«Δύσκολη» χαρακτήρισε την αποστολή του Παναθηναϊκού στη Λάρισα ο Ζοζέ Πεσέιρο και ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι, αφού η θεσσαλική ομάδα είναι επικίνδυνη και έχει ανάγκη από βαθμούς. Ελάχιστες πιθανότητες να αγωνιστεί στη Λάρισα έχει ο Γιάννης Γκούμας, που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις που είχε, ενώ αμφίβολη είναι

ΓΚΟΥΜΑΣ

Όταν άρχισε το πρωτάθλημα όλοι μάς είχαν καταδικασμένους.

Μέχρι τώρα είμαστε πρώτοι, αποδίδουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν έχουμε καταφέρει τίποτα

η συμμετοχή του Τζόζεφ Ενακαρίρε.

Ο Πορτογάλος βρήκε την ευκαιρία στη χθεσινή προπόνηση, έχοντας συγκεντρωμένους όλους τους ποδοσφαιριστές μετά την επιστροφή και των διεθνών και τους μίλησε λίγο για τη Λάρισα, μην ξεχνώντας πρωτίστως να τους δώσει συγχαρητήρια για τις επιτυχίες με τα εθνικά συγκροτήματα των χωρών τους. «Θα είναι δύσκολη η αποστολή μας. Να είστε συγκεντρωμένοι και να ξεχάσετε τις αναμετρήσεις με τις Εθνικές σας ομάδες. Το μυαλό όλων πρέπει να είναι στη Λάρισα, η οποία είναι επικίνδυνη και θα παλέψει για να πάρει τη νίκη. Της λείπουν βαθμοί από το πρωτάθλημα και πρέπει να είστε έτοιμοι από το πρώτο λεπτό» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος, που τους θύμισε την καλή αγωνιστική εικόνα πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Στόχος είναι να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις που είχαμε πριν από τη διακοπή». Ο Πεσέιρο είχε τετ-α-τετ με τον διεθνή Γιώργο Καραγκούνη ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα στο πόδι του, όμως ο «Κάρα» τον ενημέρωσε ότι είναι καλά και στη διάθεσή του για τον αγώνα της Κυριακής.

Αντίθετα, ο Τζόζεφ Ενακαρίρε ακολούθησε θεραπευτικό πρόγραμμα περισσότερο για προληπτικούς λόγους και σήμερα θα επιχειρήσει να προπονηθεί. Αν όμως χάσει και τη σημερινή προπόνηση θα αποκλειστεί από την αποστολή, αφού ο Πεσέιρο δεν θέλει να ρισκάρει και ειδικά με τέτοιο βαρύ πρόγραμμα που ακολουθεί.

«ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ»

Ο Γιάννης Γκούμας σε δηλώσεις του στο Supersport αναφέρθηκε στην ποιότητα των 25 ποδοσφαιριστών του ΠΑΟ, που με την προσφορά του Πεσέιρο έχουν δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο. Ο αρχηγός των «πρασίνων» τόνισε πως η ομάδα του δεν έχει καταφέρει ακόμη τίποτα και πρέπει να μείνει προσγειωμένη, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό: «Όταν άρχισε το πρωτάθλημα όλοι μάς είχαν καταδικασμένους και έλεγαν ότι δεν έχουμε τις δυνατότητες να κατακτήσουμε την πρώτη θέση. Μέχρι τώρα είμαστε πρώτοι, αποδίδουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτόν τον ρυθμό, να είμαστε προσγειωμένοι και μέσα από τις προπονήσεις και τη δουλειά θα κάνουμε ταμείο στο τέλος και θα δούμε τι έχουμε καταφέρει.

Η ομάδα με την προσθήκη κάποιων νεώτερων ποδοσφαιριστών και με την εμπειρία των παλαιότερων έχει ένα δυνατό σύνολο και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Και έχει τη δυνατότητα να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο». Για τη βοήθεια του Πεσέιρο τόνισε: «Είναι μεγάλη η βοήθεια του Πεσέιρο. Η ομάδα έχει 25 ισάξιους παίκτες που μπορούν ανά πάση στιγμή να βοηθήσουν. Δεν υπάρχει κάποιος βασικός ποδοσφαιριστής στην ομάδα. Τετάρτη- Κυριακή και Κυριακή- Τετάρτη βλέπεις διαφορετική εντεκάδα, κάτι που δείχνει την ποιότητα των παικτών». Για το τέλος της καριέρας του στον Παναθηναϊκό είπε: «Δεν είναι στο χέρι το δικό μου. Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στον ΠΑΟ, στην ομάδα που ανδρώθηκα, στην ομάδα που μεγάλωσα και στην ομάδα που αγάπησα».

ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

Ούτως ή άλλως ο Πορτογάλος κάνει rotation (περιστροφή) στην 11άδα και είναι πολύ πιθανό να συμπεριλάβει στην αποστολή νέα πρόσωπα και πιθανότατα έναν εκ των Σιόντη ή Σιμάο, που μπορούν να αγωνιστούν αν χρειαστεί κεντρικοί αμυντικοί. Και στη χθεσινή προπόνηση ο 47χρονος προπονητής έδωσε έμφαση στις στημένες φάσεις και τα τελειώματα, όπου έχει εντοπίσει αδυναμίες.

Το βαρύ πρόγραμμα και τα συνεχόμενα παιχνίδια φέρνουν και ταξίδια για τους «κατασκόπους» του Παναθηναϊκού. Ο Ράικο Γιάνγιανιν θα μεταβεί την Κυριακή στην Ξάνθη για να παρακολουθήσει τον αγώνα της SΚΟDΑ Ξάνθης με τον Ηρακλή, καθώς την επόμενη αγωνιστική (10η) ο ΠΑΟ υποδέχεται την ακριτική ομάδα. Την επόμενη εβδομάδα τόσο ο Γιάνγιανιν, όσο και ο άμεσος συνεργάτης τού Ζοζέ Πεσέιρο, Πέδρο Καϊσίνια, θα ταξιδέψουν στη Ρωσία και την Ισπανία για να συλλέξουν πληροφορίες και να δουν από κοντά σε τι αγωνιστική κατάσταση βρίσκονται η Λοκομοτίβ Μόσχας και η Ατλέτικο Μαδρίτης, ομάδες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι «πράσινοι» στον όμιλο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.