Τεστ εν όψει του αγώνα με τη Λάτσιο θα είναι το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Βέροια στο «Καραϊσκάκη» (19.00- ΝΕΤ).

Οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους σε πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λιγκ, επιζητώντας δύο πετυχημένα αποτελέσματα. Η ήττα της πειραϊκής ομάδας στην Τρίπολη από τον Αστέρα (1-0) άλλαξε την κατάσταση στη βαθμολογία. Ο Ολυμπιακός κατρακύλησε στην τέταρτη θέση, τέσσερις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, τρεις από την ΑΕΚ και με έναν βαθμό λιγότερο από τον Άρη. Η ομάδα του Λεμονή θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις επιτυχίες και να σημειώσει την 5η σερί εντός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού θέλει να αρχίσει από το σημερινό παιχνίδι η μεγάλη αντεπίθεση της ομάδας του, με στόχο να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, δεν έχουν περιθώριο για απώλεια βαθμών και ο Λεμονής κάνει τους υπολογισμούς του έως τη λήξη του πρώτου γύρου:

3Χ7=21 βαθμοί. Παράλληλα ο Ολυμπιακός θα περιμένει στραβοπατήματα των πρωτοπόρων. Η αχίλλειος πτέρνα του «θρύλου» είναι η άμυνα. Νοκ άουτ έχουν τεθεί οι τραυματίες Σέζαρ, Ραούλ Μπράβο, Ντομί. Με δεδομένο τις απουσίες των αριστερών μπακ χαφ Ραούλ Μπράβο, Ντομί, ο 47χρονος τεχνικός αναζητάει λύσεις ανάγκης. Στο κέντρο της άμυνας επιστρέφει ο Παρασκευάς Άντζας. Ποιος θα είναι ο παρτενέρ του; Επικρατέστερος είναι ο Ζεβλάκοφ με εναλλακτική λύση τον Τοροσίδη. Ο τελευταίος μπορεί να καλύψει τη δεξιά πλευρά της άμυνας και αριστερά θα παίξει ο Πάντος. Ο Πατσατζόγλου είναι «πασπαρτού» για την ομάδα. Σήμερα μπορεί να καλύψει τη δεξιά πλευρά της άμυνας, ενώ κόντρα στη Λάτσιο την ερχόμενη Τετάρτη προορίζεται στη μεσαία γραμμή μαζί με τους Λεντέσμα, Στολτίδη.

Τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα είναι οι Άντζας, Λεντέσμα, Κοβάσεβιτς, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα των τραυματισμών τους

Σύστημα επιτυχίας

Ο Ολυμπιακός κόντρα στη Βέροια θα ακολουθήσει το σύστημα «4-4-2» και η τετράδα στη μεσαία γραμμή θα αποτελείται από τους Λεντέσμα, Στολτίδη, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς. Επιθετικό δίδυμο θα είναι οι Κοβάσεβιτς, Λούα Λούα. Τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα είναι οι Άντζας, Λεντέσμα, Κοβάσεβιτς, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα των τραυματισμών (και οι τρεις είχαν υποστεί θλάση) και έτσι λύνουν τα χέρια του προπονητή τους όσον αφορά τον άξονα της ομάδας τους. Στο «Καραϊσκάκη» θα βρίσκεται σήμερα συνεργάτης του τεχνικού της Λάτσιο Ντέλιο Ρόσι, ενώ στη Ρώμη θα ταξιδέψει ο Ανδρέας Νινιάδης για να παρακολουθήσει αύριο τον αγώνα Λάτσιο- Πάρμα. Τα εισιτήρια (τιμώνται 15, 20, 25, 30, 40, 100 ευρώ) διατίθενται σήμερα από τα εκδοτήρια του φαληρικού γηπέδου (από τις 10.00).

Μεταγραφικά

Στον μεταγραφικό τομέα, μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Λάτσιο στη Ρώμη θα μπει σε τελική ευθεία η μεταγραφή του 31χρονου αριστερού μεσοεπιθετικού Γιάτσεκ Ντομοβτσίσκι της Βόλφσμπουργκ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν συμφωνήσει με τον Πολωνό διεθνή αριστεροπόδαρο και τον μάνατζέρ του και απομένει να βρεθεί «χρυσή τομή» στο οικονομικό με τον γερμανικό σύλλογο.

Η διοίκηση της Βόλφσμπουργκ παραχωρεί τον Ντομοβτσίσκι έναντι 1,5 εκατ. ευρώ και ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού Ίλια Ίβιτς θα ταξιδέψει τις προσεχείς ημέρες στη Γερμανία για να κλείσει τη μεταγραφή.

Από την ελληνική αγορά ο 24χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός της Λάρισας Σίλβα Κλέιτον (με ιταλικό διαβατήριο) αποτελεί πρώτο μεταγραφικό στόχο. Στην «ερυθρόλευκη» λίστα βρίσκεται ο 21χρονος μέσος του ΠΑΟΚ Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Όσον αφορά τον διεθνή στόπερ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης Σωτήρη Κυργιάκο, το θέμα της απόκτησής του θα «τρέξει» εφόσον ο Ολυμπιακός προχωρήσει στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε περίπτωση που η πειραϊκή ομάδα μείνει εκτός Ευρώπης, υπάρχει το ενδεχόμενο να κλείσει τον Κυργιάκο (λήγει το συμβόλαιό του 30 Ιουνίου 2008) τον ερχόμενο Ιανουάριο και να τον αποκτήσει με ελεύθερη μεταγραφή τον Ιούνιο.

●●● Υποτροπή στη θλάση στο πόδι διαγνώστηκε για τον Ντομί έπειτα από μαγνητική τομογραφία.

Ώρα για τις αποδείξεις


Η διακοπή του πρωταθλήματος έδωσε την ευκαιρία στον Ράτκο Ντόστανιτς να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τους παίκτες της Βέροιας, καθώς στο διάστημα αυτό προσπάθησε με μίνι προετοιμασία να βελτιώσει την τακτική και οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής θα φανούν στο σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ο Σέρβος τεχνικός της Βέροιας αναγνωρίζει ότι η ομάδα του έχει δύσκολη αποστολή, αλλά όπως τόνισε σε δηλώσεις του «… θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να δείξουμε ότι είμαστε καλή ομάδα και να δυσκολέψουμε τον Ολυμπιακό», ενώ δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο των «ερυθρόλευκων» λέγοντας: «Είναι γνωστό σε όλους ότι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Ξέρουμε τις δυσκολίες του παιχνιδιού, αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχει κι άλλη ομάδα που πρέπει να παίξει και να δείξει την ποιότητα που έχει». Στον αγωνιστικό τομέα θα απουσιάσει ο τραυματίας Μεντόζα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μπικόφσκι, Μουζαουί.