ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Τη χαρά της νίκης γεύθηκε ξανά έπειτα από ενάμιση μήνα ο Λεβαδειακός. Η ομάδα του Μόμτσιλο Βούκοτιτς νίκησε 2-1 τον ΟΦΗ, με τον (πρώην παίκτη της ομάδας της Κρήτης) Κώστα Κιάσσο να σημειώνει το νικητήριο γκολ για την ομάδα του. Με το «τρίποντο» που πήραν οι Βοιωτοί έφθασαν τους 12 πόντους στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας και πλέον ατενίζουν το μέλλον τους με αισιοδοξία.

Στον αγώνα της 4ης αγωνιστικής (28 Σεπτεμβρίου) ο Λεβαδειακός με σκόρερ τον Άλμπαν Μπούσι είχε πετύχει την τελευταία νίκη του κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Χθες ο Αλβανός φορ ανέλαβε ρόλο δημιουργού στο 63΄, την κατάλληλη στιγμή έδωσε έξοχη πάσα στον Κώστα Κιάσσο και ο τελευταίος με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μάλαρτζ.

Το παιχνίδι ήταν καλό κατά διαστήματα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγώνα αποφασισμένοι για τη νίκη και από το πρώτο κιόλας λεπτό πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, περιορίζοντας τους Κρητικούς στο μισό γήπεδο. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Ζησόπουλος έκανε το 1-0, αφήνοντας να φανεί πως το απόγευμα θα ήταν εύκολο για τους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι μετά το πρώτο 20λεπτο και στο 23΄ πέτυχαν την ισοφάριση με δυνατό σουτ του Γιάννη Ταραλίδη, ύστερα από έξοχη πάσα του Μπαρκαουάν. Οι παίκτες του Αδάμου συνέχισαν να πιέζουν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, όμως δεν μπόρεσαν να φθάσουν άλλη φορά με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Μπλάζιτς.

Στην επανάληψη, με τον Τριποτσέρη αντί του Εμεράν, ο Βούκοτιτς κατάφερε να βάλει και πάλι την ομάδα του σε θέση οδηγού στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι πήραν ξανά τα ηνία στη μεσαία γραμμή, πέτυχαν το γκολ με τον Κιάσσο και θα μπορούσαν να δώσουν μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκορ αν ο Μάλαρτζ δεν έκανε την απόκρουση του αγώνα σε προσπάθεια του Μπούσι στο 88΄. Στο δεύτερο 45λεπτο ο ΟΦΗ δεν έφερε ούτε μια φορά σε δύσκολη θέση την άμυνα των γηπεδούχων.

«Ήταν μια σημαντική νίκη για την ομάδα και ήρθε έπειτα από ένα σερί ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, στα οποία μάλιστα είχε φανεί πως αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα στο γκολ» επεσήμανε ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς μετά το τέλος του αγώνα. Και πρόσθεσε: «Γνωρίζαμε πως ο ΟΦΗ σημειώνει γκολ εκτός έδρας και αρκετές φορές μάλιστα περισσότερα από ένα. Οι παίκτες μας όμως αγωνίστηκαν με πάθος και μαχητικότητα και τα κατάφεραν».

Ο Παύλος Αδάμος από την πλευρά του σημείωσε: «Ο Λεβαδειακός ήθελε περισσότερο από εμάς τη νίκη. Αναλαμβάνω την ευθύνη για την εικόνα της ομάδας. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε ορισμένα πράγματα, αλλά θέλουμε ακόμη δουλειά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί καθόμασταν στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο».