O Εντοάρντο Μπούστος Μοντόγια, Αργεντινός σέντερ φορ, 32 ετών, είναι ο νέος… εθνικός ήρωας της Λιβαδειάς. Ο Μοντόγια πέτυχε δύο γκολ στο ματς Λεβαδειακού- Ατρομήτου (2-1) και γύρισε τούμπα ένα παιχνίδι το οποίο φαινόταν σχεδόν τελειωμένο υπέρ των φιλοξενουμένων!

Ο Ατρόμητος προηγήθηκε 1-0 και λίγο πριν λήξει ο αγώνας (ενώ το σκορ ήταν 1-1) έχασε πέναλτι με τον Μερίνο! Κι επειδή η μπάλα τιμωρεί, ήρθε ο Μοντόγια σαν σταυροφόρος και κάρφωσε τους Περιστεριώτες με γκολ στο 94΄.

Το ματς είχε δύο όψεις. Ο Ατρόμητος ήταν σταθερά καλύτερος στα δύο τρίτα της συνάντησης, δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες που δεν χάνονται. Στην επανάληψη ο Λεβαδειακός ισορρόπησε, πίστεψε ότι μπορούσε να κάνει κάτι καλό και τελικά, όχι μόνον ισοφάρισε, αλλά νίκησε στις καθυστερήσεις.

Εάν ο Μοντόγια ήταν ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων, ο Μερίνο ήταν ο ποδοσφαιριστής που έκαψε τον Ατρόμητο.

Ήταν υπερόπτης, έχασε πέναλτι και φάνηκε να παίζει περισσότερο για τον εαυτό του παρά για την ομάδα του.

●●● Στο 8΄ ο Κουτσοσπύρος έδωσε έτοιμο γκολ στον Λουτσιάνο που με πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Ατρόμητο (1-0).

●●● Στο 65΄ η υπεροχή των γηπεδούχων- που έπαιζαν με έντεκα αλλοδαπούς από το 57΄!- καρποφόρησε. Ο Μοντόγια εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην περιοχή του Ατρομήτου και ισοφάρισε με σουτ (1-1).

●●● Στο 87΄ ο Διαμάντης ανέτρεψε τον Ρόβα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Μερίνο και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

●●● Τέλος, στις καθυστερήσεις (94΄), ο Μοντόγια άφησε ξερούς τους φιλοξενουμένους και με σουτ από κοντά σημείωσε το 2-1.

Βασίλιεφ: «Δεχθήκαμε νωρίς το γκολ και επηρεαστήκαμε ψυχολογικά. Στην επανάληψη ρισκάραμε, περάσαμε στην αντεπίθεση και τελικά κερδίσαμε. Ο διαιτητής στενοχωρήθηκε περισσότερο από τους αντιπάλους μας για το χαμένο πέναλτι του Ατρομήτου».

Όγιος: «Η ομάδα παλεύει, δουλεύει, δημιουργεί και τελικά χάνει δικά της παιχνίδια. Είμαστε απογοητευμένοι, αλλά δεν θα το βάλουμε κάτω. Το χαμένο πέναλτι; Ο Μερίνο ζήτησε επιμόνως να το χτυπήσει. Κανονικά, ο Λουτσιάνο εκτελεί από τα έντεκα βήματα, αλλά τι μπορούσε να κάνει αφού ο Μερίνο φαινόταν τόσο σίγουρος;».