Μετά την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, φαίνεται ότι και ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά στην απόφαση να ανέβει στο τρένο που υπαγορεύει αποστασιοποίηση από τις βουλές των οπαδών. Το είπε ξεκάθαρα ο (διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ) Πέτρος Κόκκαλης: «Ο Κυργιάκος είναι ποδοσφαιριστής που μας ενδιαφέρει. Αν κάνουμε κάτι, δεν θα σκεφθούμε όσους τον έβριζαν».

Η ΑΕΚ του Ντέμη Νικολαΐδη αποφάσισε να έρθει σε ρήξη με τους φανατικούς οπαδούς και να καταγγείλει στην Αστυνομία άθλιες συμπεριφορές στις εξέδρες. Στον ΠΑΟ, η κόντρα του Τζίγγερ με σημαντική μερίδα του «πράσινου» κόσμου αποτυπώνεται με χαμηλό μέσο όρο εισιτηρίων. Ο Ολυμπιακός (μέχρι πρότινος τουλάχιστον) ακολουθούσε τη δική του ρότα, βασισμένη στην πασίγνωστη τοποθέτηση του Σωκράτη Κόκκαλη ότι «αυτούς τους οπαδούς έχουμε και δεν θέλουμε να τους αλλάξουμε». Στο Λιμάνι, πάντα υπολόγιζαν τη γνώμη του κόσμου και δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα όσοι υποστήριζαν ότι υπήρχαν δύο κέντρα αποφάσεων: ένα στην Πλατεία Αλεξάνδρας και ένα στις κερκίδες του… Καραϊσκάκη!

Ο κ. Κόκκαλης παραμένει στην προεδρία της ΠΑΕ και έχει πάντα το γενικό πρόσταγμα. Ωστόσο, ο Πέτρος Κόκκαλης επιθυμεί να ακολουθήσει διαφορετική γραμμή. Να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να υπολογίζει τη μέγγενη που συχνά-πυκνά στήνει ο κόσμος. Να ξεχάσει τις απαιτήσεις του κοινού. Σε κάποια ζητήματα έχει γίνει σημαντική πρόοδος. Ένα από αυτά ήταν να απομονωθούν οι ταραξίες. Οι αρμόδιοι το πέτυχαν με έργα στο γήπεδο, τα οποία κόστισαν πολλές χιλιάδες ευρώ και με ενδελεχή έλεγχο για το πού πάνε τα εισιτήρια.

Όσοι θέλουν και όταν θέλουν, μπορούν να κάνουν βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Στην πορεία θα αποδειχθεί αν η χθεσινή δέσμευση του Π. Κόκκαλη για πλήρη ανεξαρτησία στη λήψη αποφάσεων μετουσιωθεί σε πράξη.

ΜΙΑ από τις ενδιαφέρουσες ατάκες που εκστόμισε ο Γιάννης Μόραλης ήταν η εξής: «Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να σας ενημερώνουμε για όσα συνέβησαν σε κάποιο Δ.Σ. Αλλά, ιδού τι διαπιστώνω: όταν μου κάνετε τηλεφώνημα, γνωρίζετε περισσότερα και από εμένα»! Το είπε, χαμογέλασε και λίγο μετά έκανε στα πολύ σοβαρά την ακόλουθη ενημέρωση: «Το απόγευμα μη με… ενοχλήσετε! Πάω για ύπνο»! Να σημειωθεί ότι ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν η εξαίρεση στον κανόνα που ήθελε όλους στο χθεσινό γεύμα να πίνουν κρασί. Προτίμησε ούζο…

ΤΟ μενού ήταν σπέσιαλ και οι αμφιτρύωνες δεν σκέφτηκαν ποτέ τα έξοδα. Άλλωστε, ο Ολυμπιακός παραμένει πλούσια ΠΑΕ… Σαλάτες, γαρίδες, σκορδόψωμα, διάφορα είδη ψαριών και ασφαλώς γαύρος ήταν ορισμένα μόνο από τα πιάτα που προσγειώθηκαν στο μακρόστενο τραπέζι. Στο τέλος δε, προέκυψε εντυπωσιακή παρέλαση γλυκών!

ΒΓΗΚΕ – για την ακρίβεια επαναλήφθηκε- η ακόλουθη είδηση: το Γήπεδο Καραϊσκάκη παραμένει ως έχει. Με τις εξέδρες του να μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου 33.000 άτομα. Νέες, πρόσθετες δηλαδή, εξέδρες δεν προβλέπονται. Όπως ειπώθηκε από τον Πέτρο Κόκκαλη, μόνο αν γκρεμιστεί η έδρα του Ολυμπιακού θα αυξηθεί η χωρητικότητά της.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ στις επιτυχίες η Εθνική των Ελπίδων και επιβεβαιώθηκε ότι η Αλβανία δεν αποτελούσε ομάδαφόβητρο. Τα δύσκολα αφορούσαν το ματς εναντίον της Κροατίας. Το αξιοσημείωτο; Η επάνοδος του αμυντικού χαφ Ηλιάδη σε ικανοποιητικές επιδόσεις. Κέρδισε το πέναλτι στο 1-0, έδωσε και την ασίστ στον Μήτρογλου για το νικητήριο γκολ ο ανασταλτικός μέσος του ΠΑΟΚ.

ΑΠΟ τους πρώτους που επικοινώνησαν με τον (άτυχο) Έκι Γκονζάλες ήταν ο Χουάν Ρότσα. Ο άλλοτε τεχνικός του ΠΑΟ έμαθε τα καθέκαστα από το ραδιόφωνο και αμέσως έσπευσε να συμπαρασταθεί τηλεφωνικά στον τωρινό ηγέτη του «τριφυλλιού». Θυμίζουμε, απλά, ότι Ρότσα και Ρομέρο βρέθηκαν στο πλευρό του συμπατριώτη τους όταν έπαθε τη μεγάλη ζημιά στο γόνατο, ζημιά που ακόμη τον ταλαιπωρεί.

ΚΑΠΟΙΟΙ παίκτες του Παναθηναϊκού ήδη έχουν προτάσεις και κινούν το ενδιαφέρον λοιπών ΠΑΕ. Ο πιτσιρικάς Στέφανος Σιόντης λέγεται πως έχει ανοιχτή πρόσκληση από τον ΠΑΣ Γιάννινα προκειμένου να δοκιμάσει στη γενέτειρά του την τύχη του. Ο Σιόντης σταδιακά παίρνει ευκαιρίες από τον Πεσέιρο και αναμένει παρουσία και σε επίσημο παιχνίδι. Αλλά δεν είναι ο μόνος για τον οποίο υπάρχουν προτάσεις να δοθεί δανεικός.