Η μεταγραφή του νέου Αμερικάνου του Παναθηναϊκού δεν ήταν (τελικά) «βόμβα» αλλά είναι «βομβιστής»! Ο Ντρου Νίκολας, διακαής πόθος του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αλλά και των διοικούντων την ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο πρόσφατο παρελθόν, με καθυστέρηση δύο χρόνων ντύθηκε στα πράσινα και έρχεται- για τα επόμενα χρόνιαστην Ελλάδα για χάρη των νταμπλούχων. Ο Αμερικάνος είχε φτάσει μια ανάσα από τη συμφωνία με τους «πράσινους» το καλοκαίρι του 2006, ενώ και φέτος όταν η Έφες Πίλσεν τον αποδέσμευσε, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έριξε το όνομά του στο τραπέζι αλλά τότε ο Σέρβος προπονητής δεν ήθελε να διαταράξει τις ισορροπίες στην ομάδα.

Μια του «κλέφτη», δυο του «κλέφτη», τρεις και τον τσάκωσε ο Παναθηναϊκός, που είναι πλέον πασιφανές ότι κινείται σε περιπτώσεις παικτών που γνωρίζει από άριστα (Φώτση) έως πολύ καλά (Πέκοβιτς, Νίκολας). Αποφεύγει τις μεταγραφές παικτών που κάνουν «κρότο» (όπως εκείνη του Τόνι Ντελκ) αλλά εμπεριέχουν μεγάλο ρίσκο σε ό,τι αφορά την προσαρμογή τους και σχεδιάζει με συγκεκριμένο πλάνο το ρόστερ του, δίχως να τον επηρεάζουν οι (επικοινωνιακά και όχι μόνο) εντυπωσιακές- αν μη τι άλλο- κινήσεις του άμεσου ανταγωνιστή του στην Ελλάδα, Ολυμπιακού.

ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ

Ο Αμερικάνος, όπως και ο Κέτσμαν που είναι το φαβορί για τη θέση που άφησε ο Σάνι Μπετσίροβιτς, είχε φέτος εκπληκτικό παιχνίδι εναντίον του Παναθηναϊκού. Στο «Αμπντί Ιπεκτσί», στην πρεμιέρα του Τop 16, ο 27χρονος «βομβιστής» είχε κάνει όργια σημειώνοντας 29 πόντους (6/7 δ., 5/12 τρ., 2/3 β.) και το χειρότερο για τους «πράσινους» όμως ήταν ότι την αμέσως επόμενη αγωνιστική αρνήθηκε (μαζί με τους Αντρέ Χάτσον, Λορέν Γουντς και Ρασάντ Ράιτ) να ταξιδεύσει στο Βελιγράδι- φοβούμενος από την ταξιδιωτική οδηγία που είχαν εκδώσει οι ΗΠΑ- με αποτέλεσμα η τουρκική ομάδα να τον θεωρήσει «αποστάτη» και να τον διώξει μαζί με τους υπόλοιπους, πλην του Χάτσον που ζήτησε συγγνώμη και χειρίστηκε με διαφορετικό τρόπο την υπόθεση. Η Έφες αποδυναμώθηκε, ο Παναθηναϊκός ήταν η μόνη ομάδα που ηττήθηκε από τους Τούρκους και μοιραία ήρθε ο πρόωρος, για τα δεδομένα του ΠΑΟ, αποκλεισμός από την Ευρωλίγκα.

Ο νέος άσος του Παναθηναϊκού γεννήθηκε στις 17 Μαΐου 1981 και γεύτηκε τη χαρά της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος από τα πρώτα χρόνια της μπασκετικής του καριέρας. Δεν ήταν καν επαγγελματίας.

Ως μέλος της κολεγιακής ομάδας του Μέριλαντ κατέκτησε το 2002 το ΝCΑΑ. Την επόμενη σεζόν ξεκίνησε η καριέρα του στην Ευρώπη αφού την περίοδο 2003-04 αγωνίστηκε στην ιταλική Φαμπριάνο (Α2 Ιταλίας) της οποίας αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 27.1 μ.ο. πόντων. Την επόμενη περίοδο (2004-05) πήγε στο Λιβόρνο και τελείωσε ως πρώτος σκόρερ της κανονικής περιόδου του ιταλικού πρωταθλήματος και καθ΄ ότι η ομάδα του δεν προκρίθηκε στα πλέι οφ, η Ταουγκρές του έδωσε την ευκαιρία να παίξει σε υψηλό επίπεδο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η τιμή του στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο του μπάσκετ ανέβηκε κατακόρυφα την επόμενη σεζόν (2005-06) όταν ως παίκτης της Μπένετον Τρεβίζο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας (με 20,4 πόντους μ.ο.) κατακτώντας το βραβείο που φέρει το όνομα του αδικοχαμένου Αλφόνσο Φορντ, ενώ στέφθηκε και πρωταθλητής Ιταλίας, όπου και πάλι ήταν ο πρώτος σκόρερ (22,8 πόντοι). Η ιταλική ομάδα δεν μπορούσε να ικανοποιήσει πλέον τις οικονομικές απαιτήσεις του και λίγο πριν υπογράψει στον Παναθηναϊκό, προτίμησε να μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη και την Έφες Πίλσεν κατακτώντας και πάλι το πρωτάθλημα. Τη φετινή χρονιά αγωνίστηκε, μέχρι τον Μάρτιο, στην Έφες Πίλσεν και είχε εντυπωσιακούς μέσους όρους στην Ευρωλίγκα (16,5 π., 2,9 ασ., 3 ρ.)

Με την προσθήκη του Ντρου Νίκολας, εκείνο που ουσιαστικά απομένει για τον Παναθηναϊκό είναι η απόκτηση του παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Σάνι Μπετσίροβιτς (ο Ντούσαν Κέτσμαν είναι το φαβορί) και εφόσον αποδεσμευτεί ο Ζίζιτς ένας παίκτης που θα γεμίσει τη φροντ λάιν.