Σε μία εβδομάδα αναμένεται να μπει στο κανονικό πρόγραμμα ο Γιούργκεν Μάχο. Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ γύρισε χθες στην Ελλάδα και αν δεν παρουσιάσει κάποια νευρολογική επιπλοκή τις προσεχείς επτά ημέρες, θα μπορεί να τεθεί στη διάθεση του Φερέρ, εφόσον και ο ίδιος αισθάνεται καλά. Οι διεθνείς επέστρεψαν στις προπονήσεις,

ΦΕΡΕΡ

«Θέλω να συνεχίσουμε έτσι, όλοι μαζί πια και τις επόμενες δύο ημέρες, ώστε να παρουσιαστούμε απόλυτα έτοιμοι στον αγώνα με τον ΟΦΗ»

ενώ οι ενοχλήσεις που ένιωσε ο Ζεράλδο Άλβες δεν εμπνέουν ανησυχία.

Ο Γιούργκεν Μάχο βρίσκεται από χθες στην Αθήνα και πήγε στους Θρακομακεδόνες για να εξεταστεί από το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ. Οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό και όπως μάλιστα τόνιζαν όσοι τον είδαν, έδειχνε σαν να μην έχει πάθει τίποτα.

Στη συνέχεια, ο γκολκίπερ της Ένωσης μίλησε στο επίσημο σάιτ της «κιτρινόμαυρης» ομάδας για τον τραυματισμό του: «Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι αρκετά καλά και αν όλα πάνε καλά, θα ξαναπαίξω σύντομα. Είμαι αρκετά αισιόδοξος και πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα είμαι και πάλι κάτω από τα δοκάρια». Καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Ο τραυματισμός μου δεν πρόκειται να με επηρεάσει στο μέλλον, διότι είμαι αρκετά δυνατός. Πολλοί άνθρωποι με συμβούλεψαν να μη δω τη φάση, μα ήθελα να ξέρω τι συνέβη. Γίνονται αυτά στο ποδόσφαιρο». Ο Μάχο θα ξεκινήσει από σήμερα με αερόβια γυμναστική. Αν σε μία εβδομάδα δεν παρουσιάσει επιπλοκή, θα μπει στις προπονήσεις κανονικά. Σε διαφορετική περίπτωση θα σταλεί να εξεταστεί από ειδικό νευρολόγο.

ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Στη χθεσινή προπόνηση ενσωματώθηκαν και οι διεθνείς. Ο Φερέρ καλωσόρισε τους παίκτες των εθνικών ομάδων και τους είπε ότι παρακολούθησε τους αγώνες τους και έμεινε ικανοποιημένος απ΄ όσους αγωνίστηκαν. Τους κάλεσε να επικεντρώσουν την προσοχή τους στις επόμενες δύο προπονήσεις, ακολουθώντας το παράδειγμα όσων δούλεψαν την τρέχουσα εβδομάδα: «Όσοι έμειναν εδώ, δούλεψαν εξαιρετικά» τους είπε και συνέχισε: «Όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ήταν συγκεντρωμένοι σε αυτά που ζήτησα και είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που κάναμε.

Θέλω να συνεχίσουμε έτσι, όλοι μαζί πια και τις επόμενες δύο ημέρες, ώστε να παρουσιαστούμε απόλυτα έτοιμοι στον αγώνα με τον ΟΦΗ».

Ο Ζεράλδο Άλβες αισθάνθηκε κάποια ενόχληση στο γόνατο από την προχθεσινή προπόνηση και χθες προληπτικά ακολούθησε πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν ότι δεν έχει πρόβλημα σε κάποιο σημείο στο γόνατο. Το θέμα είναι αν θα καταφέρει σήμερα να γυμναστεί χωρίς να πονέσει, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πάει για αναλυτικές εξετάσεις. Μετά το τέλος της προπόνησης, οι ποδοσφαιριστές ενημερώθηκαν από ανθρώπους του ΕΣΚΑΝ, για τους κινδύνους που διατρέχουν από τη χρήση απαγορευμένων ουσιών και για τις μεθόδους ελέγχου ντόπινγκ. Η ενημέρωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας που διοργανώνει η Σούπερ Λίγκα κατά του ντόπινγκ.

Την Κυριακή εκτίει την ποινή του


Ανάρμοστη διαγωγή θεώρησε η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας τη συμπεριφορά του Τραϊανού Δέλλα απέναντι στον Εν Ντόι, στο ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες και τιμώρησε τον αρχηγό της ΑΕΚ με αποκλεισμό μιας αγωνιστικής, την οποία θα εκτίσει την Κυριακή στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Σε ό,τι αφορά τον Σενεγαλέζο, για τον οποίο η ΑΕΚ ζήτησε να τιμωρηθεί για διακωμώδηση του αθλήματος, η απόφαση αναμένεται σήμερα.

Η διαδικασία ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής στάθηκε αφορμή για αντιπαράθεση των δύο ΠΑΕ, οι οποίες εκπροσωπήθηκαν στη διαδικασία, η μεν ΑΕΚ από τον δικηγόρο Χάρη Γρηγορίου, ο δε ΠΑΟ από τον (δικηγόρο) αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Στράτο. Ο τελευταίος, αφού επεσήμανε πως η συμπεριφορά του Εν Ντόι κρίθηκε από τον διαιτητή, καταφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς κατά του Ντέμη Νικολαΐδη και των πρακτικών που ακολουθεί, λέγοντας: «… Θεμιτή η προσπάθεια της ΑΕΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Σε λίγο εκεί που μας χρωστούσαν, θα μας πάρουν και το βόδι»».

Η θέση της ΑΕΚ ήταν: «Ο Εν Ντόι χτύπησε τον Δέλλα με τα χέρια στην καρωτίδα στη φάση της διεκδίκησης της μπάλας.

Σκόπιμα μετά γύρισε και βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Δέλλα, ο τελευταίος δεν τον ακούμπησε και αυτός έπεσε κάτω με θεατρινίστικη συμπεριφορά».