Σε σταυροδρόμι βρίσκονται οι 26 από τις 32 ομάδες που μετέχουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αναζητώντας τον σωστό δρόμο που θα τους οδηγήσει στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Με εξαίρεση τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ που έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους και τις Στουτγάρδη, Ντιναμό Κιέβου, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Στεάουα που έχουν χάσει κάθε πιθανότητα να συνεχίσουν στις «16», όλες οι υπόλοιπες έχουν βάσιμες πιθανότητες να ελπίζουν πως θα κάνουν το μεγάλο άλμα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης που μετέχει στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό, χρειάζεται τον βαθμό της ισοπαλίας στην αυριανή αναμέτρηση με τη Βέρντερ στη

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Εν μέσω της κόντρας του προπονητή Ράφα Μπενίτεθ με τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες για την ασυνεννoησία στις μεταγραφές θέλει νίκη αύριο κόντρα στην Πόρτο

Βρέμη για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της.

Κι αυτό γιατί ακόμα κι αν υπάρξει ισοβαθμία των Ρεάλ, Λάτσιο και Ολυμπιακού με εννέα βαθμούς, αυτές που ευνοούνται είναι η ισπανική και η ιταλική ομάδα.

Η Βέρντερ Βρέμης βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση, καθώς είναι τελευταία στον όμιλο με δύο βαθμούς διαφορά από τις Λάτσιο και Ολυμπιακό και ταυτόχρονα πρέπει να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ χωρίς το μεγάλο της αστέρι Ντιέγκο, που είναι τιμωρημένος.

Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της UΕFΑ, ο Βραζιλιάνος ζήτησε από τους φιλάθλους της Βέρντερ να στηρίξουν τις προσπάθειες της ομάδας μετατρέποντας σε «καμίνι» το γήπεδο στο ματς με τη Ρεάλ, ενώ για τον Ολυμπιακό υπογράμμισε πως η εντός έδρας ήττα στην οποία υποχρεώθηκε αυτός και οι συμπαίκτες του ήταν πολύ δύσκολο να την καταπιούν. «Αν καταφέρουμε να αποσπάσουμε θετικό αποτέλεσμα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, το παιχνίδι της Αθήνας εναντίον του Ολυμπιακού θα είναι σαν τελικός. Ξέρουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», κατέληξε.

Ένα από τα μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η Λίβερπουλ, κινδυνεύει άμεσα με αποκλεισμό. Οι «κόκκινοι» που συνταράσσονται από την κόντρα του προπονητή τους Ράφα Μπενίτεθ με τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες του συλλόγου λόγω της ασυνεννοησίας που επικρατεί για τις μεταγραφές και κινδυνεύει με απόλυση, αντιμετωπίζουν αύριο την Πόρτο στο Άνφιλντ. Στην περίπτωση που υποχρεωθούν σε ισοπαλία και στο άλλο ματς η Μαρσέιγ νικήσει την Μπεσίκτας, τότε τίθενται νοκ άουτ. Αλλά ακόμα κι αν νικήσει η Λίβερπουλ και χάσει η Μαρσέιγ, οι «κόκκινοι» πάλι θα έχουν πρόβλημα γιατί στην τελευταία αγωνιστική παίζουν στη Μασσαλία και με ισοπαλία ή νίκη με διαφορά μικρότερης του ενός γκολ χάνουν το τρένο της πρόκρισης.

Πιο ξεκάθαρη η κατάσταση για την Τσέλσι, η οποία με νίκη επί της Ρόζενμποργκ στο Τροντχάιμ «καθαρίζει» την πρόκριση.

Αν στον τέταρτο όμιλο τα ματς Μπενφίκα- Μίλαν και Σέλτικ- Σαχτάρ δεν αναδείξουν νικητές, τότε οι «ροσονέρι» παίρνουν την πρόκριση.

Έναν βαθμό στο αποψινό ματς με τη Λυών χρειάζεται η Μπαρτσελόνα για να προκριθεί. Στην περίπτωση που οι Γάλλοι δεν νικήσουν και η Ρέιντζερς επικρατήσει της Στουτγάρδης, τότε ο Ζουνίνιο και η παρέα του θα αποκλειστούν πρόωρα για πρώτη φορά ύστερα από την περίοδο 2003/2004.

Όπως και στην περίπτωση της Μίλαν, η Ρόμα ευνοείται αν η αναμέτρησή της με τη Ντιναμό στο Κίεβο δεν αναδείξει νικητή και να έρθει ισόπαλο και το άλλο ματς μεταξύ της Μάντσεστερ Γ. και της Σπόρτινγκ.

Νίκη χρειάζεται η Ίντερ εναντίον της Φενερμπαχτσέ για να διώξει το άγχος στην τελευταία αγωνιστική, ενώ με τους τρεις βαθμούς στο ματς με την Άρσεναλ εξασφαλίζεται και η Σεβίλλη.