρώ

Επεισόδιο σε… λάθος ώρα


Υπόσχεση ότι θα σκοράρει κόντρα στην ΑΕΚ έδωσε ο Ντιόγκο σε χθεσινή εκδήλωση εταιρείας ρολογιών στο Μall. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είχε φραστικό επεισόδιο με οπαδό του Παναθηναϊκού, ο οποίος τον πλησίασε, του έδειξε τατουάζ με το τριφύλλι και του επιτέθηκε φραστικά. Οι άνδρες ασφαλείας έβγαλαν έξω από την αίθουσα σηκωτό τον θερμόαιμο οπαδό και όταν τα πνεύματα ηρέμησαν ο Ντιόγκο προχώρησε στην παρουσίαση του ρολογιού της χορηγού- εταιρείας του Ολυμπιακού, που φέρει την υπογραφή του (Diogo Chronotech). Ο Βραζιλιάνος φορ υπογράμμισε: «Αν μπορούσα να παίζω με το ρολόι, θα το έκανα. Θα προσπαθήσω να σκοράρω στον τελικό του Κυπέλλου. Θέλουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο». Ο Ντιόγκο μαζί με τους Νικοπολίδη, Γκαλέτι, Ντουντού, Τοροσίδη, Α. Παπαδόπουλο θα μιλήσουν σήμερα για τον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.