Η εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στην Τβέντε αλλά και στα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια απεικονίζει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι «ερυθρόλευκοι» στον επιθετικό τομέα. Τις τελευταίες ώρες έχει αυξηθεί η κινητικότητα στα γραφεία της ΠΑΕ και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρώτος στόχος είναι ο Ντιόγκο της Πορτουγκέζα. Άνθρωπος του Ολυμπιακού βρίσκεται στη Βραζιλία όπου κατέθεσε επίσημη πρόταση για την απόκτηση του 21χρονου φορ, που αποτελεί ανακάλυψη του Ανδρέα Νινιάδη.

Την πρόταση του Ολυμπιακού επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Πορτουγκέζα, Μανουέλ Ντα Λούπα, ο οποίος τόνισε ότι δεν τον ικανοποίησε το ύψος της προσφοράς και πρόσθεσε πώς οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Ο Ντιόγκο συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Βραζιλιάνους της ηλικίας του, κοστολογείται περίπου στα 13 εκατ. ευρώ από την Πορτουγκέζα και ο Ολυμπιακός προσπαθεί να ρίξει την τιμή του προκειμένου να τον εντάξει στο δυναμικό του. Δεν είναι όμως μόνον ο Ντιόγκο που απασχολεί τον Ολυμπιακό, αλλά και ο Γκιγιέρμε της Κρουζέιρο ο οποίος μπορεί να καλύψει τη θέση τόσο του κεντρικού όσο και του περιφερειακού επιθετικού. Εκτός των

ΥΠΟΨΗ

Ο Γκιγιέρμε της Κρουζέιρο είναι ένας ακόμη παίκτης που βολιδοσκοπούν οι Πειραιώτες. Ο Βραζιλιάνος μπορεί να καλύψει τη θέση τόσο του κεντρικού όσο και του περιφερειακού επιθετικού

νεαρών Βραζιλιάνων, πάντα στα υπ΄ όψιν είναι ο Εντού της Μπέτις τον οποίον γνωρίζει άριστα ο Βαλβέρδε και έχει εισηγηθεί την απόκτησή του, ενώ έχει προταθεί και ο Φρεντ της Λιόν. Αντίθετα, από την ΠΑΕ διέψευσαν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον 32χρονο Ιταλό, Ντι Βάιο, ενώ έχει ατονήσει το ενδιαφέρον για τον Γαλλοαλγερινό Τζιμπούρ. Σήμερα θα υπάρξει νέα συνάντηση του Ερνέστο Βαλβέρδε με τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ, Γιάννη Χρυσικόπουλο, όπου θα εξεταστούν όλα τα μεταγραφικά θέματα που υπάρχουν σε εξέλιξη στον Ολυμπιακό.

Στο μεταξύ, χθες επέστρεψε από την Ολλανδία στην Αθήνα η αποστολή του Ολυμπιακού, χωρίς τους Αλόνσο (απορρίφθηκε έπειτα από 20ήμερη δοκιμασία), Ραούλ Μπράβο, Λεονάρντο και Ντομί που πήραν άδεια και θα επιστρέψουν αύριο. Στο αεροδρόμιο ο Ερνέστο Βαλβέρδε με δηλώσεις του δεν έκρυψε για άλλη μια φορά τη δυσαρέσκειά του για την απόδοση της ομάδας του στο φιλικό με την Τβέντε.

«Ακόμα δεν βρισκόμαστε στο επιθυμητό στάδιο της φυσικής και αγωνιστικής κατάστασης. Χρειαζόμαστε βελτίωση σε πολλούς τομείς και πιστεύω ότι έχουμε χρόνο για να φτάσουμε στα επίπεδα που θέλουμε και να διορθώσουμε τις αδυναμίες που δείξαμε στο παιχνίδι με την Τβέντε». Παράλληλα, ο 44χρονος προπονητής αποκάλυψε ότι σήμερα θα ενημερώσει τον κ. Χρυσικόπουλο για το ποιοι παίκτες θα παραμείνουν στο ρόστερ και ποιοι πρέπει να φύγουν ●●● Από σήμερα διατίθενται μέσω Ιnternet και εκδοτηρίων τα εισιτήρια του φιλικού αγώνα της προσεχούς Πέμπτης με τη Χετάφε, που θα γίνει στο στάδιο «Καραϊσκάκη». Οι τιμές τους είναι 5, 15, 20, 25 και 30 ευρώ.

Αργός, φτωχός σε εμπνεύσεις, μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος


«Με προβλημάτισε πολύ αυτό που είδα σήμερα (Σάββατο). Η Τβέντε ήταν πολύ καλύτερη από μας. Είχε ένταση στο παιχνίδι της, ενώ εμείς φανήκαμε στο γήπεδο μέχρι το πρώτο γκολ και μετά παρουσιάσαμε πολλά προβλήματα. Πρέπει να γίνουμε πιο δυνατοί, πιο γρήγοροι και να βελτιώσουμε πολλά πράγματα στο παιχνίδι μας. Στην Ευρώπη οι ομάδες παίζουν γρήγορα».

Η συγκεκριμένη δήλωση του Ερνέστο Βαλβέρδε, μετά τη φιλική ήττα του Σαββάτου από την Τβέντε με 2-0, αποτυπώνει με απόλυτο τρόπο την πολύ κακή εμφάνιση των «ερυθρόλευκων». Μία εμφάνιση που ανησύχησε τον Ισπανό τεχνικό, ο οποίος έκρινε σκόπιμο να χτυπήσει το καμπανάκι κινδύνου εν όψει των πρώτων επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας για την προ κριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ήττα με 2-0 δεν λέει τίποτα, όπως τίποτα δεν θα έλεγε αν ήταν 2-1 ή 2-2 το τελικό σκορ. Αυτό που προβλημάτισε ήταν ότι ο Ολυμπιακός ήταν ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Χωρίς φαντασία, χωρίς κίνηση προβλέψιμος σε κάθε ενέργειά του, συνετέλεσε στο να φανεί η Τβέντε ομάδα πέντε αστέρων.

Άν κάτι άφησε ελπίδες στους πρωταθλητές, ήταν η εμφάνιση του νεαρού Γιάννη Παπαδόπουλου, που αγωνίστηκε στη μεσαία γραμμή και έδειξε ότι έχει όλες τις προδιαγραφές για να αποτελέσει βασικό κρίκο στο οικοδόμημα που θέλει να δημιουργήσει ο Βαλβέρδε. Δυστυχώς, ελάχιστα ήταν τα θετικά μηνύματα, καθώς φάνηκε ότι υπάρχει πρόβλημα συνοχής, τακτικής και φιλοσοφίας στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Η αμυντική γραμμή ήταν πηγή κινδύνων για την εστία του Νικοπολίδη, καθώς ο Ραούλ Μπράβο από το αριστερό άκρο συνέχισε τις κακές εμφανίσεις του αδυνατώντας να παρακολουθήσει τον προσωπικό του αντίπαλο. Στο κέντρο της άμυνας οι Άντζας και Ζεβλάκοφ διαγωνίζονταν ποιος θα κάνει τα περισσότερα λάθη, ενώ στο δεξί άκρο ο Τοροσίδης στο πρώτο ημίχρονο κάλυψε ικανοποιητικά τη θέση του αλλά στην επανάληψη η απόδοσή του έπεσε. Στη μεσαία γραμμή, ο Γιάννης Παπαδόπουλος έδειξε ότι διαθέτει ποδοσφαιρική παιδεία, ξεδιπλώνοντας στο γήπεδο αυτά που του ζήτησε ο προπονητής του, ενώ ο Πατσατζόγλου ως αμυντικός μέσος κάλυψε πολλά χιλιόμετρα. Αντίθετα ο Αλόνσο για ένα ακόμα παιχνίδι έμεινε απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα, αφού σε καμιά περίπτωση δεν έπεισε ότι είναι ο παίκτης που θα μπορούσε να παίξει βασικός ή έστω αναπληρωματικός στον Ολυμπιακό. Η 20ήμερη δοκιμή του από τον Βαλβέρδε τελείωσε χθες καθώς απορρίφθηκε και επέστρεψε στη χώρα του για να συνεχίσει την καριέρα του σε κάποια ομάδα της Ισπανίας.

Ο Όσκαρ, που είχε εντολή να κινείται κοντά στον Μήτρογλου ως κρυφός επιθετικός, απογοήτευσε και μέχρι στιγμής δεν έχει δικαιολογήσει τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του. Τέλος, ο Μήτρογλου έδειχνε απελπιστικά μόνος στην γραμμή κρούσης του Ολυμπιακού, ενώ ο Γκαλέτι προσπάθησε χωρίς να δείξει κάτι ιδιαίτερο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές που έγιναν άλλες απέδωσαν κι άλλες όχι. Σ΄ αυτές που έκαναν αισθητή την παρουσία τους είναι του Αβραάμ Παπαδόπουλου που νοικοκύρεψε όσο μπορούσε την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού, του Μενδρινού που προσπάθησε ως αμυντικό χαφ και του Τζόρτζεβιτς που έδωσε μία άλλη επιθετική πνοή στην ομάδα του. Το θέμα είναι για πόσο καιρό ο Ολυμπιακός θα στηρίζεται στον 36χρονο Τζόρτζεβιτς που, όπως λέει, η λογική είναι αδύνατον να βγάλει μόνος του μια χρονιά. Οι ελπίδες πλέον στρέφονται στον Σεμπάστιαν Λέτο, που τον περιμένουν πώς και πώς στο λιμάνι για να δώσει τις απαραίτητες ανάσες στον Τζόλε.

Στο φιλικό το Σαββάτου, ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1. Οι τέσσερις στην άμυνα ήταν οι Τοροσίδη (δεξιά), Ραούλ Μπράβο (αριστερά) και τους Ζεβλάκοβ, Άντζα (κέντρο), Γιάννης Παπαδόπουλος και Πατσατζόγλου ως αμυντικοί μέσοι, σε επιτελικό ρόλο ο Αλόνσο, ο Γκαλέτι δεξιά, ο Όσκαρ αριστερά και ο Μήτρογλου μοναδικός προωθημένος. Η παρουσία των παραπάνω μόνο στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θετική, ενώ στο 14΄ η Τβέντε κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Βέλγο Στέιν Χουίσεγκεμς. Το 2-0 έγινε στο 53΄ όταν ο Γουίλκσαϊρ βρήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή τον Αρναούτοβιτς ο οποίος πρόλαβε τον Νικοπολίδη στην έξοδο και δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από το ύψος του πέναλτι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοβ, Άντζας (69΄ Α. Παπαδόπουλος), Ραούλ Μπράβο (63΄ Πάντος), Γ. Παπαδόπουλος (63΄ Μενδρινός), Πατσατζόγλου (83΄ Κατσικογιάννης), Μίκελ Αλόνσο (82΄ Νικλητσιώτης), Γκαλέτι (69΄ Τζόρτζεβιτς), Όσκαρ (69΄ Σίσιτς), Μήτρογλου (85΄ Ματσούκας).

ΤΒΕΝΤΕ: Μπόσκερ, Βίελαερτ, Ντάγκλας, Μπράαφχεϊντ, Τιοτέ, Ελία, Γιάνσεν (85΄ Μπράμα), Γουίλκσαϊρ (83΄ Βέλενμπεργκ), Ντένεμπουμ, Χουίσεγκεμς (82΄ Χέρσι), Ν΄ Κούφο (46΄ Αρναούτοβιτς).