Σε απόσταση αναπνοής πλησίασε ο Πανσερραϊκός τον Λεβαδειακό τον οποίο νίκησε χθες με 1-0 και μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι για την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα.

Αρχίζει να αξιοποιεί- έστω και αργά- την έδρα του ο Πανσερραϊκός γι΄ αυτό και μπορεί και διατηρεί τις ελπίδες του για σωτηρία. Μετά την επικράτησή του την προηγούμενη Κυριακή εις βάρος της Ξάνθης (επίσης με 1-0), νίκησε χθες και τον Λεβαδειακό σε ματς όπου οι βαθμοί έχουν διπλή σημασία, αφού και η ομάδα της Βοιωτίας έχει τον ίδιο στόχο με τους Σερραίους. Τώρα ο Πανσερραϊκός έφτασε να βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από τον Λεβαδειακό (με τον οποίο στο παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε αναδειχθεί ισόπαλος 0-0) και ο αγώνας που ακολουθεί με τον ΟΦΗ θα είναι ιδιαίτερα καθοριστικός, αφού και οι Κρητικοί έχουν τον ίδιο στόχο.

Το οξύμωρο της χθεσινής αναμέτρησης ήταν ότι ο Πανσερραϊκός κατάφερε να φτάσει στο γκολ μόλις αποκαταστάθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Λεβαδειακού αγωνιζόταν από το 34΄ με δέκα παίκτες, αφού ο διαιτητής Κάκκος απέβαλε τον Ντιμπαλά επειδή χτύπησε εκτός φάσης τον Σιάκκα. Από το σημείο αυτό, οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσαν τον αντίπαλό τους, ο οποίος υποχρεώθηκε σε παθητικό ρόλο, αλλά ο Μπλάζιτς και οι αμυντικοί του είχαν καταφέρει να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους. Στο 64΄ όμως έμεινε και ο Πανσερραϊκός με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Παπάζογλου. Οι δύο ομάδες συνέχισαν το παιχνίδι με τους ίδιους όρους και δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι πέτυχαν τον στόχο τους.

Στο 66΄ ο Πανσερραϊκός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, αφού χρειάστηκε να σκοράρει και πάλι ένας αμυντικός. Από εκτέλεση κόρνερ του Γαλανόπουλου, αυτήν τη φορά ήταν η σειρά του Μιλένκοβιτς να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας. (1-0). ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

«Δεν χρειάζεται να κάνω κριτική για το παιχνίδι. Για μας είναι πολύ σημαντική αυτή η νίκη», δήλωσε ο Ούγκο Μπρος και τόνισε: «Δεν παίξαμε καλά γιατί το παιχνίδι είχε πολύ πίεση, αλλά στο δεύτερο παλέψαμε και στο τέλος δικαιωθήκαμε. Με αυτήν τη νίκη ο στόχος για τη σωτηρία μας είναι εφικτός».

Ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς υπογράμμισε: «Αν και μείναμε με δέκα παίκτες, προσπαθήσαμε, αλλά δεχτήκαμε το γκολ από μία στατική φάση. Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση. Τώρα έχουμε τέσσερα παιχνίδια μέσα και τρία έξω για να μείνουμε στην κατηγορία. Στα τελευταία λεπτά είναι ανήκουστο να υπάρχουν πέντε μπάλες στον αγωνιστικό χώρο».