Διαφορά 3% υπέρ του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της VPRC για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, το 37% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, το 34% ΝΔ, το 8,5% ΣΥΡΙΖΑ, το 8% ΚΚΕ, το 5% Οικολόγους-Πράσινους, το 4,5% ΛΑΟΣ και το 3% λοιπά κόμματα.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη για λογαριασμό της διαδικτυακής τηλεόρασης «tvxs.gr» (Τηλεόραση Χωρίς Σύνορα) και αναδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Η Αυγή». Ερωτήθηκαν 935 άτομα, με τη μέθοδο της προσωπικής συνέντευξης, από όλη την Ελλάδα, κατά το διάστημα 20/3 έως 13/4/2009.
Το 62% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν ενδιαφέρονται καθόλου ή ενδιαφέρονται λίγο για την αναμέτρηση.
Ωστόσο, το 75% δήλωσαν ότι σίγουρα ή μάλλον σίγουρα θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές.
Ως σημαντικότερα κριτήρια για την ψήφο τους, οι ερωτηθέντες έθεσαν τα εσωτερικά θέματα της χώρας κατά 33%, τα ευρωπαϊκά θέματα κατά 13%, ενώ «και τα δύο εξίσου» κατά 39%.
- Υποκλοπές: Για κοινό βραχίονα ΕΥΠ και predator κατέθεσε ο Κ. Βαξεβάνης
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους δύο κατηγορούμενοι για παράνομες επιδοτήσεις – Τι υποστήριξαν
- Η Gen Z παλεύει να επιβιώσει: Οι χαμηλοί μισθοί και η ανασφάλεια στην αγορά εργασίας απομακρύνουν τους νέους από την πολιτική







