Με πολλές αλλαγές, τον Ριβάλντο εκτός αποστολής και αποκλειστικό στόχο τη νίκη, θα υποδεχθεί η ΑΕΚ απόψε (21.00) τη Φιορεντίνα στον δεύτερο αγώνα της για τους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Ο Λορέντσο Φερέρ, όταν ρωτήθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου γιατί άφησε τον Ριβάλντο εκτός αποστολής, απάντησε ότι είναι κρυωμένος, αλλά είχε και «κάτι σαν… λουμπάγκο». Όπως και ο Λυμπερόπουλος, που έχει πρόβλημα στον αστράγαλο.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές και την περίπτωση να χάσει η ομάδα τη συνοχή, τόνισε: «Προπονώ ένα ρόστερ και όχι ένα συγκεκριμένο γκρουπ παικτών. Όλοι δουλεύουν κάθε ημέρα για να δείξουν την αξία τους στον προπονητή. Το ματς είναι δύσκολο, για όποιους και αν παίξουν. Και σίγουρα και η Φιορεντίνα θα έχει κάποιες αλλαγές. Ο στόχος συνεχίζει να είναι ο ίδιος. Οι παίκτες γνωρίζουν ότι προετοιμαστήκαμε για το ματς για να νικήσουμε. Αυτός ο στόχος δεν αλλάζει. Οι παίκτες που θα παίξουν έχουν το ανάλογο επίπεδο. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι πάντα η ομάδα του προσπαθεί για τη νίκη στο επόμενο ματς και ότι δεν μπορεί η ΑΕΚ να έχει τις ίδιες ελπίδες στο ΟΥΕΦΑ, όπως στο Πρωτάθλημα. Για τη Φιορεντίνα ανέφερε ότι έχει ένα σύνολο γερό, δυνατά δουλεμένο, με σωστή δομή σε ό,τι αφορά τον αμυντικό και επιθετικό τομέα, με πολύ καλή φυσική κατάσταση, που δεν παίζει κατενάτσιο και γι΄ αυτό την σέβεται ιδιαίτερα. Ο Τραϊανός Δέλλας, αφού απηύθυνε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της γυναίκας του Πραντέλι, είπε ότι οι ομάδες της Ιταλίας είναι πολύ δουλεμένες, κυρίως σε ό,τι αφορά την τακτική, και το ξέρει γιατί έχει δουλέψει τέσσερα χρόνια στη χώρα αυτή: «Δύσκολα σπας την άμυνά τους και είναι επικίνδυνες όταν επιτίθενται. Η Φιορεντίνα έχει παίκτες με εμπειρία και ξέρετε τι παιχνίδια παίζουν κάθε Κυριακή. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και εμείς έχουμε αρετές. Πιστεύω ότι θα βγουν στο γήπεδο και θέλω να πιστεύω ότι θα βγάλουμε το καλό πρόσωπό μας και θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, για να έχουμε συνέχεια στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ».

Το rotation θα έχει την τιμητική του απόψε και ο Φερέρ δείχνει ότι θα κάνει πράξη τα όσα είχε πει για αλλαγές προσώπων στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Και μόνο που οι Ριβάλντο, Λυμπερόπουλος, Άλβες είναι εκτός αποστολής, ενώ υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην ξεκινήσει το ματς ο Άκης Ζήκος, λέει πολλά για την «κιτρινόμαυρη» ομάδα.

Οι Μορέτο και Μάχο διεκδικούν τη θέση του γκολκίπερ, με τον πρώτο να έχει περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει. Ο Ράμος θα είναι ο δεξιός μπακ, ο Αρουαμπαρένα ο αριστερός. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα ξεκινήσουν οι Δέλλας- Παπασταθόπουλος. Στο κέντρο ο Ενσαλίβα θα είναι ο ένας από τους δύο χαφ και ο άλλος θα είναι ο Ντάνιελ Τόζερ. Αριστερά θα ξεκινήσει ο Ζούλιο Σέζαρ και, δεξιά, η θέση διεκδικείται από τους Μανού, Παππά- με τον πρώτο να έχει περισσότερες πιθανότητες, αφού δεν έχει πάρει πολλές ευκαιρίες. Στην επίθεση ο Ίσμαελ Μπλάνκο θα έχει παρτενέρ τον Παναγιώτη Κονέ.

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Σκωτσέζος Γκρεγκ Τόμσον.

Χωρίς τον κόουτς


Ο τεχνικός της Φιορεντίνα Κλάουντιο Τσέζαρε Πραντέλι δεν ήρθε με την αποστολή της ομάδας του στην Αθήνα, λόγω του θανάτου της συζύγου του, η οποία κηδεύτηκε χθες. Αντ΄ αυτού, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου μίλησε ο βοηθός του, Γκαμπριέλε Πιν, ο οποίος θα έχει σήμερα την ευθύνη για το κοουτσάρισμα της ομάδας. Όταν ρωτήθηκε ο κ. Πιν για την ψυχολογία των παικτών και τη δική του, είπε: «Θεωρώ ότι δεν χρειάζονται λόγια. Καμιά φορά η σιωπή είναι καλύτερη».

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, τόνισε ότι θα παίξουν παίκτες που έχουν αγωνιστεί στα τελευταία παιχνίδια, αλλά πρώτα θα δει την ψυχολογική κατάστασή τους και πρόσθεσε: «Η ομάδα είναι πάντα συγκεντρωμένη και οι παίκτες έχουν σεβασμό για τους εαυτούς τους, την ομάδα, αλλά και στον άνθρωπο που τους οδηγεί. Η πιθανή ενδεκάδα των Ιταλών είναι η εξής: Φρέι, Βάντε Μπόρε, Μπαλταρέτι, Νταϊνέλι, Κρόουλντρουπ, Πατσιέντα, Μοντολίδο, Γκάμπι, Γιόργκενσεν, Βιέρι, Οσβάλντο.