ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟ 66% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας για το εννεάμηνο του 2007 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, υπερβαίνοντας για πρώτη φορά το 1,3 δισ. ευρώ και ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών αλλά και τη συνολική κερδοφορία του 2006!

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,313 δισ. ευρώ έναντι 791,4 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Τα καθαρά κέρδη από τις εγχώριες δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 50% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2006, ενώ η συμβολή της Finansbank στην κερδοφορία του εννεαμήνου του 2007 ανήλθε σε 349 εκατ. έναντι 56 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι. Αντίστοιχα, κατά 41% αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη των θυγατρικών του ομίλου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τα οποία ανήλθαν σε 105 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2007.

Το συνολικό ύψος χορηγήσεων του ομίλου ανήλθε σε 52 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 29%, ενώ οι καταθέσεις διαμορφώθηκαν σε 57 δισ. ευρώ, έναντι 50 δισ. το εννεάμηνο του 2006, σημειώνοντας αύξηση 14%.

Όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής κ. Τάκης Αράπογλου, «οι επιδόσεις του τρίτου τριμήνου επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες μας για δυναμική ανάπτυξη των εργασιών του ομίλου στην Ελλάδα και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Τουρκίας», για να προσθέσει ότι «η κερδοφορία των εκτός Ελλάδος θυγατρικών υπερβαίνει το ένα τρίτο των συνολικών κερδών του εννεαμήνου, με σημαντικότερη τη συμβολή της Finansbank, τα καθαρά κέρδη της οποίας ανήλθαν σε 349 εκατ. ευρώ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από