ΚΑΙ ΟΜΩΣ υπάρχει το τέλειο χαμόγελο. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Αμερικανοί ειδικοί οι οποίοι μελέτησαν τις διαστάσεις που θα πρέπει να έχουν τα δόντια, το χρώμα τους, το σχήμα αλλά και το συνολικό πλάτος του χαμόγελου.

Έτσι, όσοι θα ήθελαν να βραβευτούν για το χαμόγελό τους, καλούνται να ανταποκριθούν στις εξής προϋποθέσεις: να κρύβουν τα ούλα τους- και αν φαίνονται λίγο να έχουν χρώμα απαλό ροζ- να τηρούν το μέτρο σε σχέση με τη λευκότητα των δοντιών (δεν θα πρέπει να είναι πιο λευκά τα δόντια από το λευκό του ματιού), να καλύπτουν τα κάτω δόντια και να σχηματίζεται το σωστό τρίγωνο στο χαμόγελο. «Όλοι θέλουν να έχουν το τέλειο χαμόγελο. Η Τζέσικα Σίμσον, για παράδειγμα, αποτελεί πρότυπο για το χαμόγελό της και οι περισσότεροι μάς ζητούν να το αναπαράγουμε», επεσήμανε ο δρ Νίκολας Ντέιβις από τη Σχολή Οδοντιατρικής Loma Linda στην Καλιφόρνια, η έκθεση του οποίου για το τέλειο χαμόγελο δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Dental Clinics of Νorth Αmerica».

Οι αναλογίες
Ο δρ Ντέιβις επισημαίνει πως υπάρχουν αυστηρές μαθηματικές αναλογίες οι οποίες θα πρέπει να τηρούνται από τους υποψηφίους του βραβείου για το ιδανικό χαμόγελο. Για παράδειγμα, το πλάτος του χαμόγελου δεν θα πρέπει να είναι μικρότερο από το μισό του πλάτους του προσώπου και, για καλύτερο αποτέλεσμα, τόσο το άνω όσο και το κάτω χείλος θα πρέπει να ανοίγουν συμμετρικά προς τη μία και την άλλη πλευρά. Όλα τα ορατά δόντια θα πρέπει να είναι ίσια, χωρίς να διακρίνονται πάνω τους σημάδια από οδοντιατρική εργασία. Στο χαμόγελο θα πρέπει να κυριαρχούν τα δόντια της πάνω οδοντοστοιχίας και να φαίνονται πολύ λίγο τα κάτω. Όσο για το μέγεθος των πλευρικών δοντιών, θα πρέπει να είναι στο 61,8% των μεγαλύτερων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από