Χρειάστηκε να αλλάξει προπονητή για να κάνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα ο ΟΦΗ! Υπό την καθοδήγηση του Παύλου Αδάμου, μέχρι πρότινος συνεργάτη του Φράντισεκ Στράκα, και με ηγέτη και σκόρερ τον Ζντράβκο Πόποβιτς οι Κρητικοί επικράτησαν προχθές του Πανσερραϊκού με 2-1 και «έσπασαν το ρόδι» με την πρώτη τους επιτυχία στη Σούπερ Λίγκα.

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα έφυγε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τις δύο ομάδες να προσέχουν ιδιαίτερα τα νώτα τους και να έχουν πρώτο μέλημα την υπεράσπιση της εστίας τους. Το γρήγορο γκολ του Πανσερραϊκού στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης έδωσε την αφορμή για να αποκτήσει ενδιαφέρον και να μας προκύψει η μεγάλη ανατροπή από την πλευρά του ΟΦΗ. Στο 47΄ ο Γαλανόπουλος έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ισά άφησε την μπάλα για τον Μάλαρτζ, αλλά ανάμεσά τους μπήκε ο… τρίτος άνθρωπος. Ο σκόρερ του Πανσερραϊκού Μπανκουρά με γερό άλμα πρόλαβε τον Πολωνό τερματοφύλακα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

ΔΙΠΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

Τα όνειρα των γηπεδούχων για τη νίκη έγιναν εφιάλτης και μάλιστα μέσα σε ένα λεπτό. Δράστης ο Πόποβιτς που αξιοποίησε τα λάθη της άμυνας των Σερρών και έδωσε στην ομάδα του το πρώτο τρίποντο της νίκης.

Στο 61΄ από τη σέντρα του Σταυρακάκη, ο Μιλένκοβιτς απέτυχε να διώξει την μπάλα εκτός περιοχής και ο Πόποβοτς που έγινε κάτοχός της στην αριστερή πλευρά κατάφερε με δυνατό διαγώνιο σουτ να «γράψει» την ισοφάριση (1-1).

Πριν προλάβει να συνέλθει ο Πανσερραϊκός από το σοκ, δέχτηκε και δεύτερο χτύπημα από τον Πόποβιτς (62΄) που ξέφυγε λίγο πάνω από τη σέντρα, έκανε την επέλαση, πήρε και την κόντρα από τον τερματοφύλακα Κοτταρά και δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει στην ανυπεράσπιστη εστία (1-2). ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

«Δεν υπάρχουν λόγια για να δώσουμε την εξήγηση σε αυτό που έγινε», δήλωσε ο Γιάννης Παπακώστας και πρόσθεσε: «Πληρώσαμε την αδράνεια του ενός λεπτού και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα αδικεί την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου. Μας κοστίζει αυτή η ήττα και ιδιαίτερα από τον τρόπο με τον οποίο ήλθε».

Ο Παύλος Αδάμος υπογράμμισε: «Δεν αξίζει ο ΟΦΗ να είναι σε αυτή τη θέση, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν. Μετά το γκολ του Πανσερραϊκού όλα έγιναν πιο δύσκολα για εμάς, αλλά οι παίκτες μας είχαν το κουράγιο και ανέτρεψαν την κατάσταση. Σε αυτούς ανήκει η νίκη».