Το σύνθημα για νίκη στη Βουδαπέστη «έριξε» χθες κατά την αναχώρηση της Εθνικής για την Ουγγαρία ο Ότο Ρεχάγκελ, ενώ ο Φάνης Γκέκας σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ αναρωτήθηκε: «Γιατί να μην πιστεύω ότι αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας μπορούμε να επαναλάβουμε τον θρίαμβο του 2004;». Κι όλα αυτά ενώ τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα είναι πολλά, αφού μετά τους Δέλλα, Τοροσίδη αποκλείσθηκε και ο Γκούμας, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Καραγκούνη και Πατσατζόγλου, εν όψει του αυριανού αγώνα κόντρα στους Ούγγρους («Φέρεντς

ΑΠΟΝΤΕΣ

Μετά τους Δέλλα, Τοροσίδη αποκλείσθηκε και ο Γκούμας, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Καραγκούνη και Πατσατζόγλου

Πούσκας» 21.15, Μega), με τον οποίο ολοκληρώνονται οι υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στον 3ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2008.

Η αποστολή της Εθνικής έφθασε χθες το βράδυ στη Βουδαπέστη και στο αεροδρόμιο της ουγγρικής πρωτεύουσας περίπου 50 φίλοι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος- οι περισσότεροι από την Κρήτη- με ταμπούρλα και συνθήματα δημιούργησαν εκρηκτική ατμόσφαιρα υποδεχόμενοι τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία.

«Πάμε για τη νίκη. Για να την πετύχουμε, χρειάζεται σοβαρότητα, αφού οι βαθμοί θα μας βοηθήσουν για μια καλύτερη κλήρωση στα προκριματικά του Μουντιάλ», επεσήμανε κατά την αναχώρηση της αποστολής ο Ότο Ρεχάγκελ, κάνοντας λόγο για αλλαγές που θα γίνουν στο σχήμα που θα παραταχθεί στη Βουδαπέστη. «Χαιρόμαστε που έχουμε εξασφαλίσει από νωρίς την πρόκριση και που δεν χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τη νίκη σε αυτό το ματς. Δεν θα ήταν καλό να τη θέλουμε οπωσδήποτε. Θα γίνουν αλλαγές στην ομάδα, θα παίξουν παίκτες που ήταν εκτός μέχρι τώρα, αλλά θέλουν κι αυτοί ν΄ αποδείξουν ότι αξίζουν να είναι στελέχη της ομάδας».

Ο Γιάννης Γκούμας υποφέρει από αιμάτωμα στο γόνατο από την περασμένη εβδομάδα. Μέχρι χθες δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα και ο ομοσπονδιακός προπονητής μετά την πρωινή προπόνηση ανακοίνωσε τον αποκλεισμό του από την αποστολή. Τώρα σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που ετοιμάζει, αυτές είναι αναγκαστικές. Στη θέση του Τοροσίδη στο αριστερό άκρο της άμυνας, θα αγωνισθεί ο Σπυρόπουλος. Στο κέντρο της άμυνας, το κενό του Δέλλα θα καλύψει ένας εκ των Κατσουράνη ή Καψή, με τον πρώτο να είναι ο επικρατέστερος. Στην περίπτωση που επιλεγεί ο άσος της Μπενφίκα για τη θέση του Δέλλα, στη μεσαία γραμμή θα αγωνισθεί από την αρχή ο Αλέξανδρος Τζιώλης.

Να σημειωθεί ακόμη ότι με δεδομένο ότι στη χτεσινή προπόνηση ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα οι Καραγκούνης και Πατσατζόγλου- ο τελευταίος αισθάνεται κουρασμένος- δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν ο αμυντικός του Ολυμπιακού δεν περιληφθεί στο αρχικό σχήμα. Κάτι που εφόσον συμβεί, θα φέρει τον Λουκά Βύντρα πολύ κοντά στη βασική 11άδα, όπως είχε συμβεί και στον εκτός έδρας αγώνα με τη Μάλτα. Πάντως, οι πληροφορίες θέλουν ο Καραγκούνης να είναι σε πιο άσχημη κατάσταση και η συμμετοχή του να είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Ο παίκτης υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες πάντως δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό. ●●● Στο μεταξύ χωρίς προβλήματα συνεχίσθηκε χθες με προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, η προετοιμασία της Εθνικής Ελπίδων, εν όψει της αυριανής αναμέτρησης με την αντίστοιχη της Αλβανίας (16.15 στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης»)

για την προκριματική φάση του Εuro 2009.

Γιατί να μην το ξαναπάρουμε;


«Έχουμε δείξει ότι αυτή η ομάδα διαθέτει ένα πολύ καλό γκρουπ παικτών κι ότι μπορούμε να κερδίσουμε τις κορυφαίες ομάδες. Γιατί, λοιπόν, να μην πιστεύω ότι αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, μπορούμε να επαναλάβουμε τον θρίαμβο του 2004;», τόνισε ο Φάνης Γκέκας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ, προσθέτοντας: «Έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα. Αυτό που ήταν σημαντικό μετά το 2004 ήταν να αντικατασταθούν επάξια κάποια παιδιά που σταμάτησαν από την Εθνική και πιστεύω ότι στη διάρκεια της προκριματικής φάσης αποδείχθηκε ότι έγινε σωστή δουλειά. Αισθανόμαστε ότι μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με οποιαδήποτε ομάδα. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε μέχρι το καλοκαίρι, για να δούμε τι θα γίνει στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας, να δούμε πόσο καλοί είμαστε».

Αναφερόμενος στο ματς του Σαββάτου, ο Λαρισαίος άσος επεσήμανε: «Κάναμε καταπληκτικό παιχνίδι και προσωπικά μου άρεσε πολύ που πέτυχα χατ τρικ. Ήταν μια γιορτή για όλους και ειλικρινά ευχαριστηθήκαμε πολύ με τη νίκη μας».

Ο Γκέκας παραδέχεται ότι ο τίτλος του πρώτου σκόρερ στη Γερμανία τον βοήθησε να καθιερωθεί και στην Εθνική. «Ξεκίνησα σαν αναπληρωματικός, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια προσπάθησα πολύ για να φτάσω να γίνω βασικός. Θεωρώ ότι με τις εμφανίσεις μου έχω δείξει τις ικανότητές μου», κατέληξε ο Γκέκας.