ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΟΥΣ μηχανισμούς, προκηρύξεις για ανάληψη ευθύνης σε εμπρηστικές επιθέσεις, πιστόλια και μηχανισμούς με τα οποία εκτοξεύονται φωτοβολίδες, μέχρι και σιδερένιες μπάλες βρήκαν αστυνομικοί στο σπίτι της φίλης 26χρονου αντιεξουσιαστή που συνελήφθη και χθες προφυλακίστηκε για τρεις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός, που είναι μεταπτυχιακός φοιτητής και γιος συνταξιούχου ανώτερου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., αρνήθηκε να απολογηθεί στην ανακρίτρια και απλώς είπε ότι έχει πολιτικό ενδιαφέρον για τον αναρχικό χώρο.

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης χθες δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες και τα στοιχεία άλλων τριών νεαρών, μεταξύ των οποίων μιας 25χρονης, οι οποίοι ανήκουν στην ίδια αναρχική ομάδα που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη και ήδη έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για τις ίδιες εμπρηστικές επιθέσεις που κατηγορούνται πως διέπραξαν μαζί με τον 26χρονο.

«Βρήκαμε τον πυρήνα»
«Νομίζω ότι βρήκαμε τον πυρήνα της ομάδας των εμπρηστών που δρα στη Θεσσαλονίκη», υποστήριξε χθες ο διευθυντής Ασφαλείας Παύλος Νικολαΐδης. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, από την εργαστηριακή εξέταση των ευρημάτων επιχειρείται να βρεθούν στοιχεία για τις περίπου 30 εμπρηστικές ενέργειες που έγιναν από την αρχή του χρόνου, αλλά και παλιότερες.

Οι φωτογραφίες των τριών νεαρών δημοσιοποιήθηκαν ύστερα από τις άκαρπες έρευνες της Αστυνομίας σε σπίτια αναρχικών στη Θεσσαλονίκη για τον εντοπισμό τους. Ο 26χρονος προανακριτικά αρνήθηκε να πει οτιδήποτε, αλλά αποδέχθηκε τη σύνταξη μιας χειρόγραφης προκήρυξης για την επίθεση που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο σε μάντρα της ΔΕΗ στο κέντρο της πόλης. Το ίδιο κείμενο σε ηλεκτρονική μορφή είχε σταλεί για την ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση Αντιεξουσιαστική Ταξιαρχία Συνείδησης. Εξάλλου από τις έρευνες βρέθηκε ακόμη μία χειρόγραφη προκήρυξη, που δεν στάλθηκε τελικά, και στην οποία περιλαμβάνονται όσα έγιναν στα επεισόδια της 26ης Μαΐου του 2005 με εμπρησμούς αυτοκινήτων και του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στο ΑΠΘ, στο ύψος της πύλης εμπορίου της ΔΕΘ. «Το πιστόλι εκτόξευσης είναι σαν αυτά που έχουμε δει σε αρκετά γεγονότα, όπως και πρόσφατα στη ΔΕΘ», τόνισε ο κ. Νικολαΐδης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από