ΒΕΡΟΙΑ Δύο φορές χτύπησε χθες το ρόπαλο του Ηρακλή και γονάτισε τη Βέροια (2-1) στην ομώνυμη πόλη. Η νίκη του Γηραιού είναι σημαντική, διότι λειτούργησε ως φιάλη οξυγόνου. Αφενός επέτρεψε στους Θεσσαλονικείς να αναπνεύσουν βαθμολογικά και να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη και αφετέρου έμπλεξε σε μεγάλες περιπέτειες τη Βέροια, η οποία, για να αποφύγει τον υποβιβασμό, πρέπει να βγάλει- με σειρά θετικών αποτελεσμάτων- τον βρόχο που σφίγγει επικίνδυνα τον λαιμό της…

Το ματς ήταν ικανοποιητικό στα πρώτα σαράντα πέντε λεπτά και μέτριο στην επανάληψη. Ο Ηρακλής ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερος από τη Βέροια, παρά το γεγονός ότι έπαιζε με δέκα παίκτες επί ένα ημίχρονο, λόγω αποβολής του Ριμπέιρο.

Από την άλλη, η Βέροια δεν εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή, αλλά φωνάζει για ένα γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις (91΄) και κακώς- κατά την άποψή μας- δεν μέτρησε. Εν πάση περιπτώσει, οι φιλοξενούμενοι νίκησαν δίκαια, αφού εκτός των άλλων διέθεταν και έναν άσο, τον Μαρκές, που έκανε όλο το παιχνίδι του Γηραιού.

●●● Στο σκορ προηγήθηκε ο Ηρακλής στο 12΄. Ο Ριμπέιρο σούταρε, ο Κοτταρίδης δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα και ο Γιάντσης με νέο σουτ βρήκε στόχο (1-0).

●●● Στο 45΄ και έπειτα από φάση διαρκείας ο Καμάλ με δυνατό γυριστό σουτ ισοφάρισε (1-1).

●●● Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45΄+), ο Ριμπέιρο χτύπησε εκτός φάσης τον Κόλτζο και αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα.

●●● Στο 72΄, ο Μαρκές, που ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, βρήκε τον Φονσέκα με σέντρα και ο τελευταίος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Βέροιας, έπειτα από σφάλμα του Κοτταρίδη (2-1).

●●● Στο 91΄ ο Ρικάρντο πάσαρε στον Ντε Λάγκε με το στήθος. Ο Ντε Λάγκε με σουτ πέτυχε γκολ, αλλά ο διαιτητής Χαραλαμπίδης το ακύρωσε ως φάουλ του Ρικάρντο, υποστηρίζοντας ότι ο παίκτης της Βέροιας χρησιμοποίησε το χέρι του.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μαντζουράκης: «Ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και χάσαμε ευκαιρίες. Δυστυχώς δεχτήκαμε τα γκολ από δικά μας λάθη, ενώ δεν μέτρησε κανονικό τέρμα για την ομάδα μου».

Πεντράθα: «Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Ήρθαμε εδώ για να παίξουμε μπάλα και το αποδείξαμε. Μ΄ αυτή τη νίκη μειώθηκε η πίεση που είχαμε. Ευχαριστώ τον κόσμο για τη συμπαράστασή του».