Μπορεί η κλήρωση της προκριματικής φάσης για το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής να σκόρπισε ενθουσιασμό στους φίλους του ποδοσφαίρου, αφού οι αντίπαλοι της πρωταθλήτριας Ευρώπης της δίνουν την ευκαιρία να ονειρεύεται τη συμμετοχή της στην τελική φάση της διοργάνωσης το 2010, ο ομοσπονδιακός προπονητής Ότο Ρεχάγκελ, όμως, φρόντισε να κρατήσει χαμηλά του τόνους.

«Μην κάνετε σαν να προκριθήκαμε», ήταν η αντίδραση του Γερμανού, ο οποίος στις συζητήσεις που είχε με τους εκπροσώπους της ΕΠΟ διέψευσε ότι αυτοπροτάθηκε για τη χηρεύουσα θέση του ομοσπονδιακού προπονητή της

Η ΚΛΗΡΩΣΗ

Οφείλουμε να είμαστε σοβαροί και με τη σωστή προετοιμασία να προχωρήσουμε.

Καμία ομάδα δεν έχει προκριθεί πριν από τους αγώνες

Εθνικής Αγγλίας! Όταν ρωτήθηκε χθες για τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου σχετικά με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Αγγλίας, τόνισε (στη ΝΕΤ): «Καθώς έμπαινα στο ξενοδοχείο με ρώτησαν για το θέμα του προπονητή της Αγγλίας και ποιον θα έβλεπα ως καταλληλότερο. Απάντησα πως αυτός είναι ο Μουρίνιο και αστειευόμενος πρόσθεσα πως λήγει και το δικό μου συμβόλαιο το καλοκαίρι. Αποδεικνύεται ωστόσο ότι με εσάς (σ.σ. τους δημοσιογράφους) δεν πρέπει ούτε πλάκα να κάνω και γι΄ αυτό το θέμα πρέπει να επανεξετάσω τη συμπεριφορά μου».

Χτες το βράδυ στην «ΟΜΑΔΑ» ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Γιάννης Οικονομίδης τόνισε: «Θέλουμε να μείνει γιατί τον αγαπάμε, αλλά εάν έχει αποφασίσει να φύγει θα θέλαμε να μας ενημερώσει το συντομότερο δυνατό. Δεν υπάρχει θέμα για την αντικατάστασή του ακόμα». Και πρόσθεσε: «Εμείς από την πλευρά μας έχουμε κάνει την πρότασή μας στον κ. Ρεχάγκελ προκειμένου να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας μαζί του μέχρι το 2010 και περιμένουμε την απόφασή του. Το θέμα εξαρτάται πλέον αποκλειστικά από αυτόν».

Όσον αφορά την κλήρωση ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε ότι: «Μπορεί να φαίνεται εύκολη, όμως εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Οφείλουμε να είμαστε σοβαροί και με τη σωστή προετοιμασία να προχωρήσουμε. Καμία ομάδα δεν έχει προκριθεί πριν από τους αγώνες. Αυτήν τη στιγμή σκεφτόμαστε το Εuro και ίσως η κλήρωση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έπρεπε να προηγηθεί. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση να βλέπω την ομάδα στους ισχυρούς, γεγονός που οφείλεται κατά κύριο λόγο στους ποδοσφαιριστές και στην προσπάθειά τους».

Ο ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης σημείωσε: «Υπήρχαν πιο δύσκολοι όμιλοι από αυτόν που κληρωθήκαμε, όμως για να προκριθούμε χρειάζεται σοβαρότητα και μεγάλη προσοχή. Με σωστή δουλειά μπορούμε να ελπίζουμε βάσιμα στην πρόκριση. Είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι στους ισχυρούς και απολαμβάνει τον σεβασμό όλων».

Αξίζει να σημειωθεί πως την τύχη της Ελλάδας στην χτεσινή κλήρωση ζήλεψαν φίλοι και εχθροί. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Ντουμίτρου Ντράγκομιρ, προέδρου της Ομοσπονδίας της Ρουμανίας (κληρώθηκε στον 7ο όμιλο μαζί με Γαλλία, Σερβία, Λιθουανία, Αυστρία και Νησιά Φερόες), που είπε: «Θεέ μου, ήταν πολύ κακή κλήρωση και πολύ δύσκολα θα καταφέρουμε να φθάσουμε στην πρόκριση. Η Ελλάδα ήταν η πιο τυχερή της κλήρωσης, καθώς είναι στον πιο εύκολο όμιλο και εύκολα θα πάρει την πρόκριση στα τελικά».

Στις 8 Ιανουαρίου στο Τελ Αβίβ, θα γίνει ο καθορισμός του αγωνιστικού προγράμματος του 2ου προκριματικού ομίλου. Οι αγώνες για την προκριματική φάση του Μουντιάλ αρχίζουν στις 6 και 10 Σεπτεμβρίου του 2008 και ολοκληρώνονται τον Νοέμβριο του 2009.

Ο Ρεχάγκελ θα βρίσκεται από αύριο στη Φρανκφούρτη και θα κλείσει το προπονητικό κέντρο όπου θα πραγματοποιηθεί το τελικό στάδιο της προετοιμασίας, εν όψει Εuro, του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος τον ερχόμενο Μάιο.