Ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ θεωρεί ότι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ξεπέρασαν το ψυχολογικό πρόβλημα που δημιούργησαν οι δύο συνεχόμενες ήττες.

Ο Ισπανός τεχνικός στις καθιερωμένες δηλώσεις που κάνει πριν από κάθε αγώνα τόνισε ότι έχει προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του, ότι θα γίνει στη διάρκεια των τριών προσεχών αγώνων περιστροφή (rotation), ενώ αναφερόμενος στο πρόβλημα του αγωνιστικού χώρου των Θρακομακεδόνων, τόνισε ότι ο Ντέμης Νικολαΐδης ψάχνει να βρει λύση.

Στην ερώτηση αν η διακοπή λειτούργησε θετικά στην ομάδα, απάντησε: «Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις έπειτα από κάτι τέτοιο αν θα είσαι καλύτερος. Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε και στη διάρκεια της διακοπής ανακτήσαμε τη χαμένη αυτοπεποίθησή μας. Το σημαντικό είναι να έχουν αποκατασταθεί όλοι οι παίκτες, καθώς το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο. Θέλουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα μετά τα δύο τελευταία παιχνίδια που δεν πήγαμε καλά». Άλλο κίνητρο Η νίκη εναντίον του ΟΦΗ θα είναι εύκολη υπόθεση,σε συνδυασμό με την αλλαγή του προπονητή;

Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι εύκολο. Η αλλαγή τεχνικού πιθανόν να δώσει και υψηλό κίνητρο σε έναν αντίπαλο. Εμείς πάντως σεβόμαστε αυτήν την κατάσταση, αλλά κοιτάμε τη δική μας πλευρά και θα παίξουμε με χαρά και πάθος για τη νίκη.

Σκοπεύετε να κάνετε κάποιες αλλαγές,δεδομένου ότι έρχονται και τα ματς με τη Φιορεντίνα και τον Άρη;

Έχω προετοιμάσει την ομάδα που πιστεύω ότι θα είναι η καλύτερη για τη συγκεκριμένη αγωνιστική. Ελπίζω μέχρι την Κυριακή να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα. Ξέρουμε ότι αμέσως μετά έχουμε δύο δύσκολα ματς και σίγουρα θα δοθούν ευκαιρίες. Πόσο προκαλεί πρόβλημα ο αγωνιστικός χώρος στους Θρακομακεδόνες,σκέφτεστε κάποια αλλαγή;

Όλοι ξέρουμε ότι η κατάσταση είναι προβληματική, το γνωρίζει και ο πρόεδρος και προσπαθεί να το αλλάξει. Όλοι δουλεύουν για να βρεθεί μια λύση.

Εμείς τι κάνουμε; Πιστεύετε ότι ο Παναθηναϊκός θα στραβοπατήσει;

Εμείς οφείλουμε να κερδίσουμε το ματς με τον ΟΦΗ και μετά θα δούμε τι θα κάνουν οι υπόλοιποι. Μην ξεχνάτε ότι πριν από δύο αγωνιστικές ήμασταν 6 βαθμούς μπροστά και σε δύο αγωνιστικές τους χάσαμε και αυτό μπορεί να συμβεί και σε άλλη ομάδα όχι μόνο στην ΑΕΚ. Έτσι είναι οι αγώνες.

Το προπονητικό κέντρο επισκέφθηκε χθες ο Ντέμης Νικολαΐδης, προφανώς για να δει την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Ο Νικολαΐδης μίλησε με τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές.

Με αλλαγές και στόχο την ανάκαμψη


Με στόχο την ανάκαμψη και τη νίκη αλλά και με αλλαγές θα υποδεχτεί αύριο (19.00) η ΑΕΚ τον ΟΦΗ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ σε καμία περίπτωση δεν θέλει να σκέφτεται άλλη απώλεια, ύστερα από τις δύο συνεχόμενες ήττες, στο αυριανό ματς. Για τον λόγο αυτόν προσπάθησε εδώ και δύο εβδομάδες να αποφορτίσει το κλίμα και να κάνει τους παίκτες του να ξεχάσουν τα όσα συνέβησαν. Ο Ισπανός τεχνικός έχει μείνει ικανοποιημένος από τη δουλειά που έγινε, αν και έλειπαν οι διεθνείς. Μόνο για δύο ημέρες θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του για να δουλέψει και να καταστρώσει τα πλάνα του για το παιχνίδι εναντίον του ΟΦΗ, το οποίο όπως έχει πει στους παίκτες του, είναι υψηλού κινδύνου. Η ομάδα της Κρήτης άλλαξε προπονητή και σ΄ αυτές τις περιπτώσεις πάντα υπάρχει κίνητρο για τους παίκτες, όπως επίσης και το γεγονός ότι βρίσκεται μόλις στην τρίτη θέση από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα. Ο Μορέτο αναμένεται να είναι ο γκολκίπερ και όλοι θα μιλήσουν για μεγάλη έκπληξη αν ξεκινήσει το ματς ο Αραμπατζής. Ο Ράμος θα αγωνιστεί στη δεξιά πλευρά και ο Αρουαμπαρένα αριστερά. Οι Άλβες και Παπασταθόπουλος θα είναι οι κεντρικοί μπακ. Ο Άκης Ζήκος θα παίξει το ρόλο του αμυντικού χαφ. Στα άκρα οι Μαντούκα και Ζούλιο Σέζαρ έχουν το προβάδισμα, εκτός αν ο Φερέρ δώσει την ευκαιρία που περιμένει ο Παππάς και μείνει εκτός αρχικής εντεκάδας ένας από τους δύο. Ο Ριβάλντο θα αγωνιστεί στην κορυφή του ρόμβου και στην επίθεση οι Λυμπερόπουλος και Μπλάνκο.

Υπάρχει πάντα η περίπτωση να ξεκινήσει ο Φερέρ με έναν ακόμα χαφ τον Τόζερ ή τον Καφέ και να μείνει εκτός ενδεκάδας ένας επιθετικός. Όπως και να αγωνιστεί ο Τόζερ αριστερά ή ο Καφές δεξιά αντί των Σέζαρ και Μαντούκα αντίστοιχα. Πολλά θα εξαρτηθούν και από την περίπτωση να ακολουθήσει ο προπονητής το περίφημο rotation, εν όψει του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί.