Με κεκτημένη ταχύτητα από τον αγώνα κόντρα στην Πρόκομ, ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο φρενήρη ρυθμό και χθες κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου (106-84). Οι Πειραιώτες του λάτρη της επίθεσης Πίνι Γκέρσον, που κινδυνεύουν να πάρουν… κλήση για υπερβολική ταχύτητα, πρόσφεραν εξαιρετικό θέαμα μπροστά όμως μόνο σε 2.500 θεατές, αν και είχαν εκτίσει την τιμωρία των δύο αγωνιστικών.

Και από αυτούς ελάχιστοι ήταν παιδιά (παρά τη σημερινή απεργία των εκπαιδευτικών) αφού η ώρα έναρξης των αναμετρήσεων εντός έδρας των Πειραιωτών είναι άκρως απαγορευτική (21.30) για οικογενειακή κερκίδα, ιδιαίτερα τις Κυριακές.

Αυτό το θέμα πρέπει να απασχολήσει τον Ολυμπιακό, ενώ και τα ποσοστά τηλεθέασης είναι επιεικώς τραγικά, αφού ο κόσμος έτσι απομακρύνεται από το γήπεδο. Με τη συνδρομή του μαχητικού Κολοσσού Ρόδου (ομάδα που ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο, με τη σφραγίδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή) που δεν έπαιξε καταστροφικό μπάσκετ και δεν τα παράτησε σε κανένα σημείο, ο ρυθμός ήταν ασύλληπτος και για τις δύο ομάδες που αρέσκονται στο γρήγορο μπάσκετ.

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν 39-24 στο 10λεπτο, έχοντας 9/9 δίποντα, 6/8 τρίποντα και 12 ασίστ, ενώ είχαν περάσει τους 60 πόντους στο ημίχρονο (61-43) επίσης με εξωπραγματικά ποσοστά (12/16 διπ., 10/15 τρ., 7/7 βολ., 19 ασίστ).

Ο Μπλάκνεϊ έδωσε ρεσιτάλ ομαδικότητας (παράλληλα πετυχαίνοντας και 18 πόντους) με τον Τεόντοσιτς, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης είχε ρεκόρ καριέρας σε ποσοστά με 7/7 δίποντα.

Μοναδικός λόγος που θα μπορούσε να…

γκρινιάξει στους παίκτες του ο Γκέρσον είναι τα πολλά επιθετικά (15 αυτή τη φορά) που πήρε ο Κολοσσός Ρόδου.

«Έγινε καλό παιχνίδι από τη μια πλευρά, δηλαδή την επίθεση. Δεν ξέρω αν είναι καλό να νικάς με 40 πόντους ένα ματς, ή δύο με είκοσι. Στην άμυνα δεν έμεινα ευχαριστημένος» τόνισε ο Πίνι Γκέρσον, που όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει τώρα με την επιστροφή του Γκριρ (λόγω του ότι Μπλάκνεϊ και Τεόντοσιτς είναι σε δαιμονιώδη φόρμα) τον πρόλαβε ο Αλεξανδρής: «Θα τους βάζει και τους τρεις».

«Ναι, γιατί να μην τους βάλω; Και ο Γκριρ θα είναι ευτυχισμένος να παίζουν έτσι οι άλλοι δύο γιατί θα κάθεται στον πάγκο και θα παίρνει λεφτά χωρίς να κουράζεται» κατέληξε γελώντας ο Ισραηλινός.

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής παραδέχθηκε: «Δεν παίξαμε καταστροφικό μπάσκετ για να χαρεί ο κόσμος ένα όμορφο παιχνίδι. Τα μόνο οκτώ λάθη μας δείχνουν ότι είμαστε συγκεντρωμένοι, απλώς έπρεπε να παίξουμε λίγο πιο δυνατά στην άμυνα».